Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкусотии в чинии

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: Вкусотии в чинии

    Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение

    Благодаря.
    Просто ме мързеше да излизам до магазина.

    Дори и с фъстъци - пак стана вкусно.

    А ето и друга вкусотийка:

    Пълнено пиле с ориз, гъби и праз, а около него картофки

    Сваряваме един пилешки труп:


    Половината гъби нарязваме ситно:


    Както и един праз:

    ...както се казва - "ГОЛЯМ праз"

    Задушаваме с гъбите и ориз:


    А другата половина от гъбките мяткаме да се варят с пилето:


    С плънката пълним пилето, намазваме го с масълце, а около него редим картофки и заливаме с бульона:


    Вече готово:


    И сервираме:


    Бон апети! И не забравяйте, че кожичката, колкото и апетитно да изглежда, е бъкана с кофти холестерол!!!

    Пиленцето го пробвахме стана екстра а кожичката ми е любима ако ще и отровна да е .
    [B]Mercedes Benz w123 [/B]
    [B]Ford Escort xr3 [/B]
    [B]Aro 10 [/B]
    Плачи! Там близо край град София
    стърчи, аз видях, черно бесило,
    и твой един син, Българийо,
    виси на него със страшна сила.
    0896042536

    Коментар


    • До: Вкусотии в чинии

      След успешния риболов по време на "почивката" ми около яз. Жребчево, тази вечер реших да пробвам рибената чорбица на Годзила. От три вида риба, стана перфектна. Жената взела малко повече гъбки, че реших и тях да пекна с малко меко сирене.

      И така седя си пред компа и си релаксирам с едно ............
      Прикачени файлове
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

      Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

      Коментар


      • До: Вкусотии в чинии

        А между другото без малко да забравя. Извадих от фризера един пакет с агнешки кокали и сега се варят в тенджерата под налягане.
        Хвърлете някое предложение за една агнешка яхния, че отдавна ми се е дояла.
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

        Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

        Коментар


        • До: Вкусотии в чинии

          Айде стига вече. Наистина трябва да ви дадат БАН. Не мога да спра да я чета тази тема. Вие сте като наркотик.
          Последно редактирано от Niger; 09-03-10, 20:20. Причина: Какво е БАН?
          Иван
          ivanp98[at]mail.бг

          Коментар


          • До: Вкусотии в чинии

            гледах маринатките (и аз като Дочев започвам да използвам умалителни което не е на добре .. за кантара) дето ги бърка Дочев и Годзилата ...

            и се сетих - моите любими маринати са -
            1. чесън, копър, лимон (или оцет - според зависи от случая) малко сол и .. зехтин. - за риба и месо става
            2. кромид на шайби с лимон и чер пипер - за жилави и миризливи меса -овчи пържолки например - (налагат се между месото и 24 - 48 часа в хладилника)
            3. магданоз, червен пипер, бял пипер, и черен с оцет и вода - за пиле
            4. соев сос, чесън, копър - за пиле и свинско

            Коментар


            • До: Вкусотии в чинии

              Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
              гледах маринатките (и аз като Дочев започвам да използвам умалителни което не е на добре .. за кантара) дето ги бърка Дочев и Годзилата ...

              и се сетих - моите любими маринати са -
              1. чесън, копър, лимон (или оцет - според зависи от случая) малко сол и .. зехтин. - за риба и месо става
              2. кромид на шайби с лимон и чер пипер - за жилави и миризливи меса -овчи пържолки например - (налагат се между месото и 24 - 48 часа в хладилника)
              3. магданоз, червен пипер, бял пипер, и черен с оцет и вода - за пиле
              4. соев сос, чесън, копър - за пиле и свинско
              Ако искаш в маринатите за месата добави и една малка водка.
              Алкохола ги прави по крехки.
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

              Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

              Коментар


              • До: Вкусотии в чинии

                Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                ...жаржона на готвачите - рибари: Сомле било малко сомче...
                Всъщност, градацията е сомче /0-2/, сомле /2-5/, в порядъка 5-7 кг. е сом за ядене, а след това вече си е сом.


                Офффффф....няма да ли да свършва тази зима, че ме чакат овесените ядки.
                Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

                Коментар


                • До: Вкусотии в чинии

                  Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                  След успешния риболов по време на "почивката" ми около яз. Жребчево, тази вечер реших да пробвам рибената чорбица на Годзила. От три вида риба, стана перфектна. Жената взела малко повече гъбки, че реших и тях да пекна с малко меко сирене.

