Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взех си куче.....може би ротвайлер !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Взех си куче.....може би ротвайлер !

Е, нямах предвид Твоето Куче... Но всички от сем. Кучета имат тоя навик, у нас - лисици, чакали и вълци. Нямам наблюдения само за енотовидното куче, но то твърде много се крие, а и е пришелец.
    Колкото до домашните котки - ядат наскубана трева, че и питат за още.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Пасат трева когато нещо ги дразни в корема.. Котките са ясни.. Ближат се и козината им е голяма.. Кучетата най-вече си ближат интимните екстри, а там косми няма кой знае колко много, но пък устите им са големи и в играта гълтат какви ли не боклуци..
      Моя щеше да пукне от тухла с размерите на малко яйце.. 3 инжекции в гърба и няколко прахчета, 10 пъти повърна, последно беше тухлата и после подивя пак..
      П.С. За котките - ближат се чак и между ноктите на задните крака, мишници и всякакви други недостъпни мест и определено имат огромна хигиена..
      Последно редактирано от Десислав Добрев; 10-05-13, 23:18.

Коментар

А, може и по-евтино - става и с глад. Една зла ягд-териерка се беше намишинила с еленска вълна и цял ден я драйфа, преди да й дам мръва.

Коментар

Не виждам как обикновена трева би помогнала за чистене на каквото и да е от стомаха. Ако беше някаква билка как да е, ама обикновена трева.... Дори имаше твърдение (да не казвам категорично мнение), че кучетата са всеядни и като такива би трябвало да храносмилат и треволяци. Обаче си я изкарват (и в двете посоки) несмляна. Затова мисля, че си я скубят за кеф, иначе всички кучета и котки трябва да са болни.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Смилат всичко, ама друг път. Те и мръвата не могат да усвоят, защото в тумбаците им няма необходимите чревни бактерии. Толкова са прости, че и за витамините чакат на готово.
            Справка: когато едър хищник яде едра жертва, я почва от корема и първо й изяжда карантията: джигера, тумбака и цръвята. За дребосъка - порове и невестулки нямам наблюдения, ама едва ли са по-стока.
            Колкото до свежата трева - кой от нас като дете не си е рязал пръсти на нея??? А - глистите и тениите се закачат по зъбчетата на тревата и така виждат Белия свят, ама за последно.

Коментар

Ма глистите и тениите не живеят в стомаха, а тревата обикновено стига само до там, преди да поеме обратно. А хищник да изхожда купчинки трева досега не съм нито видял, нито чул ....
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                Смилат всичко, ама друг път. Те и мръвата не могат да усвоят, защото в тумбаците им няма необходимите чревни бактерии. Толкова са прости, че и за витамините чакат на готово.
                Справка: когато едър хищник яде едра жертва, я почва от корема и първо й изяжда карантията: джигера, тумбака и цръвята. За дребосъка - порове и невестулки нямам наблюдения, ама едва ли са по-стока.
                Колкото до свежата трева - кой от нас като дете не си е рязал пръсти на нея??? А - глистите и тениите се закачат по зъбчетата на тревата и така виждат Белия свят, ама за последно.
                Не съм съгласен..
                Гледам кучета от как съм на бял свят..Винаги им се дават хапове и глист не съм видял повърнат..
                Дайте да направим справка с човешкия организъм.. Кога повръща човек? Без да изключваме алкохола..
                Бебетата имат глисти ама не ги изкарват повръщайки..
                Всичко става заради дразнител в стомаха..
                Може би има някакво вещество в тревата, което кара стомаха да се повдигне..

