Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рента на земеделска земя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Рента на земеделска земя?

Колеги всичко е въпрос на договаряне и района в който се намира земята. Наблюденията ми са, че рентата не би трябвало да бъде по-малко от субсидията. Обаче, за Добруджа - до 70 лв на декар рента. Шумен / Слаба земя и лоши условия/ - 15 лв. За Плевен - 15 - 20лв. Планински райони - непредвидимо.
    Възможни са и комбинации с пари и стока.
    В крайна сметка зависи от бабите и внуците им - доколко са нахални и пресиращи, доколко са запознати с плащанията и условията по тях от евросъюза, доколко са лековерни и наивни и т.н
    Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Според мен при цена около 10-15 лв./дк. не си струва да се дава земята.По-добре е да платиш на някой да ти изоре,и да си вземеш субсидиите.Хем земята си почива и на следващата година добива е много на горе.

Коментар

Здравейте
        Понеже имам поглед върху някой неща в тази област мога да ви кажа ,че в момента по нашия край рентата започва от 40 и достига до 100 лв. в брой в зависимост арендаторите как се цакат и кой кога почва да дава рента.
        ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Мои роднидна има 50 декара в русе и тази година пратиха 800 лева рента че била мн голяма реколтата..
          Aprilia 125 1991
          Bashan 200c 2007
          Suzuki Vitara 1.6 16v 1993
          Suzuki Grand Vitara 2.5 1998

Коментар

Нормалната рента се формира от много фактори,т.е.тя би трябвало да бъде оформяна ценово в съответствие с категорията на земята,размера/декарите/,на колко места е/ако е на парчета/ и не на последно място от устната или писмена договорка с арендатора.
            Реално размера не би трябвало да е по-малък от размера на субсидията+10лв.
            Разбира се това е мое мнение и аз така плащам за нивите,които арендовам.
            Чавдар Владимиров
            0887/912075
            Ленд Ровър Диско 1
            Самуад в проект

Коментар

На мен ми пратиха тези дни 800 лв.за около 30дка.Земята е в землището на Вълчедръм Ломско.Нямам представа дали е добре,но знам че немога да взема и 4 тона въглища с тез пари.

Коментар

Първоначално публикуван от чичо хухавел Преглед на мнение
                В плевенско рентата е 20 лв.на декар ,или20% от добива-по избор.
                Сигурно не при всички е така,но този арендатор,който обработва моята земя,дава толкова.
                Нямам избор, и затова се съгласявам с тези условия.
                Колега, удряй задник в тавана! Не казвам, че са много, но в същия район /Тученица, Бохот, Брестовец/, равносметката е 700 лв. за 64 дка. Това си е 11лв./дка. и е 55% от твоята аренда!
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

За тази година и за същите плевенски земи Х 13лв./дка. А субсидията била 27-28лв?

Рента за с.Щипско /общ.Вълчи дол - Варненско/ - 32лв./дка, което си е доста прилично. И е равно на прогнозния размер на евросубсидиите.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                    За тази година и за същите плевенски земи Х 13лв./дка. А субсидията била 27-28лв?

Рента за с.Щипско /общ.Вълчи дол - Варненско/ - 32лв./дка, което си е доста прилично. И е равно на прогнозния размер на евросубсидиите.
                    Всичко, което е над размера на субсидията е добре. И колкото повече, толкова повече.

Коментар

колеги и аз да се впиша в темата ,рента дадохме в натура по 80 кг зърно/пшеница/ и в пари 20 лв на дк но земята при нас е кът и за догодина рентата ще върви нагоре

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                        За тази година и за същите плевенски земи Х 13лв./дка.
                        Ако не е тайна къде е това в плевенско?
                        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от KRISTO-SVISHTOV Преглед на мнение
                          На мен ми пратиха тези дни 800 лв.за около 30дка.Земята е в землището на Вълчедръм Ломско.Нямам представа дали е добре,но знам че немога да взема и 4 тона въглища с тез пари.
                          Погледни на предишната страница ; написал съм колко ми плащат за 35 дк и ще разбереш малко или много ти дават.
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

А как кооперциите удостоверяват че рентата е толкова ,а не с 2 лв. повече на декар?.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Не съм виждал калкулацията на нито една кооперация колко им струва един декар. На много места договорите са твърди в натура или пари, колеги са писали, че рентата е процент от добива на някои места.В такъв случай си прав да се чудиш дали ти дават реално или те будалкат.
                              В село Бреница дават :25 кг пшеница, 15 ечечмик, 20 кг царевица и 1.5 л олио(за 1 декар)
                              Това го дават ежегодно няма добра или лоша година.
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Защото и аз не съм чул досега някой да знае дали точно това е сумата която трябва да получи.Ако изкарат на светло добив,режийни,печалба все някой работник който е вътре в нещата ще се напие в кръчмата и ще стане мазало.Лично мое мнение е че санитарен минимум за рента е ок. 30лв.на декар осреднен за няколко години.
                                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X