Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взех си куче.....може би ротвайлер !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Взех си куче.....може би ротвайлер !

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    В понеделник ще видя бившия стопанин да потвърди,не че не ми каза обаче аз си го харесах и това не ми беше интересно вчера да го запомня....Преди малко се чух с майка ми..... Гадината скъсал нашийника и налетял на кокошарника Добре че е плътно със стабилна мрежа....едвам жената го удържа с синджира....опитала да го разхожда с новата каишка ....на мен ми е трудно та да видим ......на 1 година и 2 месеца е ! Това го запомних !

опсс...Доби ме е спреварила с каишката минута преди да пиша ! Набито око !
    Не не е набито голям опит с кучета пораснах сред овчарки....много изгледах и възпитах, и ги обожавам затова и продължавам.
    За кокошарника щом са добре затворени не бери грижа.....и аз имам кокошки и свободно пуснати кучета които не биха им простили....
    Мисля че малкият има нужда от доста бягане това ще рече .....плюс дебелият синджир и поне две карабини дебели ....ще трябва да се научите и да бягате....но в началото с придружител после може и на поляната след колата, колело или др. мот. средство. докато се изморите....млад е и има нужда да изразходва енергия а и да подържа мускулатурата.....възможно е и още да не е завършило развитието му. И също така една възпитателка ви трябва това е мек картон навит на руло....и залепен в долната част със тиксто. Когато се провини следва не силни но и не леки шляпвания по дупето...назидателен тон. и показване че е сгрешил. иначе ще се разглези.
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
      Честито! Най-хубаво е кучето да се храни по 1 път на ден.Най-добре след обяд. Като му купиш кучешки гранули и отстрани пише, по колко се дават, в зависимост от килограмите- като го гледам по снимките, около 400-500 грама на ден.
      Давай му ориз, кокали и месо,гръкляни, свински крака (задължително варени) и други такива поне 3 пъти в седмицата. А през останалото време му давай гранули.
      Много да те радва, това е най-добрият приятел!
      1.Kуче е добре да се храни два пъти на ден,ако не искаш винаги да е гладно и да ти прави мизерии. Винаги след разходка,ако го разхождаш,но и да не го разхождаш след яденето предполага да няма игри и т.н,за да не станат мизерии.
      2.Кокали не се дават,защото в тях няма нищо полезно за кучетата и най-много да получи разстройство или друга мизерия с някое черво,пробито от скапан остър кокал.
      3.Ориз не е добра идея за основна храна на куче,защото е храна с много висок гликемичен индекс.При често ядене повишава инсулина на кучето и води до диабет! Да не говорим че по същата прчина,ако изяде 1кг ориз,след 2ч. ще е умряло пак от глад.
      4. Ако неможеш да му готвиш и решиш гранулираната храна да е основна,му избери някаква свястна,тия за 10лв. 15кг,нищо не става от тях.
      Горните неща ги казвам по повод масово допусканата грешка,хората да дават на кучетата всякакви боклуци.Сега знам,че ще се почне,че на някой си на лелинчо му кучето цял живот е яло хляб и кокали,но това не значи че е правилно и редно. Ако имаш въпроси питай ще помагам..
      4.

Коментар

Определено единия родител е Пит Бул .
        Ето това е моя , между Пит бул и Стафордшир териер . Храня го 2 пъти на ден , с гранули , чат пат намазва по някоя мръвка .
        Висок , 45 кила
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA60004.jpg
Прегледи:1
Размер:223.8 КБ
ID:5435637Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STA60015.JPG
Прегледи:1
Размер:73.8 КБ
ID:5435638

