Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкусотии в чинии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Вкусотии в чинии

Каква сол Дан7? Не пишеше сол в рецептата? Да отворя ли бурканчетата да добавя сол? Не ми звучи добра идея, сигурно е късно вече?

Коментар

Чак сега видях, че ме питаш. Солта се слага при последното кипване и то една-две щипки на цялото количество сладко. И аз не знам защо и го няма в готварските книги, но така го прави една дружка и сладката и стават прозрачни като стъкло. А сега ти няма да слагаш нищо повече, късно е - само ще папкаш!

Коментар

Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
        Чак сега видях, че ме питаш. Солта се слага при последното кипване и то една-две щипки на цялото количество сладко. И аз не знам защо и го няма в готварските книги, но така го прави една дружка и сладката и стават прозрачни като стъкло. А сега ти няма да слагаш нищо повече, късно е - само ще папкаш!
        Абе аз по принцип ги папкам, а не чета вестник през тях, но ще пробвам тази алхимия.
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Изчистих една торбичка Ефелик/нещо средно м/у спанак и салатено цвекло/, но е по вкусно от тях. 5-6 стръка пресен лук и ги задуших,леко сол и супена лъжица червен пипер, едно бурканче заешко и манджата стана невероятна.
          За гарнитура пекнах една тавичка с "надупени" картофки. Измиваш хубаво, режеш на две и редиш в намазана с масло тавичка с отрязаната страна на долу, ръсваш малко вода и във фурната за 35-40мин на 200градуса. Вадиш топиш в Самардалата и изпадаш в екстаз.
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
            Изчистих една торбичка Ефелик/нещо средно м/у спанак и салатено цвекло/, но е по вкусно от тях. 5-6 стръка пресен лук и ги задуших,леко сол и супена лъжица червен пипер, едно бурканче заешко и манджата стана невероятна.
            За гарнитура пекнах една тавичка с "надупени" картофки. Измиваш хубаво, режеш на две и редиш в намазана с масло тавичка с отрязаната страна на долу, ръсваш малко вода и във фурната за 35-40мин на 200градуса. Вадиш топиш в Самардалата и изпадаш в екстаз.
            Поздравления колега!Един съвсем дребен жокер за картофките..?Не е моя рецепта,а стара манастирска...Правиш си в една чинийка микс от сухи подправки :ронена чубрица,черен и червен пипер и малко сол. Топваш отрязаната част на картофа и - в тавата
            Поздрави!
            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
            Най-добрият ром е студеният ром!
            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
              Браво много свежа рецепта, но от къде взимаш Ефелика?

Коментар

• От: До: Вкусотии в чинии

Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
                Браво много свежа рецепта, но от къде взимаш Ефелика?
                Имам на вилата в балкана и от там си го бера.

Коментар

вчера, от скука хванах да сготвя нещо към мръвката дето седеше... та изгарнитурих едни пресни картофки , задушени в тиганчето с една глава стар чесън и ... 50гр. орехови ядки. метнах всичко вътре, поръсих със зехтин и налях един пръст вода. на силен огън докато завря и после с капака отгоре на по слаб докато се задуши като хората. разбира се - добре поръсено с копърче ... орехите бяха експеримент , но добре се получи
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

и аз като всеки мъж в разцвета на силите си обичам привечер да си пийна аперитив.друго си е една ракийка*... но днес като погледнах в "килера" се оказа че салата в забързания съботен ден съм забравил да cи купя.... наблизо шанс за наличен зарзават нямаше, така че се наложи да "обера паяжините" . оказа се че разполагам със следното :връзка пресен лук ; 5-6 чери доматчета от онзи ден ; чесън стар ; замразени листа пресен /вчерашен/ джоджен и стандартни подправки. малката ми щерка спи в стаята и не мога да я зарежа и да излезна на "пазар" ...
                    мигновенната ми реакция роди следното : скилитките от глава чесън - запържени до златисто в олио. върхо тях преметнат пресният лук нарязан подходящо - до задушаване /стомаха ми не е от желязо все пак/ - това основа върху която се нарязват черитата на четвъртинки и богато де добавя джоджен. овкусява се със сол , лимон/ не отцет!/ и зехтин.... жалко че беше "толкова" малко...

* като любител на ракията съм длъжен да внеса уточнение за професионалистите преди да са ме посекли! еретизма -лед в чаша с ракия има своето място при правилно прилагане и спазването на някои условия! ледът се поставя в чашата преди напитката и е висок почти колкото чашата.така я охлажда , топи се по бавно и не разводнява напитката. най важно е ракийката да се консумира преди ледът да се стопи!
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

• От: Вкусотии в чинии

Тези млади манатарки изпържени с брашно и подправки бяха невероятни.
                      Прикачени файлове

Коментар

вратлето на прасето:

в пристъп на скука, или друго , днес закупих парче свинско вратле. мариновах за към 4 часа с чер пипер, дижонска горчица, ситно накълцан стар чесън - половин глава, малко соев сос и копър - за кадем. след това го метнах както си е цялото в тигана с много горещо олио... превъртях го отвсякъде да се запечата с коричка.извадих го нарязах го на филийки и го дозапекох на грила на фурната от едната страна 10мин., но от втората пет - щот топла фурна...
                        опасах го за нула време, много съм доволен. чудно стана
                        не бързам за никъде...
                        XJ 2.5TD '98

Коментар

Струва ми се, че малко си го попрегорил вратлето. Изглежда ми поовъглено, май е трябвало да го печеш по-малко....

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                            Струва ми се, че малко си го попрегорил вратлето. Изглежда ми поовъглено, май е трябвало да го печеш по-малко....

не е точно така, маринатата се овъглява и става черна, беше чудесно...
                            не бързам за никъде...
                            XJ 2.5TD '98

Коментар

Снощи имахме гости и преди да дойдат със жената спретнахме скромна вечеря.
                              Прикачени файлове

Коментар

С какво поръси картофите, че не мога да видя на снимката?
                                Изглеждат ми различно от моят вариант на пиле със стари картофи.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 0 потребители и 11 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                                X