От: Зехтин и термична обработка
Дългата топлинна обработка на най-хубавия зехтин, студено пресования, безспорто го разваля от към здравословност. Ама не си мислете, че рафинираното слънчогледово олио е по добро - то вече, при рафинирането, е загрявано няколко пъти и си е канцарогенно по презумпция. Аз лично не се свеня да ползвам зехтин за определени яденета - за печена риба, скариди, за чорби, за бланширане на месо.
Дългата топлинна обработка на най-хубавия зехтин, студено пресования, безспорто го разваля от към здравословност. Ама не си мислете, че рафинираното слънчогледово олио е по добро - то вече, при рафинирането, е загрявано няколко пъти и си е канцарогенно по презумпция. Аз лично не се свеня да ползвам зехтин за определени яденета - за печена риба, скариди, за чорби, за бланширане на месо.
Коментар