Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна пастърма, суджуци и луканки
Свий
X
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Несте хора вие, а изроди,сега са пости.Лигите ми изтекоха.Аз въртя боб,леща,зеле,а тука само месерлаци,от арни по арни.Давие сладко и с мярка питиетата.
ТОЙОТА в РЕЙНДЖЪР стъпили на ПАТРОЛ Y 60
Г 230Е
Г 500 0887 390 703
Коментар
-
Първоначално публикуван от svilenst Преглед на мнениеНесте хора вие, а изроди,сега са пости.Лигите ми изтекоха.Аз въртя боб,леща,зеле,а тука само месерлаци,от арни по арни.Давие сладко и с мярка питиетата.
Тъй де- Пости са!Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнениеКакви пости казваш?
Аз затуй мазно не ям, само постно месце от риб(иц)а.
Първата реколта:
Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
Дедо,от много чубрица не нагарча ли леко,аз почнах да я разреждам със сминдух и червен пипер.Снощи до 2 часа зареждах терасата.Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнениеТъй де- Пости са!
Аз затуй мазно не ям, само постно месце от риб(иц)а.
Първата реколта:
[ATTACH=CONFIG]941567[/ATTACH]Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Значи има два варианта- или чекийчето ти е неподходящо за целта на нарязването,Първоначално публикуван от a.peichev Преглед на мнениевнимавайте много , това е от днес , през нокътя до кокал
аз сам си виновен , досега толкова мезета съм нарязал като камак твърди и си мислех че няма как да се срежа никога ...
или си си сложил пръста, дето не му е мястото.
Миналата година имаше такъв проблем при недобре осушена чубрица.Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеДедо,от много чубрица не нагарча ли леко,аз почнах да я разреждам със сминдух и червен пипер.Снощи до 2 часа зареждах терасата.
А това парче свърши и никой от домочадието не се оплака- значи е добре.
Валям го веднага след пресоването и после на гвоздея.
Чубрицата пресъхва и опадва голяма част при завиването с фолио за последващо съхранение в хладилника.
Вижда се, че е останал тънък слой само и повърхността на месото отдолу прозира тук-там.
Зорът беше докато нагодя солеността лани. Три реколти почти бастисах, докато уцеля златната среда.
Сега е 150 гр. сол (Кауфланска ситна) на 1 л.вода и суп.лъжица захар, кипвам на котлона до разтваряне,
като слагам 2-3 даф.листа, чер пипер 15-20 цели зърна и 3-4 зърна бахар.
Чакам да изстине и заливам за 48 часа.
Размествам месото 2-3 пъти, че ми е малка кутията и където се допират парчетата не се осоляват добре.
После 24 часа изкисване в чиста вода, овалване и на пирона за 7-10 дни.Последно редактирано от dedoKoko; 20-12-17, 12:35.Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
Това ще го пробвам със маринатаПървоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнениеЗначи има два варианта- или чекийчето ти е неподходящо за целта на нарязването,
или си си сложил пръста, дето не му е мястото.
Миналата година имаше такъв проблем при недобре осушена чубрица.
А това парче свърши и никой от домочадието не се оплака- значи е добре.
Валям го веднага след пресоването и после на гвоздея.
Чубрицата пресъхва и опадва голяма част при завиването с фолио за последващо съхранение в хладилника.
Вижда се, че е останал тънък слой само и повърхността на месото отдолу прозира тук-там.
Зорът беше докато нагодя солеността лани. Три реколти почти бастисах, докато уцеля златната среда.
Сега е 150 гр. сол (Кауфланска ситна) на 1 л.вода и суп.лъжица захар, кипвам на котлона до разтваряне,
като слагам 2-3 даф.листа, чер пипер 15-20 цели зърна и 3-4 зърна бахар.
Чакам да изстине и заливам за 48 часа.
Размествам месото 2-3 пъти, че ми е малка кутията и където се допират парчетата не се осоляват добре.
После 24 часа изкисване в чиста вода, овалване и на пирона за 7-10 дни.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Сефтето за тази зима.
За рибицата - По обичайния начин 150гр сол ситна морска на литър вода. 48часа киснене в саламурата,два часа отцеждане и после само сминдух.
Луканката е свинска плешка и кило сланина, 26гр. Сол на кг,4гр кимион,4гр. Черен пипер и червен за цвят

Изпратено от моят EVA-L09 с помощта на TapatalkYAMAHA WR450F
Коментар
-
Аз след 150 /48 изкисвам 24 за изравняване и ни е баш таман на сол.Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеТова 150гр. сол не идва ли много?
Аз ползвам едра морска сол от БГ,и слагам 120гр. без да изкисвам после.
Само измиване,и отупване.Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
Или тавана е много голям или мръвето е малко но седи рехаво.Първоначално публикуван от mureto Преглед на мнениеСефтето за тази зима.
За рибицата - По обичайния начин 150гр сол ситна морска на литър вода. 48часа киснене в саламурата,два часа отцеждане и после само сминдух.
Луканката е свинска плешка и кило сланина, 26гр. Сол на кг,4гр кимион,4гр. Черен пипер и червен за цвят

Изпратено от моят EVA-L09 с помощта на TapatalkДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
0896 846 246
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Коментар