Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотофреза...каква?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Мотофреза...каква?

    много лесна за работа фреза , около 3 декара на година обработвам, ширина на работа-80 сантиметра, лесен старт и боравена с лостовете за движение напред и назад, здрава и безпроблемна машина
    - около мен има и други фрези и китайски и разни Gardenia, Fortego, Texas , които също работат добре но в тех виждам повече китайски неща и затова препорачвамhttp://www.google.bg/imgres?um=1&hl=...28&tx=45&ty=55

    Коментар


    • #17
      От: Мотофреза...каква?

      Аз миналата седмица купих това http://gradinka.bg/offer/1454.html

      В момента е на промоция с доста инвентар, взех я в петък и три дни до понеделник я по*рах от работа . Пробвах всички дивотии които има върви като самолет , но моите 2000 кв.метра са оранина есен с трактор. Фрезова дори на втора скорост с всичките 8 елемента ама в понеделник вече се изморих да търча след нея.

      По магазините в Хюстън я предлагат като италианска ама според мен и според доста публикации в нета си е чист китаец. То на мен не ми се вярва и тия с мотори Брич и Стартон за по 800 лева да са много Американски ама как да е. Засега се представя добре ако не се счупи ще върши прекрасна работа , има и две години гаранция

      п.п. Снабдена е и с фар ако на някой не му стигне деня може да оре нощем по хладно
      088455338две
      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
      Джамбазов 2010г..

      Коментар


      • #18
        От: Мотофреза...каква?

        Ето 2 сериозни модела :
        http://www.husqvarna.com/bg/products...vators/tf-324/ - 950 лв.
        http://www.husqvarna.com/bg/products...vators/tf-334/ - 1115 лв.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

        и на хоби такива

        тел. О879 Ч8Ч 2З5

        Коментар


        • #19
          От: Мотофреза...каква?

          със здраве да я ползваш

          Коментар


          • #20
            От: Мотофреза...каква?

            Не е китайска, а българска с китайски двигател. По форумите е с добри отзиви, има и добре организиран сервиз. http://prizma50.tradernet.eu/%D0%BC%...e-1-201026.htm

            Коментар


            • #21
              От: Мотофреза...каква?

              Здравейте, колеги. Баща ми също се е насочил към покупката на мотофреза, та за целта реших да поразровя аз тук там и да видя какво се предлага. Той се е спрял на Хускварна фреза, с двигателя на Хонда GX160. Рових аз да търся спецификации на тези мотори, не само на този а и на мотора на Субару, който се монтира също на Хускварна, рових да намеря спецификации и на двигатели на фрезите Викинг - които имат нещо общо със Щил (дъщерна фирма или не знам и аз ). Не знам дали ще е от полза това което споделя тук за съфорумниците, но мене ме озадачи страшно много. Излишно е да споменавам, че специфиакциите на мощностите не са това, което дават производители - техните са завишени с по 20-40 процента от реалната мощност на всеки един двигател. Както и да е, разговорих се напразно ... ето и по темата.

              Говорим за мотофреза Husqvarna T85HX - качествена марка, хубава фреза, цената също е "прилична" но на пръв поглед. Почвам да си ровя аз за детайлна информация за тоя мотор и се оказва, че не е никакви 5.5 или 6 конски сили а си точно 4.8 (това по спецификации от Хонда http://engines.honda.com/models/model-detail/gx160 ). После евентуално решавам да проверя цената му като консуматив - 533 USD !!!! http://www.mackayoutdoorpowercentre....ts/engines.php Може би, сега някой от вас ще се поровят да проверят за други цени и ще са готови да ме линчуват, НО .... цените, които ще намерите като по-ниски са за КИТАЙСКОТО КОПИЕ на този двигател, който се предлага и в България на цена от 515 лева (линк към българския сайт няма да давам, защото ще се счете за реклама, всеки може да си го извади).

              Та, сега аз съм в лек шок и размисъл, тая фреза, аджеба с копие двигател ли е или с оригинален на Хонда ? Струва ми се много, ама много не изгодо да се прикриват истинските произходи на артикулите, още повече в доказалите се марки на пазара, на които хората УЖ имат повече доверие и надежди.

              Ще съм ви изключително благодарен, ако ми помогнете с избора и по-нататъшното решение, защото след като открих този факт за китайската реплика съм тотално дезориентиран. След ходене по представители и питаме за този конкретен модел, след двучасово търсене аз откривам тотални несъответствия с информацията, която се дава от дилърите.

              Поздрави, Ицо.

              Коментар


              • #22
                От: Мотофреза...каква?

