Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против домашните ни любимци на разходка да ходят с намордник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За и против домашните ни любимци на разходка да ходят с намордник

Да,най-вече глобалното затопляне , войната в Косово и ядреното оръжие на корейците са виновни

Някой беше писал че само на село в двора да се гледа куче....
    Домашните любимци,защо са домашни?!
    В нашия блок има един папагал,който грачи като свракоорелогарван
    И ако го оставят някъде да се вижда,няма да изкара и час...така са му са се заканили половината блок

Животни да има само в зоологическите градини,и който иска куче,да си го осинови и да го гледат там!
    Абе,Най-добре да забранят всички животни
    Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Неможах да изчета всичките 5 страници,но моето мнение е когато са с повод,без наморник,а свободно пуснати с наморник.Може да се направи изключение за по-малките породи въпреки,че и такива са ми късали крачолите колкото и да са малки.Имам немска овчарка по пътя не закача хората ако тя не ги закачи,но за сметка на това не търпи други кучета или котки.Наистина аз(по скоро сестра ми)е виновна,че не е обучена добре,но се справяме.А съм виждал такива гледки като пенсионерка да води куче 3 пъти по голямо от нея с повод тънък като корда.
      ROCK ON

Коментар

Ами този повод служи за бушон в ситемата, не е ли очевидно, че ако песа хукне и я повлече след себе си, за една пряка ще е смъртоносно...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          Ами този повод служи за бушон в ситемата, не е ли очевидно, че ако песа хукне и я повлече след себе си, за една пряка ще е смъртоносно...
          Offff:
          Много се извинявам за спама, но тук бабата направо я отнесоха

http://www.youtube.com/watch?v=KgIc_BLaV-4

Коментар

http://dnes.dir.bg/2009/08/26/news4975881.html

Макар че това не е изцяло в линията на темата - животното не е било "на разходка", така да се каже.
            Много ме кефи кметът как го усуква. Ква ли му е връзката с местното бизнесменство ? А какво значи кучешки борби, тия неща легални ли са ?
            Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

"Куче за нелегални борби ..." е заглавието... та дали са легални?! А дали това ку е не е обучено да напада, както би могло да бъде обучено и в обратното... Проблемите с кучета са свързани с хората, под една лили друга форма и причина...

Коментар

Е, много ясно, че са свързани с хората, то оставаше и да не са.
                И Хирошима е проблем с хората, а не с ядрения разпад...
                От разхождането с намордник и културата на събиране на акитата на домашния любимец от тротоара - та чак до нелегалните кучешки борби, всичкото е проблем на хората и са само различни страни на една и съща монета.
                Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Проблема верно е в хората или по-скоро в липсата им. Най-вече на виетнамците

Ако трябва да съм сериозен, то много от колегите са го казали вече: има отговорност - няма проблеми. И обратното.
                  Снощи се наложи по-спешност да "закърпвам" една жипка и направих една обиколка извън селото по тъмно за тест. Честно, ако бях някой заблуден турист, зарадван че накрая е успял да намери пътя към цивилизацията, да ме бяха изяли свободно мотаещите се кучета около крайните къщи. Случвало ми се е и на други места, не е изключение някакво.

Та в случая кучетата не са безстопанствени, но не са и на разходка. Факт е обаче, че ако се панирам ще ме раздърпат за секунди. И в този случай какво ме топли мене, че на разходка е задължително да са с намордници? Ако стопанине е сигурен, че при инцидент отива в панделата, едва ли ще допусне да се моткат по улицата, ако и да е последната улица в населеното място.
                  За мен всичко, различно от страха от реално наказание е половинчато и безсмислено, в това число и намордниците.

П.П. И аз имам куче, така, че не говоря само като страничен наблюдател.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз също мисля,че по-важно е да има сериозни санкции за собствениците, включително и затвор.
                    Не може да пускаш свободно да се разхожда куче, което е обучавано за бой с други кучета и то да нахапе три деца за минути.
                    Визирам днешния случай в Банско:http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=390869
                    Ако имахме закони, собственика щеше да е в затвора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X