Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взех си куче.....може би ротвайлер !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Взех си куче.....може би ротвайлер !

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    Гледай,да не му даваш да пие вода,докато тренирате.Като се изморява кучето,черния дроб и жлъчката спират да произвеждат стомашни сокове,а като пие вода отмива наличните и се получава подуване в стомаха и съответно преобръщане,а това води до смърт. След такива тежки натоварвания,не повече от 150 200мл/вода и чак след един час още вода и хранене. Гледай да не го батисаш...
    Чини ми се , че сте ветеринар ? Така ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Такааааа.....Вчера кучето в изпражненията имаше много кръв,свит,унил,презю ноща,доктор,К1,спринцовки,кисело прясно,въглен,миша отрова вероятно,48 часа по късно,като болен съм,вече е по добре....!Баси и живота,кому какво ,на кого направи кучето ми та му причиниха това !
      Мишата отрова е кумулативна , трябва няколко пъти кучето да яде тази отрова, за да се натрупа във високи концентрации в организма и чак тогава причинява отряване !

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Може и да не е отровен. При отравяне най-характерния симптом е повръщане и треперене. Може да е получил ентероколит от неподходяща храна, ако няма вероятност да се е налапал с остри кокали или някой пластмасов боклук. Остави го няколко дни на диета с мека храна, примерно кучешка консерва и му давай по една или 2 капсули дневно Lactoflor Probiotic (БЕЗ фибри!!!). Преди два месеца и моя така ми изкара акъла и тичахме по нощите на доктор, че както си лежеше, изкарваше и отпред и отзад, но за няколко дни му мина с капсулите и диета.
        П.П. И намали тренировките. Песа е още млад и пълен с енергия и не знае кога да спре, но толкова тичане му е много, това не е хрътка все пак. По-добре му измисли игра да влачи нещо. Развива мускулите много добре, но щади сърцето и ставите.
        Абсолютно подкрепям.

Коментар

също подкрепям.може да е от храна-кокали...наистина трябва да ги боли много ,за да са омьрлушени.успех и оздравяване

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Може и да не е отровен.
            Подкрепям, току що се бихме с новата ми немска овчарка за да разбере че "НЕ" е не, късането на кожа от моите ръце е недопустимо, и котките на къщата са част от къщата....удрял съм само по бедрата на задните крака и то със сгъваема полицейска палка ( т.е. знаех точно какво правя) а очите и бяха кървясали, и от тях течеше кръв, за пръв път го виждам, и не съм го чел никъде...дано твоя кучо се стабилизира, но както вече е писано, върни леко газта......по-натам ще пиша за неврологични и психиатрични проблеми наблюдавани при моите кучета.....
            Последно редактирано от дядо владо; 04-06-13, 23:37. Причина: граматика
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не съм толкова компетентен , но ако има нацепени черва или стомах от кокали, сега щеше ли да е живо кутрето?

Коментар

С перфорирани хранопровод или черва може да живее много дълго време и може дори да се оправи без лечение. Зависи от перфорацията. Това, че има кръв в акото изобщо не означава, че има перфорация или рана от твърд предмет.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от caribi Преглед на мнение
                  Чини ми се , че сте ветеринар ? Така ли е?
                  Мнем... хич даже... просто обичам да провеждам кръстосан разпит на ветеринари и да съм подготвен общо взето за повечето неща,които могат да ме сполетят.Та по повод на горното,не съм си ги измислил аз тия твърдения,лекар ми го е обяснил. Имах един период в отглеждането на кучетата,едното от които беше доста болно и супер яко ме бяха наплашили... та месеци на ред съм четял всякви ветеринарни щуротии с цел да си помогна на животното... и да открия причината за болестта му.

Коментар

Разбрах какво ти е обяснил ветеринара- нормално е при активност да се отделят по-малко стомашни сокове,кучето след тренировка е обезводнено и има голяма жажда,соковете не се отмиват-просто настъпва разширяване на стомаха и може да настъпи завъртването му–волвулус-което причинява нарушено кръвоснабдяване ,некроза , шок и смърт.При хората също се получава и е свързано с висока смъртност.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                      Отделно за съжаление инвазията от комари,вече е сериозна по нашите ширини,а съответно и предаваните от тях болести нарастнаха многократно.Дирофиларията,която предават комарите е смъртоностна,за това е добре всяка година след края на летния сезон,когато комарите изчезнат,да се слага "Адвокейт",който също май е на байер.Преди това тест обаче за болестта,че ако са се развили червейте препарата може да е смъртоносен. Така всяка година.
                      Някой има ли отзиви за Revolution/Stronghold? Миналата година на моя куч му слагах Advocate, но получи алергия, та трябваше да мисля за алтернатива... За сега със Stronghold-a нямаме проблеми, но дали наистина върши работа?

