Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотофреза...каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотофреза...каква?

Имам двор един декар..каква марка и модел мотофреза бихте препоръчали??Двора е чернозем не е твърда почвата.Колко да е мощна за плитка оран и фрезоване?
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

От: Мотофреза...каква?

Понеже и аз се оглеждам за някаква фреза за същата площ, да добавя към въпроса: каква работа може да ми върши някаква електрическа фреза. И каква е разликата в сравнение с моторна. Какво ще мога и няма да мога с едната и с другата.

Коментар

Електричката май за нищо не става, на скоро имаше такава тема.

Тези теми може да са полезни. Иначе аз опит имам съвсем малък с една хускварна и да си призная добра работа свърши. (може би с хонда двигател беше)
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
        Имам двор един декар..каква марка и модел мотофреза бихте препоръчали??Двора е чернозем не е твърда почвата.Колко да е мощна за плитка оран и фрезоване?
        Китайска за 600лв. 6.5 к.с четиритактова предна и задна скорост , шест фрезови колела, чифт гумени колела и браздир са включени в цената!
        До тук два сезона обработвам двора който е около декар и не бе оран никога преди да вкарам фрезата, супер съм доволен. Харчи малко бензин и оре на малка газ!
        Мотора работи като дизел-на малки обороти. Единственият недостатък е че китайците са сложили едни пластмасови дръжки от колела за задействане на жилата които много бързо ги потроших. Сега съм ги сменил със метални от мотоциклет и трактора е огън!!!
        Купувах я през Интернет магазин от Хасково-рая на китайските малогабаритни техники!
        Поздрави!
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
          Китайска ........
          Благодаря!Ако не ти представлява проблем прати ми на лично линк да я погледна!
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Ето това е машината ,но за съжаление пише че я няма в наличност. Може да питаш дали ще получават ако ти хареса.
            http://gradinka.bg/offer/1248.html

Ето тази също не е лоша, гледал съм я на живо . По кораво шаси от китайката ,но по малко екстри!
            Ако не бях вземал китайката щях да купя тази със сигурност!!!
            http://www.agro-teh.bg/product/26/mo...rteco-f90.html
            Последно редактирано от EXALIBUR; 24-02-13, 09:58.

Коментар

Баща ми има една произведена в Пловдив с двигател "Роджерини"...+ съответния инвентар. Много добра машина...И ремаркенце и направи..Това май е мотокултиватор ..или ....
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                Ето това е машината ,но за съжаление пише че я няма в наличност. Може да питаш дали ще получават ако ти хареса.
                Това чудо гледам има колелца,дали може да му се сложи малко ремаркенце,та да се придвижи на 1км,примерно,та да не се напъва човек да го качва в колата,или е лека и няма смисъл???

Коментар

Дърпа ремърке без проблеми,а и е голям купон да го караш такова нещо!!!
                  За качването-качва се и от сам човек ако се налага!
                  Поздрави!

Коментар

Ние обработваме 1 дка оранжерии и още 4 дка на открито с някакъв китаец мисля че на фрезата пишеше Фортеко, а на двигателя Кама. Беше на някаква промоция от панаира в Пловдив преди 3 години. Взехме я за около 600 лв. само с мотиките, без никакъв друг инвентар. Той и друг инвентар не и трябва де, като гледам че комшията си е сложил само веднъж браздилника, какво остава за оран, пък с тая една задна и една предна скорост какво ремарке ще дърпа и как... Единствената работа за която става си е фрезоването. Доста е добра там, но за 2-3 дка на година. Ние фрезоваме (с повтаряне и 2-3 реколти) по 15 дка може и да се събират. Забравих да кажа, че двигателя е бензин 6.5 к.с.
                    Кольо Динев

Коментар

Най-добрата фреза за мен е тази http://gradinka.bg/offer/1030.html , но е на други пари x2. Фрезова и на "асвалт", редуктора и мотиките в сравнение с другите са доста по здрави и масивни.
                      FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

фрезата която ползвам от 1993г. е руско изобретение с дървен двигател ,но изкара до 2005-7г. не помня точно.През периода до 2005-7г. обработвахме 10-тина декара.ниви и 2 двора 700кв.м и 1.3 дка. към машинката има палцова косачка,ремарке бандажни или надуваеми колела(нашия е с бандажни ,а на вуйчото е с надуваеми),фрези,плуг и железни колела.плуга не го удобрихме и е в почивка от първото ползване заедно с железните колела до днес,фрезата е работила на споменатите площи всяка година,отгоре на всичко до ден днешен си докарвам допълнителни доходи с фезоване и косене,ремаркето има много километри с него прекарвахме сено,слама и разни такива за 30 овце и 1 крава до 2003г.
                        утре ще проверя за цена и оборудване при фирмата от която го купихме и ще пиша.
                        ето клип как се справя с неорана почва,в него се казва "Каскад",и само резервоара е на друго място.

а това е въпросния уред:
                        Последно редактирано от keymaker; 28-03-13, 19:27.

Коментар

В една друга тема , по молба на съфорумник, му предложих ето тези :
                          Първоначално публикуван от maystor
                          Всъщност ти намерих таман три:

BG-RT 1340 M Електрическа фреза
                          ● Мощност:1300 W
                          ● Работна ширина: 40 см
                          ● Работна дълбочина: макс. 20 см
                          ●Ножове:6бр./Ø23cм

254 лв.

[ATTACH=CONFIG]562798[/ATTACH]
                          BG-MT 3336 Мотофреза
                          ● Мощност: 3,3 KW / 4,5 HP/163 ccm
                          ● Работна ширина: 36 см
                          ● Работна дълбочина: макс. 23 см
                          ● Ножове: 4 бр. / Ø 26 cм

449 лв.
                          [ATTACH=CONFIG]562799[/ATTACH]
                          BG-MT 3360 LD Мотофреза
                          ● Мощност: 4,4 KW / 6 HP/163 ccm
                          ● Работна ширина: 60 см
                          ● Работна дълбочина: макс. 23 см
                          ● Ножове: 6 бр. / Ø 26 cм

579 лв.
                          [ATTACH=CONFIG]562800[/ATTACH]

Всички са с безплатна доставка.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Да използвам темата и аз,някой да каже тия Лидълските където сега са в промоция-стават ли за нещо,то ясно за тия пари какво може да се очаква,но все пак за 200-300 кв.м дали си струва????

Коментар

Аз ползвам вече 5 години Castel Garden мотофреза-6,5 к.с. , 205куб. четиритактов двигател на Brigs i stration, закупена от магазин на Husgvarna за 1000 лева
                              - невероятна машина
                              - гори по 800грама бензин на час

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                              X