От: Рента на земеделска земя?
Изрично написах, че не съм компетентен за да декларирам примерно рентата трябва да е точно толкова и еди какво си. Мнението ми е продиктувано от впечатленията и логиката ми. Именно на тази база написах, че според мен рентата трябва да е производна от изброените променливи ( категория на земята, групираност, конкретния добив за годината, стойност на направените разходи, които също се изменят всяка година). Според мен така е коректно, както за арендаторите, така и за арендодателите! Така риска се намалява, ако има слаба реколта естествено, че рентата ще е по-малка, но при една добра реколта, защо и собственика на земя да не усети, че е добра. Ако някой наеме помещение и направи магазин, собственика сключва договор и не го интересува дали реколтата/ оборота ще е добър и наемателя си му брои парите всеки месец, без значение дали е на печалба или на чиста загуба. При земята е същото, но както написах условията се диктуват от арендаторите, които съгласи се, поне от това не могат да се оплачат.
Първоначално публикуван от Кольо
Преглед на мнение
Коментар