                Обработваме 10-тина дка и до сега с мотоблок сме извършвали обработките. Има си прикачен инвентар фреза, плуг, косачка, култиватори и други глезотии. Много по удобен е от тези фрезички. Преди две години купихме фреза на призма, от един дядо ползвал фрезата 2-3 пъти за синволична сума. Работи, но е голяма мъка с нея. Мотоблока изобщо не се усеща че се работи с него. Зад него вървя колкото да коригирам посоката, без да го натискам, дърпам и да подскачам зад него. Мотоблока е български с двигател акме. След около 20 години почна да издъхва. Баща ми закупи нова скоростна кутия и нов двигател Хонда ГХ270. За двигателя и цената му е много относително. Колегата по-горе пише че са китайски, но не са. Истински си е. Разликата в цената идва от допълнителните датчици по запалването. Ако обърне внимание ще разбере че този модел с най-ниската цена е с най-обикновенно запалване. Аз разлика правя между китайския двигател на призма и хондата. Китайския двигател вече не е така ярко червен, а изгорял оранжев. Пружините по центробежния регулатор са отпуснати (преди няколко дена работих с фрезата и установих това).
                След като пуснахме новия мотоблок, отремонтирах стария и сега имаме 2 мотоблока. Стария го ползвам предимно за транспорт с ремарке и го товаря до 1т и не ги усеща изобщо.
                Аз правя раликата в двигателя хонда и

                Коментар


                • #23
                  От: Мотофреза...каква?

                  Здравейте имаме два мотоблока единия е Болгар МБ-5 закупен 1992г на баща ми, а другия го взехме преди 3 години, Нева с Руски двигател (за на жената селото. Руски двигател че тои ни влизаше в графата финанси).Болгара колкото е каран особено първите години не е истина, ползваше се и за кола само дето на дискотека не съм ходил с него докато изкарам книжка Досега не е давал някакви сериозни проблеми по двигател, сменяме си маслото два пъти в годината с най-обикновено М10Д. За Невата също много здраво направена машина, двигателя е Руски, но изглежда копиран от някъде. Нещото, от което не съм доволен бяха фрезите много големи разтояния дагите им не са направени много добре, не се окопаваха и разбиваха пръста както Болгара. Наложи се да ги модернизирам с флекса и електрожена, да заприличат донякъде на Болгара. Остава да им намеря и два диска които имат Карловските мото блокове. Друг проблем с Невата беше че за година издуха два пъти гарнитура на главата, но си беше гаранциона и си я смениха без забележки.Там проблема е че болтовете на главата са нормални 8.8 това е имал брата Руснак, това е сложил сега съм решил че ако пак имам проблем ще си сложа нормални шпилки с гайки от някой Москвич.
                  Като цяло, ако се налага сега да купувам бих предпочел модела на Карловския завод, но както разбрах не се произвеждали вече поне това бяха думите на момчетата във Варна като купувахме Невата.

                  Коментар


                  • #24
                    От: Мотофреза...каква?

                    http://machinery.alibaba.com/honda-g...ve=17110764860 - Koлега Димич, разгледай този линк и ми кажи, как да разбера, че тази Хонда GX160 е оригинален мотор на Хонда, а не е копие, което виждаш се продава на 4 пъти по-ниска цена.

                    Eто линк към сайт-а, от който тръгна моето ровете за точно този мотор - http://www.agrotehnika.bg/catalog/honda-honda-p-63.html - няма как да е 515 лева, при положение, че в Хонда двигателя струва 755 лева, нов, неизползван.

                    Допускам, че може и да съм в грешка или огромно заблуждение и да не съм прав в твърдения и размислите ти. Ако това е вярно (а то може и да е) имам една молба към колегите тук - как да различим истинския Хонда мотор от неговата алтернатива - китайския ???

                    Поздрави.

                    Коментар


                    • #25
                      От: Мотофреза...каква?

                      Първоначално публикуван от ehgypo Преглед на мнение
                      как да различим истинския Хонда мотор от неговата алтернатива - китайския ???

                      Поздрави.
                      След известно време експлоатация става ясно
                      Извинявам се за спама.
                      Hristo Draganov
                      http://htftp.domainbg.com/HD/

                      И аз искам България чиста ! ! !

                      Коментар


                      • #26
                        От: Мотофреза...каква?

                        Здравейте.

                        Трябва ли някаква регистрация за теглене на малко ремарке с мотофрезата?
                        Ако изляза с нея на пътя...
                        Трябва да прекося едно шосе и да мина 500 м по асфалт. Ще имам ли проблем при среща с полицията?

                        Поздрави.
                        WJ 4.7 Limited
                        0889 70 70 42

                        Коментар


                        • #27
                          Здравейте колеги. Изинявамсе предварително, че въпросът ми не е точно по темата, но мисля че тук има доста компетентни хора, които ще могат да ми помогнат в избора ми на мотофреза/култиватор.
                          Аз съм абсолютно нов в бранши и никога не съм се занимавал с подобна техника.
                          За какво ще използвам машината:
                          - за обработка на не повече от 500кв.м(вместо обръщане с права лопата, понеже няма достъп за трактор) всяка пролет и есен за засаждане на градина за собствени нужди.
                          - за профилактично прекопаване 1 или 2 пъти в годината ( за да не буренясва) на не повече от 500кв.м на място превърнало се почти в ливада
                          Бюджет: до 700лв.

