Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене и грижи за малко куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хранене и грижи за малко куче

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    50 + Кила? Т'ва да не е кавказка овчарка? Над 40кг. на такава порода ще са пагуни за скелета му. Гледай да не го прехранваш,че тръгнат ли ставите ще ти се плаче.
    Една едра Източноевропейска овчарка си тежи около 50 килограма. На моя родителите гонят 60-те, така че едва ли ще е под 50кг. Старая се да не го прехранвам.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

Според същия, използвания за профилактика ивермектин, не бил опасен откъмто странични ефекти и може да се прилага освен с инжекция и през устата, което много ме устройства. .
      За това трябва много да се внимава със съветите по интернет щото са верни само за определен случай пък четат всякакви случаи.
      Има кучета ,които не го понасят и им действат пагубно.Много добър препарат е по принцип ,но само по предписание на лекар.

Коментар

Първоначално публикуван от Fraxinus Преглед на мнение
        За това трябва много да се внимава със съветите по интернет щото са верни само за определен случай пък четат всякакви случаи.
        Има кучета ,които не го понасят и им действат пагубно.Много добър препарат е по принцип ,но само по предписание на лекар.
        Абсолютно вярно и това се отнася за даване на всякакви медикаменти.
        Затова и съм написал: направихме тест за наличие на паразита при ветеринар и се даде първата доза, която ветеринарят определи съобразно теглото на кучето. От там нататък, ще си даваме препарата сами съобразно предписанията на доктора, които са отразени в ей такова нещо:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1070768.jpg
Прегледи:1
Размер:84.6 КБ
ID:5588809

На талона си пише, че препаратите са противопоказни за породи като: бобтейл, шелти, коли, брадато коли, бордър коли и сродни с тях.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Въпреки че му сложихме Адвантикс, вчера му махнах 3 кърлежа. Предният ден бях с него в гората и ги е лепнал.
          Иначе, много ми харесва как се развива- висок и елегантен е, не е дебел, въпреки че след няколко дена прави 3 месеца, а е около 20 килограма.
          Обаче още имам проблема с хапането. Усещам го, че ме хапе на игра, но е доста силно и в повечето случаи ми прави рани. Като го шамаросам само се озлобява.
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Няма идеален препарат. На моя често съм намирал полазили го кърлежи и само един забит и умрял (също използвам Адвантикс). Ползвал съм и Фронтлайн и е хващал бълхи. А колкото до хапането, ще му мине като порастне още малко. Не, че ще спре, ама поне ще се научи колко силно да стиска. А сега и зъбите му са твърде остри и оставя рани. Като ги смени с постоянни вече поне няма да дере. Такава си им е играта, кучешка му работа.
            Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            ... А в същност в някои градове 60-70 % от бездомните кучета са заразени с този паразит и комарите, които ги хапят, могат да разнасят болестта". Изрично в тази връзка беше споменат Русе като пример за по-северно разположен от София.....
            Няма да оспорвам мнението на доктора, но съм леко скептичен. Ако беше толкова масово, популацията им щеше да намалява без външна намеса. А май не е точно така.
            Последно редактирано от kuzdov; 03-06-14, 21:34.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              ... Няма да оспорвам мнението на доктора, но съм леко скептичен. Ако беше толкова масово, популацията им щеше да намалява без външна намеса. А май не е точно така.
              В същност, тази изключително гадна болест не убива така бързо. Инкубационният период е 6 месеца. А след това заболяването се развива бавно и коварно (Възрастните червеи в сърцето живеят 3-5 години. Докато са живи те рядко предизвикват фатален изход). Клиничните признаци през това време може да са отслабване, лесна умора, задух, кашлица, сърдечен шум и др.

