Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

    Мисля, че вече са готови. Кложих ги на 28 Декември. Значи месец и половина им трябваше да изсъхнат.

    Обаче направих гаф. По време на големите студове реших да ги прибера в една стая. На температура около 15 градуса. Понеже даваха, че няколко дена температурите ще са -15 до -20 градуса. Да не замръзнат.

    Още на втория ден на половината луканки обвивката им шупна и се отлепи. Съответно веднага ги изнесох вън на студа. Да замръзват.
    Това е резултата:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1081.jpg
Прегледи:1
Размер:110.9 КБ
ID:5743398

    Другата половина за щастие не успяха да се прецакат:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1083.jpg
Прегледи:1
Размер:128.9 КБ
ID:5743399

    Малко утешение за мен е, че луканката от първата снимка има следния вид:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1085.JPG
Прегледи:1
Размер:134.2 КБ
ID:5743400


    Тези, които се запазиха, дори след замръзването им няма нищо. Така, че друг път ще си стоят на терасата, дори и да замръзнат. Увих ги във вестник и ги прибрах във фризера.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      [QUOTE=bullet_pk;3108054 Увих ги във вестник и ги прибрах във фризера.[/QUOTE]

      Направи проба да вземеш от същия вестник да го разтриеш между ръцете си и после да си помиришеш ръцете и да ги измиеш. Ако ти хареса резултата ги остави така, ако не просто ги увий в стреч или ползвай най обикновени кесийки завързани с конец.
      ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
      ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
      0896 846 246

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        Честит Трифон Зарезан! Много луканки, суджуци и пастарми поляти с хубаво вино и настроение!

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          Първоначално публикуван от luboR Преглед на мнение
          Честит Трифон Зарезан! Много луканки, суджуци и пастарми поляти с хубаво вино и настроение!
          Прикачени файлове

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            Вчера сложих новата партида пастърма,но времето май не е за тази работа.Влажно и студено.После пък го дават много топло...
            Grand Cherokee WJ
            Dodge Caliber
            E 430 4-matic-T(S210)
            GLK

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              И аз сложих вчера. Не мисля, че ще се затопли чак толкова, че да съсипе месото.

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                Топлото не съсипва месото, а влажността.
                Аз съм сушил на 20 градуса и стават идеални.

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  Оптималната температура за изсушаване е 12-14градуса и влажност около 75%

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    И аз вчера проснах филета, тоя път пробвам със дебели парчета да видим, инъче подухва два дни екстра е Пловдив
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      И аз вчера проснах филета, тоя път пробвам със дебели парчета да видим, инъче подухва два дни екстра е Пловдив

                      Аз съм се притиснил за моите,път ти дебели ще ги пробваш.
                      Grand Cherokee WJ
                      Dodge Caliber
                      E 430 4-matic-T(S210)
                      GLK

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        Да споделя резултата.Вземах рибица,киснах малко повече от 48ч.във вода със сол/на 1л-150г./такава пропорция съм докарал за вкуса ми през годините.
                        Овалях само в черен и червен пипер,и чубрица.На това време стана за 6 дни навън на балкона и резултата е доста добър,не е изсушена до степен да не се яде,не е и червена във вътрешността.Времето беше около 6-10г.и имаше доволно вятър.Нздраве.

                        ПП-май ще сложа още!!!
                        Grand Cherokee WJ
                        Dodge Caliber
                        E 430 4-matic-T(S210)
                        GLK

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки



                          Луканката на дядо Янко,тая година е супер,рибицата е от баба Въчка от домашното прасе,оваляна във сол без киснене , и голямото филе мое производство, 130 гр.сол във саламура 72 часа че е дебело и на простора.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            Ще споделя много еретичен за хубавата тема опит от тази година, ама когато фактите говорят и боговете мълчат (само еколозите не спазват това правило
                            Та преди месец-два имаше една промоция на домашен суджук за сушене в Лидл. По спомен беше 80% говеждо и 20 % свинско. Цената беше типично лидълска... Купих, разточих, овесих и... за сезона това е най-добрия суджук.
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                              Телешки шол

                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170303_195516.jpg
Прегледи:1
Размер:107.9 КБ
ID:5744695
                              0885600006 - Чичо Коце

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                                Вкусно, как си го рязал? Да не си купил френската резачка?

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X