Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотофреза...каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От около 15г. имаме ето такава https://novil.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%82%...85hx-8273.html
    обработват се с нея градина 500/600кв.м. и лозе малко над 1 декар и смея да твърдя, че комбинацията между хускварна и двигател на хонда е идеална. За пози период не е правено почти нищо освен смяна на масло и жило за задната предавка, а не е като да не е работила.

Коментар

• camozzi
      camozzi коментира
      Редактиране на коментар
      Аз съм на същото мнение. Купил съм я през далечната 2002 г и до момента съм сменял 2 пъти жило за задна, веднъж ремък и всяка пролет маслото.

Преди малко на приятел му дойде фрезичката (той си има тракторче -22 к.с. с инвентар за лозето) за овошките които зася.Фрезичката е италианче на промоция-Bertolini-205S. В кашона даже има вътрешен кафез от тънки винкели!
    Добра изработка ,сметнати детайли , удобни за управление дръжки и ръкохватки(моето хюндайче е почти същата конструкция ). Та, ако няма да се търси "транспорт" със закачено ремърке (където мотоблока е с предимство) и тази фрезичка си струва.

Коментар

Ремарке еднозначно няма да тегли.
      това бертолини на цена звучи добре. Какво има в комплекта?

Като цяло мощността и теглото ме притесняват. Като изсъхне почватаэставо на камък.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        На почвата , дебнене да не пресъхне. Един път обработена, напролет се работи лесно с фрезата. Ако имаш ден-два да го фрезоваш есента, ще е най-добре.

• turtey
        turtey коментира
        Редактиране на коментар
        Тайната ми мисъл е да обработя тази есен. Пролетта очевидно отгърмЕ покрай майтапчийски.
        Демек имам време. Италианчето е на цената на китайците. Е, няма много инвентар но това не е огромна драма в случая.

Притеснението ми е да не взема нещо което само ще бръмчи. Щото парите са много че да го изхвърля.

• petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        Повярвай няма идея да подвеждаме колегите във форума. Аз съм си правил първата фреза миналия век с нов двигател от МЗ 150 (закупен за 500лв от мототехника гр Русе) ,след това 89г. купих Владимировец. Сега за градинката ползвам корееца и си е отлична машинка. А приятелите (баща и син с магазин за авточасти) миналата година синът си взе от малките френски фрези на Pubert ,а днес баща му се сдоби и сглоби италианчето. Мотора работи като часовник, целият редуктор се маже в масло,корекцията на дръжките в страни става с ръкохватка на дясната дръжка (което е по удобно от корейчето) в една ръкохватка е интегрирано подаването на газ и гасенето (при дясната дръжка) ,скоростите също са грамотно подредени. Забележките, които мога да направя към конструкцията- не са сериозни.

Нещо любопитно, оказва се че украинската фирма за газотурбинни двигатели прави такива чудеса.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Какво ви е мнението за това-https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo
        Последно редактирано от angelple75; 14-04-20, 20:44.

Коментар

Аз имам такива колела, с които теглехме вагонетката, докато копаехме кладенеца. Но и фрезата беше накичена с поне едни 40 кила тежести. Баща ми се пробва да оре с едно плугче, което си стъкми сам. Би било възможно, но ако е мека земята. Иначе, драска само. Ще се опитам да изровя клипче от фрезата като влекач. Влачехме на задна скорост, защото е по-бавна. Предната е по-бърза, заради необходимата скорост за мотичките при фрезоване. Вероятно с култиватор би било по-лесно да се оре, защото скоростта на колелата е много по-малка от задния вал с мотичките.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Коментар

Тук вече, фрезата е окичена с тежести, защото дълбочината и наклона на релсите искат по-добро сцепление:

Коментар

Първоначално публикуван от angelple75 Преглед на мнение
                Какво ви е мнението за това-https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo
                Натоварването на "водача" (бутача) на фрезата е доста сериозно при подобен род операции, а резултатът е "оран" на 12-13 см. Не си струва да се прави оран с подобна техника. Ако просто се фрезова ще стане по-добре, ако не с едно, то с две минавания.

Забелязвам, че клипът е рекламен на един от сайтовете за такава техника, а на него ползват къстъм метални колела, а не някои от тези, които продават. Между другото този тип "грайфер" дава отлично сцепление, но на почви, които са по-лепливи бързо се замазва и сцеплението се губи.

Коментар

Темата я следя и е интересна,но да споделя нещо много важно. Както с косачките , така и фрезата не обича наклоните, тъй като при четиритактовия мотор при наклон, се мъчи и не се маже добре от маслото в картера. За по-големи наклони се препоръчват двутактовите.Те издържат и на големи натоварвания. Това е важно, за да се знае от всички!
                  Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Това за двигателите е вярно. но моите ги усещам да се мъчат само, ако ги наведа крайно напред . Иначе, приципно по-трудно се работи в наклон. Независимо страничен, или на изкачване.

Коментар

Не си мислете, че с траткор се работи по-лесно на наклон, особено на страничен.Хем си знам машинката, разглобявал съм я на парчета, знам че центъра на тежестта е много ниско, а гумите са разширени до край и пак като работя на сериозен страничен наклон усещам как инстинктивно се придърпвам на другата страна по седлката.Не случайно хората казват на баир лозе.Всичките фрезички с четиритактови двигатели, които съм отварял се мажат на разплискване, а лагерите са та по-добре не им скъсявайте живота излишно.

Коментар

Звяра
                        и “марзеливи” окопаване на картофи, “животоспасяващи” провизии за след кризата на Майтапчийски

това е модела от един от линковете на Търтьо
                        Прикачени файлове
                        088455338две
                        "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                        Джамбазов 2010г..

Коментар

• jordanov sv
                          jordanov sv коментира
                          Редактиране на коментар
                          Загърляте ли ги тез картофи?

• s_s1
                          s_s1 коментира
                          Редактиране на коментар
                          С такова нещо ми фрезоваха двора и внасяхме пръст с ремаркето. Ужасно некачествена изработка. Направено аманет, недомислено. Джантите на колелата от щанцована тенекия като капачки омния за буркани. Колелетата на ремаркето се клатят ужасно и дори опират канатите. А колелетата са по-високи и страничните канати не могат да се отварят. За по-малко от 1 година експлоатация всички отговорни заварки са повтаряни и подсилвани.

Това е от завода на Weima, сегашните не са от там. Общо взето всяка от линковете ще свърши работа, гледай къде имат и сервиз и продават части.

Коментар

Здравейте, имате ли мнение за фреза райдер, вече почнаха и мотофрези да продават, днес ги гледах и като двигателен обсег бяха чисто едно към като гардения или градина, нз точно какви фрези бяха тези зелените

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                          X