А помиярите си мрат постоянно от различни заболявания, но явно темпът на възпроизводство е достатъчно голям за да няма намаляване на популацията и дори напротив.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Сигурно е така. Обаче от години гледам едни и същи помияри в квартала (някои наближават пълнолетие), затова си мисля (по-скоро се надявам), че проблемът е преекспониран.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  ... затова си мисля (по-скоро се надявам), че проблемът е преекспониран.
                  Възможно е, но лично аз предпочитам да не се надявам. Репелентното действие срещу комари на препаратите за външна употреба е силно ненадеждно. При положение, че няма сериозна опасност от странични ефекти от лекарството за профилактика, по-добре да сложа тенекийката. Още повече, че кучето ще пребивава и в по-южни райони, така че хич не ми се иска да ме притесняват ухапвания от комари.
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 04-06-14, 09:10.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
                    Ако каишката е поставена правилно, т.е. достатъчно стегнато, кучето много трудно може да си я свали (точно както не би трябвало да си свали нашийника - т.е. говорим за породи, на които се слага обикновен нашийник. Тези с по-малки глави и по-дебели вратове очевидно ще си я свалят по-лесно, също като нашийника). Иначе и от мен един глас за Адвантикс и Скалибор пред другите видове капки и каишки, защото 1) отблъскват кърлежите, преди да са се забили в кучето, 2) предпазват и от комари, което е адски важно заради опасността от дирофилария, както и от пясъчни мухи (заради лайшманиозата).
                    За гранулите - на много гранули изрично пише да се дават сухи, вкл. заради зъбите на кучето, могат да се накисват малко по изключение (за здраво куче) само докато посвикне с тях. Сигурно е писано на предните страници, но пак да добавя, че при по-качествените гранули не бива да се дават добавки от калций, витамини и пр., защото си съдържат всичко необходимо, а прекаляването с тези в-ва също не е полезно за кутрето.
                    Абсолютно подкрепям горните мнения, че храната не бива да се оставя на разположение през целия ден. И още нещо много важно: кучето не бива да се движи активно 1-2 часа след хранене - това рязко увеличава риска от обръщане на стомаха, което най-често завършва фатално!
                    1. Да, ако го оставиш да преяжда. То и при хората е така. Никакво накисване на гранулите, никакво посвикване. Ако не му харесва, че гранулите са гранули, остави го да погладува 4-5-6 дена /както аз направих с моя звяр навремето/ и като му засвири корема рапсодия в гладно ша има да хрупа та ша му плякат ушите. А и гранулите имат и важен механичен ефект върху зъбите - почистват от налепи и гадости. И изобщо са добри, когато са сухи и хрупкави, добри са за целия дъвкателен апарат. Ако ги накисваш вече не са гранули, а каша.
                    2. В никакъв случай НЕ оставяй храната на негово разположение през цялото време. Храни го в точно определено време, не по-късно, не по-рано! Не го прехранвай! Кучетата са Хищници и са постоянно гладни, постоянно искат още и още. Ако го тъпчеш само ще го развалиш, и физически и морално. Повярвай ми, за тях е по-добре да са гладни, отколкото преситени.
                    3. Райковски, и преди ти писах - упражнявай премерен терор! Изтървеш ли го - няма оправия. Той трябва да разбере, че ти него храниш, а не той тебе. Да, да, знам, трудно се издържа на молещите, влажни кучешки очи, но няма как. Той знае как да си поиска, въпроса е дали ти ще издържиш на изкушението да му угодиш.
                    Последно редактирано от мишоци; 04-06-14, 09:17.
                    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

[QUOTE=Райковски;2508735]Скоро не съм писал в темата. Диването не спира да расте. Вече си седи вързан през повечето време. Синджирът му се движи по една тел, която е на земята и е около 20 метра. Още месец, два ще го държим вързан, а после ще го пуснем завинаги, да си тича из двора. Ще го връзваме като имаме гости, но трябва да се научи къде му е мястото. Само ме притеснява, че като стане 50+ кила, тази тел няма да издържи на напъна. Вече спокойно му правя разходки по 2 километра. Като го видя, че изплези език, спирам за да починем и продължаваме. Като цяло, води доста активен начин на живот и си личи, че е щастливо куче, както и ние сме щастливи стопани.
                      UOTE]

За куче от тази порода на 2 -3 месеца 2 километра разходка за мен е много...

Коментар

Моето прави на ден по 2-5 км и не се оплаква. Стига на не го караш да тича по твърди повърхности (при бърз растеж може да му увреди ставите).

Коментар

А според мен два километра са му малко..
                          Радо, хубаво си почива ама носи вода със себе си.. Особено сега лятото.. Искат много вода..

Коментар

По-добре да се движи, отколкото само да седи на едно място и да дебелее. Вчера го водих да му бият и третата ваксина. Качихме го на кантара- 20 килограма е, но въобще не е дебел, а висок.
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                              Моето прави на ден по 2-5 км и не се оплаква. Стига на не го караш да тича по твърди повърхности (при бърз растеж може да му увреди ставите).
                              Ама родезиеца и германеца са доста различни като физика. Трениран родезиец може да спринтира на 20 км, а германеца ще се е гътнал още на петия. Германеца е добър пазач за сметка на това, а ако обучаваш родезиец за пазач ще получиш почти съвършен убиец. Колкото и миловидни и дружелюбни да са в къщи, съвсем различни са сред непознати. Моя напоследък се бие с всеки мъжки, който е около и над неговия ръст, въпреки усилията ми да го въздържам. Засега само договете му се опират и не смее много да им се дръвчи.
                              Последно редактирано от kuzdov; 11-06-14, 23:23.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Eй го мойто келеме - снимката е отпреди 2-3 седмици - ще го учим и да пази

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X