Въпросът ми, е провокиран от собственият ми интерес и проблеми, в търсене на качествени български хранителни продукти за моето дете и семейство. Искам да мога да купя истинско сирене, ма наше, а не гръцкия Олимпус, искам истински домати в сезона им, колбаси от месо със стария вкус от соцаJ. Та питам и Вас, бихте ли давали малко повече, ако имате достъп до такива неща, наистина с гарантиран и проследим произход, предлагани според сезона( а не домати през декември вместо туршия). Нямам предвид Био продукти, имам в предвид нещо качествено и наше. За да не съм голословен, съм добавил и анкета.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал
Свий
X
-
Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал
167Да, бих купувал, ако са до 10% по-скъпи от масовите продукти13.77%23Да, бих купувал, ако са до 20% по-скъпи от масовите продукти25.15%42Да, бих купувал, ако са до 30% по-скъпи от масовите продукти28.74%48Няма значение произхода, важно е качеството, не цената29.94%50Няма значение продукта, важно е да е евтин и приемлив като качество и вкус2.40%4Анкетата е изтекла.
Последно редактирано от Венцислав Петров; 05-06-13, 11:27.LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.comТагове: Няма
-
От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но
Днес си купих прясно биволско сирене от пазара. И миналата седмица си купих. И яйцата кокошката, която ги е снасяла я е гонил петел. И прасето дето го хапвам е хапвало желъди и коприва. И агънцето дето блее на полянката...
И така вече 20тина години си живея така на село.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
-
От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но
Злати хубаво си го намислил, но, винаги това НО, масово мългарина гледа евтиното и НЕ обръща внимание на качество био и т.н....
Аз се занимавах са такова фермерство(растениевъдство и малко пчеларство) едно време и съм само 5 цифрена сума назад) и една година от живота.
Вальо (Volk) се занимаваше освен със земеделие и с животновъдство и май е 6 цифрена сума назад)
Впрочем ако искаш идея, погледни във Фейсбук, има няколко групи, колективи им викат, във Варна са много силни и имат доста неща, познават се хората, подържате се и мисля се развиват и вече имат добър избор от продукти и имайке предив, колко са бедни във Варна цените им са много добри!
Още една информация от извора, много бабички и старци по пазарите НЕ предлагат истински неща, обират боклуците от пазарите и от лозя гори и дворове... и ракията им е силно НЕ домашна а спиртец с есенции, сладката и лютеници са правени от боклуците дето сергиите на пазара изхвърлят.. за месото и млечните там риска и хазарта е още по-голям и опасен...
Истината е да познаваш лично стопанина и да ти заколи пред теб животинката, да си вземеш сиренце, мляко и кашкавал ама от мандрата директно, яйцата и зеленийката е хубаво да знаеш от къде са, щото аз знам много мургави фермери които си пасат кравите на сметището или до реки и езера замърцени с тежки метали примерно...
И още нещо, последно ама не по значение, хубавите продукти с гарантиран произход СА МНОГО ПОВЕЧЕ от 30% по-скъпи.... в чужбина истинските неща от фермери са между 40-50% масово до 100-150% по-скъпи... и имат достатъчно търсене, щом подържат такива цени, аз наскоро опитах колбаси такива, ами на светлнни години са от най-хубавите подобни в който и да е магазин... и особеност, колбаса тръгна да се разваля на 2рия ден а магазинския държи на порядък повече, зеленията погива също много бързо, а за сравнение спанак забравих в хладилника и след месец и нещо пак ставаше на вид за ядене... сигурно магазинските мъничко са третирани...Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Да, бих купувал до 30 и повече процента. Проблема е, че и други биха купували, а те хич не са малко.
Всяко едно начинание с подобни природни продукти, се разголемява прекалено бързо.
Човекът или фирмата, на които сме се доверили, са принудени да разширят производството и делегират контролните си функции, на други хора по веригата. В един момент качеството става неконтролируемо и някъде някой добавя сухо мляко и стабилизатори в продукта. Разбира се без знанието на шефа, комуто именно сме се доверили.
И работата се омазва.
Мога да ти посоча поне 2 подобни "бизнес начинания" на колеги, на които безусловно вярвам.
В началото - разкош. След 6 месеца - трагедия.
Даже няма смисъл да им съобщаваш - положението е непоправимо.
Мисля, че начина е на колегата SS-1 - да се отделиш и да живееш по-близо до природата.
Откога се каня.........Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
-
В какъв смисъл доказан произход? Ако е доказано, че е от България изобщо (че не е китайско, да речем), ако е доказано, че е от примерно коза сиренето, а не краве с аромат на пръч или соево, или ако е доказано, че е от определен район/село (дини от Любимец, череши от Панчарево, картофи от Самоков)?Последно редактирано от Вива ViRuS4eto; 05-06-13, 12:14.The Flat Earth Society has members all around the globe.