Коментар

На мене ми е умирало куче от превъртане на стомаха. Тогава не знаех какво е това, после научих. Обикновенно се случва на доста стари кучета с отслабена вече коремна мускулатура. Най-много страдат от това породите с дълбок гръден кош и прибран корем (Доберман, Дог, Хрътките ...). Моя беше 12 годишен доберман с дископатия и пъпна херния (от много тренировки), прекрасно животно. Сложих му да яде както винаги, попара от хляб с бульон от телешки кокали и месо (нямаше кокали в попарата). Нахвърли се да яде лакомо както винаги и като изяде около 1/3 изквича и дотича при мене. Спеше при мене в стаята а се хранеше на терасата. Не пожела повече да яде, даже кокала дето му давах обикновенно за десерт отказа. Легна си на мястото, аз също си легнах щото беше късно. През ноща няколко пъти идва при мене в леглото, а никога не го беше правил преди (беше дисциплиниран като роботче). Ставах , галих го, успокоявах го, дадох му от моя стопацид щото ми показваше че го боли коремчето. По едно време кротна. Сутринта го намерих свит на кълбо на мястото си с хлътнали очи. Не можеше да се движи. Извиках единственната ветеринарка тука дето разбира от кучета. Видя зор докато му хване вена, всичките се бяха свили а корема му беше потдут като плондер. Успяхме да му налеем една банка но до обяд умря. Умря и част от мене. След няколко дена даваха филм (май по Дискавъри беше) за това обръщане на стомаха. Дога на филма имаше същите симптоми, но го спасиха с операция. Казаха че положението става неспасяемо след третия час! Няма читави ветеринари извън София, само от овце и прасета разбират.
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

А бе честно казано и на млади кучета се случва не рядко. Една от предпоставките за съжаление е точно храненето с водниста храна... попари и т.н,както и бързото поемане на храна от кучето. Дано на никой не се случва,за съжаление веднъж стане ли,освен че операцията е тежка,после от нищо се получават пак същите неща,просто рецидивира. Даже някои лекари пришиват някаква част от корема,за да предотвратят подобни рецидиви. В чужбина съм чул,че правят такива интервенции и превантивно на застрашени породи.

Коментар

Кумулативна е ама съвременните миши отрови убиват с едно ядене.Това с неколокократното ядене важеше за 1 поколение кумарини.
                            Превъртане на стомаха се получава понякога при игра на пълен стомах, особено ако играта включва търкаляне странично през гърба.
                            Едно време във университета много ни се караха, когато някой студент обърне лежащо странично животно/упоен или не / през гърба.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                              На мене ми е умирало куче от превъртане на стомаха. Тогава не знаех какво е това, после научих. Обикновенно се случва на доста стари кучета с отслабена вече коремна мускулатура. Най-много страдат от това породите с дълбок гръден кош и прибран корем (Доберман, Дог, Хрътките ...). Моя беше 12 годишен доберман с дископатия и пъпна херния (от много тренировки), прекрасно животно. Сложих му да яде както винаги, попара от хляб с бульон от телешки кокали и месо (нямаше кокали в попарата). Нахвърли се да яде лакомо както винаги и като изяде около 1/3 изквича и дотича при мене. Спеше при мене в стаята а се хранеше на терасата. Не пожела повече да яде, даже кокала дето му давах обикновенно за десерт отказа. Легна си на мястото, аз също си легнах щото беше късно. През ноща няколко пъти идва при мене в леглото, а никога не го беше правил преди (беше дисциплиниран като роботче). Ставах , галих го, успокоявах го, дадох му от моя стопацид щото ми показваше че го боли коремчето. По едно време кротна. Сутринта го намерих свит на кълбо на мястото си с хлътнали очи. Не можеше да се движи. Извиках единственната ветеринарка тука дето разбира от кучета. Видя зор докато му хване вена, всичките се бяха свили а корема му беше потдут като плондер. Успяхме да му налеем една банка но до обяд умря. Умря и част от мене. След няколко дена даваха филм (май по Дискавъри беше) за това обръщане на стомаха. Дога на филма имаше същите симптоми, но го спасиха с операция. Казаха че положението става неспасяемо след третия час! Няма читави ветеринари извън София, само от овце и прасета разбират.
                              Тая ветеринарка дето разбирала от кучета, що не му е направила веднага операция - единственото правилно животоспасяващо решение?

Коментар

Първоначално публикуван от Fraxinus Преглед на мнение
                                Кумулативна е ама съвременните миши отрови убиват с едно ядене.Това с неколокократното ядене важеше за 1 поколение кумарини.
                                Превъртане на стомаха се получава понякога при игра на пълен стомах, особено ако играта включва търкаляне странично през гърба.
                                Едно време във университета много ни се караха, когато някой студент обърне лежащо странично животно/упоен или не / през гърба.
                                Х а , сигурен ли си ? Ако ПЖ има превъртане на матката , пак ли ще се карат ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X