Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взех си куче.....може би ротвайлер !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Взех си куче.....може би ротвайлер !

След почти две години да съживия темата ,за съжаление с лош повод,след питбула вкъщи в двора имаме и лабрадорка както и едномесечно питбулче.Кучето на майка ми,булонката злобна за която писах в темата в началото, че е злобна,хапеща и злопаметна която причини сумати рани и нападения на питбула докъто беше малък.Та снощи булонката останала на двора,по принцип си стои в отделна стая само за нея,та булонката (булонката беше мъж) останала вън на двора,питбула скъсал метален синджир и съответно разкъсал булонката,колкото и да мразех тоя злобар ми е кофти,а майка ми ...все едно човек е умрял.Както казах ,имаме в двора малко мъжко питбулче,дете на големия питбул от темата,малкото е свободно пуснато по двора,като порасне няма ли да има конфликт между него и баща му,сега си играят много и няма и следа от напрежение.Одеве говорих с ветиринар и ми спомена да съм пазел децата от питбула след тая случка,имам едно на ум,но не ми се вярва да посегне ,поне като го гледам как реагира докъто аз съм там им е роб,ама знам ли ?
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

След като ветеринаря ти е казал...
      Можеш ли да си представиш ако се случи нешо с детето а вече си бил предупреден?
      Махай го! Рано или късно ще завърши с тръба в гърлото.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        След почти две години да съживия темата
        Ами щом си я съживил.....текущата ми немска овчарка отлично разбира какво ме "нерви" и се мъчи да ми премахва дразнителите, съответно тези (котки) които е разбрала че са наши, се приемат. С хората около мен е същото, леля Заек я ухапа ( тя си знае защо), на други лае, ако аз спя пред спалнята и в близост не се допуска никой, но към внучката не е проявявал агресия....т.е. твоето куче е решило твоя проблем
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

А ако случайно 3-4 пъти те види да се караш на детето и реши че то ти е проблем?
          Бойните породи не е редно да са около деца.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
            А ако случайно 3-4 пъти те види да се караш на детето и реши че то ти е проблем?
            Малко е вероятно децата да са с питбула без аз да съм наблизо,познавам си кучето вече, и според мен няма начин да се държи зле с някое от децата,въпреки това имам едно на ум,по-скоро ми е неизвестно как ще се развият нещата между питбул баща и питбулче син ?
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              ако аз спя пред спалнята и в близост не се допуска никой, но към внучката не е проявявал агресия....т.е. твоето куче е решило твоя проблем
              За това си доста прав !Освен дразнителите,легна ли да спя,се качва на втория етаж и ляга пред вратата на стълбите !

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                Много дълго е за обясняване и писане. "Твоето" куче няма да го направи. От 95-та година имам по няколко кучета, добре обучения и подготвен стопанин може да определи кое как и дали кучето в опасно за "вътрешни", в същото време външен човек не може.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  . добре обучения и подготвен стопанин може да определи кое как.
                  Недей да си толкова сигурен! Няма предсказуеми човеци, а за животни да не говорим.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Няма предсказуеми човеци, а за животни да не говорим.
                    Човек е по-трудно предсказуем (особенно в спокойна среда), животните са по-лесни......абе кога ще ми дойдеш на по кафе?

Коментар

От приятел който гледа и развъжда много питбули знам, че един път ако се пусне срещу куче/човек/животно се "отключва" и
                      ще го направи отново. Все по-често.
                      Имал е кучета които през целия си живот не се се пускали срещу друго, но много малко такива.

Коментар

Гледал съм Боксер и не си "падаше" по дребните породи,защото от страх лаят и се "зъбят".Това тяхно поведение му отключваше агресията . Сега същото наблюдавам и при Сара, която е кръстоска от майка хъски и уличен "благороден". Отношението към котките е такова, каквото Владо е посочил.
                        За да се стигне до агресия,винаги има причина.
                        Не съм гледал питбул,но съседа има и оставят впечатление,на глезени и игриви кучета.

Коментар

Почне ли да възмъжава и др. питбул,големия ще го прекъца и него. Няма значение,че е свикнал с него. Питбулите,обикновенно са като котки с хората,но не търпят други животни. Въпреки това има мн.случаи,в които просто откачат и нападат и хора и деца. Рядко,но се случва. Лошото е,че са неконтролируеми в такива ситуации,за разлика от НОК примерно.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                            Почне ли да възмъжава и др. питбул,големия ще го прекъца и него. Няма значение,че е свикнал с него. Питбулите,обикновенно са като котки с хората,но не търпят други животни. Въпреки това има мн.случаи,в които просто откачат и нападат и хора и деца. Рядко,но се случва. Лошото е,че са неконтролируеми в такива ситуации,за разлика от НОК примерно.
                            При първа възможност ще пусна отделна тема за НОК, който намерих и прибрах преди седмица. Имаме нужда от доста помощ за възпитанието му

Коментар

Интересна е темата.Имам кучета(по един мъжкар) от както се помня.Имам и син на почти четири години.Никога не му давам да си играе с кучето въпреки че се познават добре, с една единствена цел - искам дистанция(без да се страхува) от каквито и да е песове за да не попадне на някое което може да го наръфа.Просто с деца не бива да се правят експерименти.Като поотрасне ще му взема лично негово куче.
                              Имал съм НОК преди повече от 10 години,след това до ден днешен питбул.Наскоро си взех малък ротвайлер.От всичките ми наблюдения най-ми допада питбула.Със здрава ръка се култивира до положение винаги на верига ....Може да изпълнва команди,може да е дружелюбен с хората,но има един проблем заложен в природата му- падне ли му пердето веднъж не се спира без дървен клин между челюстите след като е захапал набелязаната жертва - най често друго куче.Като цяло подлежи на дресировка,но много трудно може да се избие от него инстинкта му за убийство.Най-силното куче в кучешкия свят спрямо размерите си.
                              Немските овчарки са умни и предани ,но за мен са по-меки от нужното,случвало ми се е да пребивам едър немец в един автосервиз с юмруци след като ме ухапа и самото куче се напика.Забелязъл съм и че лесно се предават при бой с други кучета.За работните им качества спор няма - дисциплинирани са много.
                              Сега взех едно ротвайлерче.Не съм голям фен на породата,но впредвид нуждите ми за дворно куче и при вида на бащата - извън всички стандарти(с бая голяма тиква 73кг без да е мазен)реших че ще имам едър пазач представител на породата .Сега е на 4 месеца и ми прави впечтление че има твърд характер и добра памет.Ще видим след година какво ще излезе.

Коментар

Две години след началото на темата мога да кажа много неща,питбулчето от темата ще си даде живота за мен и семейството,предан,любвеобилен,глезен,игрив,див,и когато е необходимо става войник.Изпълнява безпрекословно команди.Прекрасен приятел.За ненависта към други мъжки не съм открил лек.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X