                          След доста мнения в интернет прочетох че
                          - е добре да е с хоризонтален вал и ремъчно задвижване защото с вертикалния вал са с червячна предавка и при блокирване на мотичките в пън примерно се троши червячната предавка. Задължително и задна скорост.
                          - мотоблок е по-добър вариант но по - скъп ( никъде не видях мотоблок за до 700лв.)
                          - ако е на дизел е по добре. Но до колкото разбрах няма мотофрези на дизел а само мотоблокове от по висок клас.
                          - ако ще се оре с плуг то задължително трябват и метални колела и тежести.
                          - че има китайски двигатели и маркови ( не успях да разбера кой е китайски и кой марков)

                          Кой модели и марки са добри надеждни и издръжливи.
                          След доста ровене в интернет тези модели по- долу ми се сториха подходящи за моята цел. Моля за менения и препоръки и за други модели и варианти всякаква информация ще бъде полезна.
                          Бих искал и колелата да са по големи поне 10 инча по възможност.

                          1. https://www.onlinemashini.bg/benzino...m-208cc-/20164

                          2. https://praktis.bg/gradina/gradinska...w-2-1-skorosti

                          3. https://gradina-bg.com/%D0%BC%D0%BE%...ina-1g-75.html

                          Коментар


                          • #28
                            Ами айде от мене некои съображения по твойте въпроси...
                            За ремъка - така е и аз съм на също мнение. Ако няма да влачи ремарке, още не мога да разбера за какво е задължителна тая задна скорост? Фрезоваш само напред и на десен завой, караш по посока на часовника.
                            Мотоблок, за 500 квадрата, не намирам смисъл. Също и да фрезоваш ливадката - или я косиш и я държиш тревата под контрол, или фрезоваш и сееш тикви, например.
                            Фреза, само на бензин, дизелите са за друго. И фрезата си е само за фрезоване. Всичкото друго е маркетинг.
                            Мойта съм я снимал след работа оня ден - има я в темата за лозето. При мен е повече от 15 години, надписи звучи нещо като италиано, двигател железен - марков китаец Кама, казват копие на Хонда. Няма скорости, няма нищо, фрезовам твойте квадрати и лозе допреди няколко години. Икономична, здрава, ремък не съм късал, 5 или 6 коня не я знам, сам мога да си я кача на ремаркето.

                            Коментар


                            • TigerHunter
                              TigerHunter коментира
                              Редактиране на коментар
                              Аааа! Задна си е добре да има. Особено, ако се фрезова лозе.

                            • jordanov sv
                              jordanov sv коментира
                              Редактиране на коментар
                              Хубаво де, нека да има. В лозето ясно - забиеш я в някой чукан, спреш, дадеш назад. Айде, аз кат нямам задна я издърпам на ръка и пак напред, ама хубаво, нека има задна. В двора за какво му е? нека да свиква да работи с малко маневри и с малко тъпчене на място.

                            • TigerHunter
                              TigerHunter коментира
                              Редактиране на коментар
                              Работата с фреза си има и тънкости и ти добре ги знаеш. Ако е с по три реда мотички се управлява лесно сравнително. но ако е с два, има склонност да завива към по-разровеното. Отделно кантаренето на корпус и т.н. Клатенето в ляво или дясно като се зарови в рохкаво, повдигането на продълбочителя като спре …
                              Но са неща, които се научават в процеса на работа. За чуканите и влизането под теловете е точно така.

                          • #29
                            Аз бих взел нещо такова:

                            https://www.onlinemashini.bg/benzino...-series-/45267
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

                            Коментар


                            • TigerHunter
                              TigerHunter коментира
                              Редактиране на коментар
                              За Бригс и Стратън, само хубави неща мога да кажа. Античен мотор на антична българска фреза пали след месеци бездействие най-много от второ-трето дърпане. Имам и китайци на култиватора и един агрегат. Там е друга историята. Може да се наложи и "черпене".( Развиване на свещта и със спринцовка бензинец).

                          • #30
                            Първоначално публикуван от AngelK Преглед на мнение
                            За какво ще използвам машината:
                            - за обработка на не повече от 500кв.м(вместо обръщане с права лопата, понеже няма достъп за трактор) всяка пролет и есен за засаждане на градина за собствени нужди.
                            - за профилактично прекопаване 1 или 2 пъти в годината ( за да не буренясва) на не повече от 500кв.м на място превърнало се почти в ливада
                            Бюджет: до 700лв.



                            1. https://www.onlinemashini.bg/benzino...m-208cc-/20164

                            2. https://praktis.bg/gradina/gradinska...w-2-1-skorosti

                            3. https://gradina-bg.com/%D0%BC%D0%BE%...ina-1g-75.html
                            Това ,че влизат в бюджета не означава ,че са подходящи за формулираната цел.
                            - От моята "камбанария" отпадат веднага (въпреки цената и комплектовката). Търсете фреза с маса до 40 кг. ,желателно е да има и задна скорост-по удобно се маневрира.

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X