Коментар

Първоначално публикуван от fnqkhhhzzz Преглед на мнение
          1.Kуче е добре да се храни два пъти на ден,ако не искаш винаги да е гладно и да ти прави мизерии. Винаги след разходка,ако го разхождаш,но и да не го разхождаш след яденето предполага да няма игри и т.н,за да не станат мизерии.
          2.Кокали не се дават,защото в тях няма нищо полезно за кучетата и най-много да получи разстройство или друга мизерия с някое черво,пробито от скапан остър кокал.
          3.Ориз не е добра идея за основна храна на куче,защото е храна с много висок гликемичен индекс.При често ядене повишава инсулина на кучето и води до диабет! Да не говорим че по същата прчина,ако изяде 1кг ориз,след 2ч. ще е умряло пак от глад.
          4. Ако неможеш да му готвиш и решиш гранулираната храна да е основна,му избери някаква свястна,тия за 10лв. 15кг,нищо не става от тях.
          Горните неща ги казвам по повод масово допусканата грешка,хората да дават на кучетата всякакви боклуци.Сега знам,че ще се почне,че на някой си на лелинчо му кучето цял живот е яло хляб и кокали,но това не значи че е правилно и редно. Ако имаш въпроси питай ще помагам..
          4.
          Колега не се заяждам, но имаш ли си хабер от кучета?
          Куче, се храни един път, най-много два, на ден!Ако се храни два пъти на ден, му се дава същото количество, което трябва да му се даде, ако се храни един път на ден.
          Кокали(не птичи!), се дават защото са необходими за естественото изстискване на аналната жлеза на кучетата, в противен случай, тя се възпалява.
          За ориза, не съм казал, че е основно ядене. Ориз се дава за гладка козина, включен в основното ядене!
          И със сигурност, кучето живее повече, когато се храни с кокали и т.н. , отколкото само с гранули и ''кучешки бисквитки'' !
          Последно редактирано от Райковски; 16-12-12, 19:20.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Значи при никакви положения не бих приел казаното от теб за заяждане,така че не се притеснявай. И аз ти казвам същото,не се засягай,обаче нищо от това което казваш не е вярно.Ама нищо! И понеже това,което съм прочел от твоите мнения,личи че си интелигентен човек ти препоръчвам да прочетеш малко странична литература по въпроса В нет-а има много,ще се увериш сам,на колко дълбоко грешен път си Никой не е казал,че като го храниш 2 пъти трябва да му дадеш двойна дажба. По-добре е да му разделиш дневната дажба на 2. Да не говорим,че даже хората до там са напреднали,че дажбата се мени а) според сезона б)според натоварването на животното в)др. фактори които се отразяват на физ. му състояние. На някои работещи кучета примерно,вечерната дажба е по-голяма заради катаболните процеси,които настъпват в организма на кучето след работа,въпреки че натоварването му е през деня.А поредния мит за аналната жлеза е това за кокалите не ми се коментира Абсолютно доказано е,че няма връзка.Добре че навлезе и-нет в България,та да се развенчаят подобни глупости
            Поздрави
            П.П по този повод,ще взема да систематизирам в отделна тема как се храни куче,през отделните етапи в живота му

Коментар

Първоначално публикуван от fnqkhhhzzz Преглед на мнение
              П.П по този повод,ще взема да систематизирам в отделна тема как се храни куче,през отделните етапи в живота му
              Не ми се спори, може и да си прав.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

1.Как се храни този 1-2-3 пъти или колкото и когато реша ?
                2.Какво яде .....в смисъл каква храна ....манджи,хляб,или да му варя ориз или незнам.....?Колко храна като количество на ден трябва да яде !
                Питай предишните собственици как са го хранили. Кучето изглежда добре, значи са уцелили количеството и качеството на храната.

По отношение на новия му дом и стопанин- дръж се с него като "старо куче", той е "новобранеца" при теб и семейството ти! Всяко своеволие се наказва- да ми напада кокошките ли? Да се дърпа в ръцете на майка ми?! Той не знае къде се намира и къде е попаднал... 115кг. мъж си, да не можеш да го удържиш? Та, ти можеш да го обесиш за нашийника, само като обереш повода и си сгънеш ръката в лакътя.
                Преувеличавам малко, но другия вариант е да си армираш мрежата на кокошарника, или да си имаш куче пазач на як синджир. Ама и ти ще трябва да се пазиш от него след време...

Коментар

Напълно подкрепям komisar. 20-30-килограмово куче да тегли жена ти, че и теб, със сигурност не е нормално, да не кажа, че е абсурдно. И като за начало започнете с това кой е шефът вкъщи, че ме притеснява да не започне налита не само на кокошките.

