Не знам колко е опасен ,но едно гръцко семейство изяжда около 300 литра на година и буквално всичко правят с него ,включително и пържене.Знам го от лични наблюдения при приятели.
Ако зехтина който имате е пресован-нерафиниран, който е предимно за салати и др. , то при термична обработка въпросния нерафиниран зехтин си променя гадно на вкус и на мирис вкусовите си качества, тогава и става леко канцерогенен.
Сиреч, Помас за салати, а Екстра Върджин става и за пържене или обратното? Обърках се малко. А на това олио, дето е от гроздови семки какъв му е случая?
Сиреч, Помас за салати, а Екстра Върджин става и за пържене или обратното? Обърках се малко. А на това олио, дето е от гроздови семки какъв му е случая?
Въпросния рафиниран зехтин съдържа и двете - На бутилката пише - Състав: Рафиниран зехтин Помас и зехтин Върджин, произведено директно от маслини.
Сиреч, Помас за салати, а Екстра Върджин става и за пържене или обратното? Обърках се малко. А на това олио, дето е от гроздови семки какъв му е случая?
Oбратното.
Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
И у нас повече от две години се ползва помас, но само за готвенето и месенето на хляб, щото от толкова и се меси де . За салата винаги ползваме екстра върджин. Тази разстановка съм я запомнил от едно от първите предавания на Ути.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар