Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Медоносна 2013

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Медоносна 2013.

Радо паша има само около реките и където има поливно земеделие иначе всичко изсъхна вече.
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

Коментар

При мене има и търтейово пило. Преди 2 години бях послушал познат и да не слагам основи в мацазинните рамки, а само тел и така да ги слагам. Доста по-лесно се вади меда от големите килиики и събира една идея повече. На места са изградили даже с нормални килиики, но веднъж се бе качила майката и напълнила с търтейчета миналата година. Сега имам малко такива рамки. Имам магазинни рамки направени само с една лентичка от основа в горния край и са изградени с нормални килиики почети до доло.

Коментар

При мен все още носят нектар, малко, но има.
        Днес надникнах в един, плиодника е пълен с мед, но немисля да го пипам, взех му една пита с пило да подсиля една отводка и така мисля да го зазимявам.
        Мислех да вадя и да свалям магазините другата седмица, но тези горещини и постъпващият нектар ме накараха да поотложа.

Райковси, имам мед от 4-5 години, насипан в буркани и не се е захаросал.
        Прегледах и пете си отводки, доволен съм.
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
          Райковси, имам мед от 4-5 години, насипан в буркани и не се е захаросал.
          Може, особено ако е акациев или манов. Моят мед, също се взахаросва много бавно.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
            Може, особено ако е акациев или манов. Моят мед, също се взахаросва много бавно.
            Да питам аз експертите
            Този мед по хипермаркетите, чист ли е, или има кръщавка

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
              Да питам аз експертите
              Голям виц каза Майкъл - мед по хипермаркетите
              Аз там мед не съм виждал, има едно дето пише мед на него, но вътре какво е, даже не искам и да знам ... Е, може да има и малко мед вътре ... евентуално ...
              Преди да започнем да гледаме пчели си купувахме по една средна тенекия мед от комшията, дето знам, че ще ми продаде чист мед, никога не бих си купил мед от магазин, хеле пък голяма верига ...

Мое мнение, не ангажирам никой с него.

Сега по темата - днес бях за половин ден на село, успях да прегледам само последните купешки 6 отводки, още две наши си отводки и един друг "слаб" кошер - доволен съм, вече почти всички отводки са на 10 рамки, даже ще видим, може да извадя по една рамка мед, че им е много май. Слабия кошер и той е вече на 10 рамки, изградили са и новата рамка, дето я сложих преди няма и седмица, даже майката я нацвъкала доволно. Мислех след седмица да вадя мед, че имам 2-3 магазина пълни, но може да изчакам ако видя, че тъпчат още ... Но като цяло пашата е слаба вече при нас.
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Абе човек, ти им взе всичкия мед, на какво ще зимуват?
                Аз от плодника мед не взимам, той си е за пчелите.
                Успех.
                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Имам ДБ на 9 рамки 6 мед 3 пило с мед на колко да зазимявам?
                  само бараки

Коментар

Първоначално публикуван от off mechanic Преглед на мнение
                    Имам ДБ на 9 рамки 6 мед 3 пило с мед на колко да зазимявам?
                    Рано е още за зазимяване. Иначе се зазимяват толкова рамки, колкото са покрити с пчели. Например, ако са покрити 5 рамки, зазимяваш 5. Хубаво е двете крайни рамки, да са пълни с мед.

Да питам аз експертите
                    Не си купувай мед от магазините, никога. Пълно е с боклуци. Ицо по-горе го е написал и е прав.
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

По пазарите има разни сергии за мед,
                      обаче на тях може ли да се вярва.

Коментар

По пазарите има разни сергии за мед,
                        обаче на тях може ли да се вярва.
                        Как да ти кажа .. И ние продаваме на пазара, но има и сергии с мед, който е менте, а уж го пишат истински. Дали ще уцелиш истински мед, никой не знае. Най-добре взимай от пчелари, които са доказани, макар и малко. А и хубав мед, който е евтин, няма.
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                          Как да ти кажа .. И ние продаваме на пазара, но има и сергии с мед, който е менте, а уж го пишат истински. Дали ще уцелиш истински мед, никой не знае. Най-добре взимай от пчелари, които са доказани, макар и малко. А и хубав мед, който е евтин, няма.
                          В Несебър вземах от един съсед-даскал Киров,
                          Чувал съм, че е сред водещите пчелари.
                          Обаче в Пловдив вземам където намеря-от магазините обичайно.

Коментар

В Несебър вземах от един съсед-даскал Киров,
                            Чувал съм, че е сред водещите пчелари.
                            Обаче в Пловдив вземам където намеря-от магазините обичайно.
                            По пазарите има по-голяма вероятност за качествен мед, отколкото в магазините. В магазините и ресторантите най-често медът е менте, а ако не е, той е от болни кошери.
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Здравейте,
                              При мен(разбирай баира над Варна посока Добрич на 20 км) от няколко дена започна да цъфти на ново слънчоглед във старите прецъфтели масиви. Пчеличките пощуряха и събират здраво. Направо ми пълнят душата като ги гледам как летят по това време на сезона! Утре ще взема да ги понадникна какви са я свършили,че имам едно усещане за понатъпкани магазини. А и отводките вероятно са си задръстили питите дето им ги сложих да градят преди десетина дни. Време е да ги поровя,че покрай строежа на новата къща времето ми е заето изцяло.
                              Поздрави и успехи на всички другари!!!
                              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                                Абе човек, ти им взе всичкия мед, на какво ще зимуват?
                                Аз от плодника мед не взимам, той си е за пчелите.
                                Успех.
                                Няма страшно - досега верно, вадих мед и от плодниците, но по 1-2 рамки максимум, защото в силния сезон майката беше блокирана тотално и нямаше къде да снася, размествах рамки по други кошери, но дойде момент, в който нямаше и накъде да размествам повече.
                                В момента тези извадените рамки пак са пълни с мед, но и пило (където успяла да изпревари майката), а и освен тях има достатъчно други рамки само с мед, така че всичко е ок. Ако беше силен сезона пак щях да извъртя от плодниците, та да има къде да сная майката ... И от 20 кошера мед вадя само от 8-9 оттях, другите тъкмо са си направили за тях си, и магазини нямат ...
                                Имам да вадя още един път мед, но ще е само от магазините, плодниците няма да ги барам повече, ако трябва пак ще размествам по други кошери ...

П.П. Около селото, където са пчелите също има някакъв по-късен слънчоглед, който сега започва да цъфти, но е малко, така че едва ли ще направят кой знае колко, но ще ги изчакам още малко ...
                                Hristo Draganov
                                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X