Относно храненето - разбиранията на RadoR ми звучат доста остарели, но едно време това е смятано за правилно. Категорично смятам, че трябва кучето да се храни два пъти на ден, когато говорим за пораснало куче. Никога преди разходка! Кокалите, които се дават с идея да се изстисква аналната жлеза, има по-голям шанс да създадът проблем. Възпалението на аналната жлеза зависи от много други неща, изключващи кокалите. А, ако кучето до този момент не е хранено с кокали, е съвсем лоша идея. От друга страна определени кокали ги смятам за изключително полезни за почистване на зъбите по естествен начин. Оризът със сигурност може да се дава на кучето, но да не надминава 1/3 от дневната дажбата. Ако кучето се храни с домашна храна е много важно да се направи една калкулация какво има и какво няма в храната и как да му се набави (разбира се, това е в случай, че има значение за стопанина). Относно козината - една лъжица зехтин в храната върши чудесна работа.

Коментар

Много мерси за информацията,относно кой е шефа вече разбира......Аз го оприличавам на дечко,много му се играе ........Защо да не му се дават птичи кости....в смисъл кокали от пилетата от аладин влизат ли в забранените и ако да защо !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Честито! Много е готино, пожелавам ти - страшно много да те радва! А след време да се похвалиш какво си го научил.
                      Надявам се в тази тема да пишеш, за развитието му.

Коментар

Много мерси за информацията,относно кой е шефа вече разбира......Аз го оприличавам на дечко,много му се играе ........Защо да не му се дават птичи кости....в смисъл кокали от пилетата от аладин влизат ли в забранените и ако да защо !

Единствените кокали, които бих си позволила да дам на своето куче са от телешки джолан или свинска лопатка. Всички останали крият риск от запушване, съдиране и т.н. Изключение правят гръкляни и фенери, може би.

Коментар

Пилешки кокали забрави, а шийки пък да не говорим, все едно му даваш натрошени стъкла.
                          Дебели и големи кокали, и то не толкова че ще ги яде, а за зъбите и да се кефи, нещо като награда.
                          Иначе от фенери става чудна супа, разбъркваш с гранулите и си му бог. Ама да вадиш костите преди това.

За дърпането на повод - тука вече в пълна сила играе "говорещия с кучета", предай му волята си и спокойствието си, ако усети (а усещат много добре) , че си неспокоен, ще се дърпа, дори и с удушаващ нашийник. Просто бъди спокоен, говори му строго, но тихо, без крясъци. Обяснявай , че не е прав. Ама си трябват тренировки, за стопанина де, за да намериш правилния подход.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

........Защо да не му се дават птичи кости....в смисъл кокали от пилетата от аладин влизат ли в забранените и ако да защо !
                            Става въпрос за кухите птичи кости на краката. Те са твърди дори след термична обработка, а когато кучето ги дъвче, се чупят надлъжно. Получават се парчета с много остри краища, които могат да пробият хранопровода или стомаха.

Коментар

Първо, честито. Кучето е хубаво. Нищо, че е мелез. Важното е, възпитанието. Кучето си остава цял живот като малко 5-6 годишно дете. Иска си и да му се скараш (без да се бие), и да го похвалиш, и да си поиграеш с него и т.н. Като гледам на снимките и от обясненията ти спада към едрите кучета. Затова на първо време не го настървявай. Остави го да играе с децата и да бъде глезен. Разбира се, твърдо наказание, като при случая с кокошките. Препоръчвам ти книжката на Клаус Ролфс "Обучение на ловното куче". Нищо, че е за ловно куче. В началото си има упражнения за обща подготовка. Що се отнася до храната колко пъти, сам ще разбереш. Той самия ще ти покаже. Моите (които съм имал досега) когато са малки хапват и по пет пъти на ден, когато станат на по 2-3 години по един път вечер. Относно количеството спазвал съм правилото, да не остане храна в паничката. Но общо количество около 1/20 - 1/25 та, от теглото му. Лично аз съм твърд противник на гранулите. За костите, трябва да ги има в храната му. И накрая. Да напомня старата истина - Не във всеки дом трябва да има куче, но всяко куче трябва да си има дом.
                              Поздрави
                              P.S. Пропуснах, хубаво и да бъде научен да взема храна само от теб и близките ти.
                              Последно редактирано от mikewolf; 17-12-12, 11:38.
                              „Хората са два вида - едните вярват в невероятното, а другите правят невъзможното. Оскар Уайлд.“

Коментар

Честито и много да те радва!
                                Имаш вече верен приятел.
                                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                                ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X