                  И така седя си пред компа и си релаксирам с едно ............
                  Колега сега пристигам от Столицата и тази тема отварям. Кво да видя същите мутри пак тук и пак за ядене говорят. А как съм гладен и мисля да спретна една лазаня. Ще пиша после за нея.

                  Коментар


                  • До: Вкусотии в чинии

                    Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                    Колега сега пристигам от Столицата и тази тема отварям. Кво да видя същите мутри пак тук и пак за ядене говорят. А как съм гладен и мисля да спретна една лазаня. Ще пиша после за нея.
                    С какви кори я правиш?
                    Щото с палачинки става перфектна, но малко трябва да поизстине.
                    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                    Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                    Коментар


                    • До: Вкусотии в чинии

                      Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                      С какви кори я правиш?
                      Щото с палачинки става перфектна, но малко трябва да поизстине.
                      Жената ходи до Рим и донесе един пакет.Ще импровизирам нещо.

                      Коментар


                      • До: Вкусотии в чинии

                        Еиии се убаи работи бре как да заслабне чиляк

                        Днес една моя не много млада моя роднина,ме открехна на нещо неочаквано вкусно творение а именно Печени Ябълки??Дааа ябълки!!Не бях ял от време оно когато маиками ги печеше въф фурната на дърва,ама сега тия печки ги преформихме на котли и край. Та какъв бил номерът??Нареждат се ябълките в голяма чиния и в микровелето!! На Мах за 15 минути!! Стават мозък ,пробваите,да ви е сладко!!!
                        Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                        Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

                        Коментар


                        • До: Вкусотии в чинии

                          Ето и моята паста.
                          Запържих 1 глава лук и 1скилидка чесън като предварително ги пасирах.
                          После добавих една подправка която правим лятото със Мустакатко.
                          Мелим чушки морков целина магданоз и завираме за капачката.
                          След като се запържи всичко добавих 0.5 кайма след това 1 буркан пасирани доматки черно пиперче босилек малко вегета.
                          Оставих сместа да поври.За да направя бялото сосче.
                          Масло 2лъжици брашно и после добавям пр мляко.
                          Всичко е вече готово намазвам тавичката с олио.
                          Кора кайма кора бял сос и хоп във фурната.
                          Като се запече настъргвам малко кашкавал и те това е.
                          Забравих нещо важно хубаво е докато готвите да имате чашка бяло винце наздраве.








                          Прикачени файлове

                          Коментар


                          • До: Вкусотии в чинии

                            Вальо, да не обидя някой, ама това в тарелката ми прилича на "витабела".
                            Аз лазанята я правя с останалите палачинки от закуската. Соса и моя е почети като твоя, но плънката я правя винаги от два вида месо/така бях чел някъде/. Обикновено с телешка кайма и бекон, но става и с каквото имаш в момента.
                            Започвам с плънка, сос, бешамел и "кори" и т.н., на края завършвам с кора и поливам с бешамел. Вадя от фурната и настъргвам обилно кашкавал.
                            Консумирам след като поизстине - по се усеща вкуса.
                            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                            Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                            Коментар


                            • До: Вкусотии в чинии

                              Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                              Вальо, да не обидя някой, ама това в тарелката ми прилича на "витабела".
                              Аз лазанята я правя с останалите палачинки от закуската. Соса и моя е почети като твоя, но плънката я правя винаги от два вида месо/така бях чел някъде/. Обикновено с телешка кайма и бекон, но става и с каквото имаш в момента.
                              Започвам с плънка, сос, бешамел и "кори" и т.н., на края завършвам с кора и поливам с бешамел. Вадя от фурната и настъргвам обилно кашкавал.
                              Консумирам след като поизстине - по се усеща вкуса.
                              Това имах и за това така я правих.

                              Коментар


                              • До: Вкусотии в чинии

                                Няк'ви идеи за приготвяне на филета пангасиус?
                                В момента ги мариновам, ама после хабер понятие си нямам как да ги сготвя...........метнах и един гъби да се задушават, ще им ливна сметана, ама рибата ...нещо мазна ми изглежда..., но не ми се мята на скарата...
                                Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X