Коментар

Точно защото е несмилаема за тях, затова я връщат. Но се съмнявам, че я поглъщат целенасочено заради погълнати други несмилаеми предмети. Ако се налапат с кокали или клечки си ги връщат и без трева, значи не им е нужна. Аз поне така мисля, без да претендирам за експертно мнение.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Здрасти,в неделя бягахме с колелото около 16 км. на отиване към реката намерих два кърлежа забити в клепача,измъкнах ги с пръсти и протече кръв.На връщане намерих още два на гърба му,изкъпах го с шампоан за кърлежи и бълхи и след час намерих още два в едното ухо.Предната седмица го къпах пак с тоя шампоан,в интерес на истината само тея двата в клепача се бяха впили.Предишния ден пак бягахме и от гърба свалих 2 кърлежа.Напръсках с двойна доза циперметрин навсякъде,купих му каишка,докъто бягахме не се е отделял от мен на повече от 2 метра по асфалта,от къде ги хваща тея гадини и как се борим с тях,тва е напаст някаква !Аз през живота си съм виждал един единствен кърлеж преди година,а сега е чудо !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Стига си тормозил гадината, а с нея и себе си. Отиваш във ветеринарна аптека и купуваш от препарата, който се накапва на гърба на животинката. Има ги на различни фирми , не са скъпи. Условието е да не се мокри кучето 48 часа след прилагането на лекарството, и по принцип през лятото къпането - по рядко. Еднократното прилагане на лекарството осигурява 30-45 дневна защита срещу кърлежи , бълхи . След като изтече този период, пак прилагаш препарата. Така си решаваш си проблема с кърлежите по дом. любимец елегантно и лесно!

Коментар

Повръщат глисти, когато опаразитяването на кучето е в голяма степен, и на стопанина трябва да се дърпат ушите за това че е допуснал това да стане! Толкова са много в червата глистите , че част от тях попадат в стомаха, дразнят и кучето повръща! На месец и половина - два , даваш редовно и постоянно таблетки срещу обезпаразитяване на кучето ,най -добре от комбинираните за глисти и за тении, например българските Бихелдон , Празиквантел Д. Дозата е 1 таблетка на 10 кг живо тегло на кучето.Даваш таблетката сутринта на гладно , а гадинката я храниш чак вечерта.

Коментар

Първоначално публикуван от caribi Преглед на мнение
                          Стига си тормозил гадината, а с нея и себе си. Отиваш във ветеринарна аптека и купуваш от препарата, който се накапва на гърба на животинката. Има ги на различни фирми , не са скъпи. Условието е да не се мокри кучето 48 часа след прилагането на лекарството, и по принцип през лятото къпането - по рядко. Еднократното прилагане на лекарството осигурява 30-45 дневна защита срещу кърлежи , бълхи . След като изтече този период, пак прилагаш препарата. Така си решаваш си проблема с кърлежите по дом. любимец елегантно и лесно!
                          Подкрепям напълно! Моята овчарка така вече 4-то лято - никакви ядове с кърлежи и бълхи.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

Препарата, за който говорите се казва Frontline. Наистина това е качественото спасение.
                            Само, че има едно друга подробност.. Бягат от него и идват на тебе.. Така, че се оглеждай..От таблетките за вътрешни паразити, аз ти предлагам на Royal canin..
                            За каишките съм чувал, че замайват кучето и го карат да повръща, но това при по дребните породи и мисля, че при твоя хубавец няма да има проблеми, но аз лично им нямам доверие..

Коментар

То това дето се замайва кучето ще да е от нещо друго, ама със сигурност различно от противопаразитната каишка. Таблетките за глисти са лекарство, и аз доколкото знам лекарствата се правят от фармацевтични фирми. Когато сложиш препарата, най добре го изкарай на разходка. Така хем няма да се ближе , хем при тебе няма да дойде никой /бълхи/. Препаратите са много, фронтлайн, дуо ин, фипронил, на баер - забравих как се казват и още 2 препарата на други фирми. Когато се слагат тези капки , други обезпаразитяващи препарати е забранено да се прилагат на гадинката.

Коментар

Всяка една от съставките,дали на каишката дали на капките,може да предизвика замаяност у кучето.Ако си изяде каишката пък със сигурност може да се отрови,а мозъчния отток му е гарантиран,така че не препоръчвам каишка. Адвантикса на Байер според мен е по-добрия вариант за защита. Отделно за съжаление инвазията от комари,вече е сериозна по нашите ширини,а съответно и предаваните от тях болести нарастнаха многократно.Дирофиларията,която предават комарите е смъртоностна,за това е добре всяка година след края на летния сезон,когато комарите изчезнат,да се слага "Адвокейт",който също май е на байер.Преди това тест обаче за болестта,че ако са се развили червейте препарата може да е смъртоносен. Така всяка година.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X