От: Зехтин и термична обработка
Не, тези са много по зле от зехтина - приблизително същата температура на издимяване 220 °С , но са наситени мастни киселини, които след прегряване стават опасни.
Ако сравняваме само температури - лекия зехтин (Extra light olive oil) има температура на изпушване 242 градуса. Почти като соевото и авокадото.
Бил съм в джунглите на Малайзия - най-големия износител на палмово масло. Където са посадени палмови плантации, маймуните и други животни бягат или умират. Отровни са. Не ползвайте в никакъв случай палмово масло - натрупва се в тъканите, защото не участва нормално в обмяната. Между другото само зехтина го разтваря и извежда от организма.
Не, тези са много по зле от зехтина - приблизително същата температура на издимяване 220 °С , но са наситени мастни киселини, които след прегряване стават опасни.
Ако сравняваме само температури - лекия зехтин (Extra light olive oil) има температура на изпушване 242 градуса. Почти като соевото и авокадото.
Бил съм в джунглите на Малайзия - най-големия износител на палмово масло. Където са посадени палмови плантации, маймуните и други животни бягат или умират. Отровни са. Не ползвайте в никакъв случай палмово масло - натрупва се в тъканите, защото не участва нормално в обмяната. Между другото само зехтина го разтваря и извежда от организма.
Коментар