Коментар
-
Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнениеВъпросът ми, е провокиран от собственият ми интерес и проблеми, в търсене на качествени български хранителни продукти за моето дете и семейство. Искам да мога да купя истинско сирене, ма наше, а не гръцкия Олимпус, искам истински домати в сезона им, колбаси от месо със стария вкус от соцаJ. Та питам и Вас, бихте ли давали малко повече, ако имате достъп до такива неща, наистина с гарантиран и проследим произход, предлагани според сезона( а не домати през декември вместо туршия). Нямам предвид Био продукти, имам в предвид нещо качествено и наше. За да не съм голословен, съм добавил и анкета.
Имам преки наблюдения и за съжаление е така. Рядкост е някой да отглежда старите породи, защото са неефективни икономически, а и на село хората вече не са глупави.
Чисто търговски няма откъде да го купуваш и да си сигурен, че просто не е гръцка ягода отгледана тук, че не е турски домат посят в Хасково.........
Коментар
-
Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнениеВъпросът ми, е провокиран от собственият ми интерес и проблеми, в търсене на качествени български хранителни продукти за моето дете и семейство. Искам да мога да купя истинско сирене, ма наше, а не гръцкия Олимпус, искам истински домати в сезона им, колбаси от месо със стария вкус от соцаJ. Та питам и Вас, бихте ли давали малко повече, ако имате достъп до такива неща, наистина с гарантиран и проследим произход, предлагани според сезона( а не домати през декември вместо туршия). Нямам предвид Био продукти, имам в предвид нещо качествено и наше. За да не съм голословен, съм добавил и анкета.Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
Коментар
-
..............В началото - разкош. След 6 месеца - трагедия.
Коментар
-
Само да вметна, за да спрем да плюем по "нашенското", "типично по нашенски" и т.н. че химията, с която се пълнят колбасите, рецептите и технологиите за не естествено зреене и приготвяне дойдоха от Западна Европа.
Тук правилата са в пъти по-строги, отколкото там, но там не забраниха ръчното производство, защото в Щутгарт и други немски градове си има квартални магазини, в които на първият етаж е търговската част, на вторият живее собственика, а на третия му е сушилнята и цеха за преработка. Така знаеш, че наистина той ги прави нещата. Тук това е ъпсурд и това доведе до унифициране на вкусовете в борба за по-ниска цена и по-голям пазарен дял.
Докато не разрешат фермерите да продават сертифицирана своя продукция на пазарен принцип няма да се оправим. Само тогава дядото който прави сирене ще се грижи всеки път да е добро, защото го познавам лично, а не е анонимен зад десетките търговски марки, които прикриват един и същ производител.
Коментар
-
Не няма да купя. Нека в магазините си остават кашкавали по 8-12лв. Защото няма да дам 26лв за Истински, при условие, че за 10-15лв ще си взема както каза Генчев от село. Кеф ти прясно овче, кеф ти узряло, кеф ти в пита кашкавал.Павел Викторов - 0 осем 7817878 три
Коментар
-
И другият проблем е, че за да мине различните инспекции, да получи съответните разрешителни и сертификати, да излезе на пазара като редовна стока... въпросният хранителен продукт трябва да е заченат, отгледан, обработен и т.н. по съответната гумено-пластмасова технология. На колкото повече изисквания отговаря дадена храна, толкова по- безвредна, съответно и безвкусна е. Всичко "живо и истинско" на пазара е потенциален клиент на ДВСК.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
А защо трябва да е по-скъпо ?
Аз с 4 корена домати , ям цяло лято ( двама души сме ) .
Мисля си , че може родното производство да се конкурира не самос качество , но и с цени, и ето тук идва онова "НО" ..Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Всъщност, с днешна дата гарантиран е произхода само и единствено на продуктите произведени в личното стопанство. Дори в София има все още хора, които отглеждат крави, овце и прасенца. За сега сезонните зеленчуци, плодовете, яйцата, пилешкото и заешкото са от личното стопанство. След време може и да разширя асортимента. Независимо от произхода на семената, зеленчуците отгледани на слънце с естествени торове нямат нищо общо с тези от пазарите и магазините.
Коментар
-
Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнениеВсъщност, с днешна дата гарантиран е произхода само и единствено на продуктите произведени в личното стопанство. Дори в София има все още хора, които отглеждат крави, овце и прасенца. За сега сезонните зеленчуци, плодовете, яйцата, пилешкото и заешкото са от личното стопанство. След време може и да разширя асортимента. Независимо от произхода на семената, зеленчуците отгледани на слънце с естествени торове нямат нищо общо с тези от пазарите и магазините.
Мога съвсем леко да поспоря с теб.
На брат ми тъста отглежда ягоди. Преди пет години, когато започна, садеше от стари български сортове. Излизаха едни неугледни, дребни и криви ягоди, но фантастични на аромат и сладки.
Човека поумня, сега сади турски сорт, като на картинка са, даже не се цапат с пръст, добива е по пет, вкуса го няма, а за аромат да не говорим. Същото е с почти всичко, защото начина на отглеждане е много малък процент от крайният продукт.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар