Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зехтин и термична обработка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Зехтин и термична обработка

    Вярно ли е че зехтина при термична обработка става опасен за здравето?
    Благодаря.
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

  • #2
    От: Зехтин и термична обработка

    Не знам колко е опасен ,но едно гръцко семейство изяжда около 300 литра на година и буквално всичко правят с него ,включително и пържене.Знам го от лични наблюдения при приятели.

    Коментар


    • #3
      От: Зехтин и термична обработка

      Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
      Вярно ли е че зехтина при термична обработка става опасен за здравето?
      Благодаря.

      То и пържолите са опасни! Особено на скара.

      Коментар


      • #4
        От: Зехтин и термична обработка

        От две години не ползваме олио, а испански рафиниран зехтин помас и зехтин върджин, подходящ за термична обработка, малко е скъп но си струва
        Последно редактирано от Еделвайс; 20-07-15, 19:14. Причина: пояснение

        Коментар


        • #5
          От: Зехтин и термична обработка

          Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
          Вярно ли е че зехтина при термична обработка става опасен за здравето?
          Благодаря.
          Това ми го каза една лекарка,и реших да попитам.
          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
          Киа спортаж2000тди 98г
          Ауди А3 1.9ТДИ
          Каравана Аdria 390Q

          Коментар


          • #6
            От: Зехтин и термична обработка

            Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
            Това ми го каза една лекарка,и реших да попитам.
            Ако зехтина който имате е пресован-нерафиниран, който е предимно за салати и др. , то при термична обработка въпросния нерафиниран зехтин си променя гадно на вкус и на мирис вкусовите си качества, тогава и става леко канцерогенен.

            Коментар


            • #7
              От: Зехтин и термична обработка

              Сиреч, Помас за салати, а Екстра Върджин става и за пържене или обратното? Обърках се малко. А на това олио, дето е от гроздови семки какъв му е случая?
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

              Коментар


              • #8
                От: Зехтин и термична обработка

                Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                Сиреч, Помас за салати, а Екстра Върджин става и за пържене или обратното? Обърках се малко. А на това олио, дето е от гроздови семки какъв му е случая?
                Въпросния рафиниран зехтин съдържа и двете - На бутилката пише - Състав: Рафиниран зехтин Помас и зехтин Върджин, произведено директно от маслини.

                Коментар


                • #9
                  От: Зехтин и термична обработка

                  Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  Сиреч, Помас за салати, а Екстра Върджин става и за пържене или обратното? Обърках се малко. А на това олио, дето е от гроздови семки какъв му е случая?
                  Oбратното.
                  Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

                  Коментар


                  • #10
                    От: Зехтин и термична обработка

                    Значи Помас за пържене,Екстра Върджин за салата.
                    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                    Киа спортаж2000тди 98г
                    Ауди А3 1.9ТДИ
                    Каравана Аdria 390Q

                    Коментар


                    • #11
                      От: Зехтин и термична обработка

                      Току що снимах въпросния рафиниран зехтин, който е идеален за салати и най-важното за термична обработка.

                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0692.jpg
Прегледи:1
Размер:92.5 КБ
ID:5671641


                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0693.jpg
Прегледи:1
Размер:102.7 КБ
ID:5671642


                      Ако се смята за реклама, да се изтрие, качих я за да ви ориентирам по-лесно.

                      Коментар


                      • #12
                        От: Зехтин и термична обработка

                        Благодаря мисля че изяснихме въпроса.
                        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

                        Коментар


                        • #13
                          От: Зехтин и термична обработка

                          Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          ... А на това олио, дето е от гроздови семки какъв му е случая?
                          Това, от гроздовите семки, е предимно за масажи, да речем-еротични.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Зехтин и термична обработка

                            И у нас повече от две години се ползва помас, но само за готвенето и месенето на хляб, щото от толкова и се меси де . За салата винаги ползваме екстра върджин. Тази разстановка съм я запомнил от едно от първите предавания на Ути.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

                            Коментар


                            • #15
                              От: Зехтин и термична обработка

                              И какво му е на нашенското слънчогледово олио?

                              Ама пуста мода...

                              Поради что се срамиш да се..........
                              Има ли желание-има и начин!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X