Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против домашните ни любимци на разходка да ходят с намордник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За и против домашните ни любимци на разходка да ходят с намордник

Най -добрият вариант май е да има специални заграждения,така всички ще бъдат спокойни ,и кучетата ще бъдат доволни.Но няма кой да ги направи тези заграждения .Ще кажа и нещо което не е по темата майките като видят куче да не плашат децата си с тях ,защото тези деца като пораснат изпитват ужас от кучета,никой не се е родил страхлив това е само заради родителите ,и един съвет като видите куче на улицата било то домашно или улично не крещете ,не бягайте от него,не го гледайте в очите те усещат кой го естрах и кой не, а за бездомните трябва да ги приберат в приюти а не да ги избиват все пак и те душа носят/и така всички ще са доволни
    http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Много интересна тема!
      Моите деца от малки са свикнали с кучета.На родвайлера( на вилата) му бъркат до гърлото, по-малкото едва го опазвам.Но това са домашните кучета и са свикнали с децата.Каката(4.1/2г) вече знае , че чужди животни не се закачат и не се пипат.За сметка на това малката (почти 2 години) не може да разбере , че не всички животни са еднакви.И да - когато видя куче ( без значение дали е домашно или не ) се налага да я хвана и държа , за да не му направи нещо.Да го гушка по-силно или да го издърпа за ушите...Вярно , че повечето кучета пазят децата , ама ако е от по-малкото които не го правят.Та за това не обичам на алеята , която е за малки деца ( означена с всичките му знаци и табели ) да има пуснати кучета , а стопанина да е през три поляни ( това в морската градина във Варна).И не искам да коментирам стопаните , които пускат животинките пред блока на детската площадка и те задължително се изхождат в пясъчника.
      Не ме разбирайте погрешно.Много обичам животните.Имала съм , имам и ще имам животни.Но трябва да се съобразяваме с околните , колкото и това да не ни е в кръвта , манталитета.......
      Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
        Много интересна тема!
        Моите деца от малки са свикнали с кучета.На родвайлера( на вилата) му бъркат до гърлото, по-малкото едва го опазвам.Но това са домашните кучета и са свикнали с децата.Каката(4.1/2г) вече знае , че чужди животни не се закачат и не се пипат.За сметка на това малката (почти 2 години) не може да разбере , че не всички животни са еднакви.И да - когато видя куче ( без значение дали е домашно или не ) се налага да я хвана и държа , за да не му направи нещо.Да го гушка по-силно или да го издърпа за ушите...Вярно , че повечето кучета пазят децата , ама ако е от по-малкото които не го правят.Та за това не обичам на алеята , която е за малки деца ( означена с всичките му знаци и табели ) да има пуснати кучета , а стопанина да е през три поляни ( това в морската градина във Варна).И не искам да коментирам стопаните , които пускат животинките пред блока на детската площадка и те задължително се изхождат в пясъчника.
        Не ме разбирайте погрешно.Много обичам животните.Имала съм , имам и ще имам животни.Но трябва да се съобразяваме с околните , колкото и това да не ни е в кръвта , манталитета.......
        Няма нужда да се чувствате виновна затова , че сте на правилната позиция !
        На всички точно това ни е грешката - вместо да накараме виновника да се чувства виновен , ние се извиняваме за собствените си права !
        Ясно е , че на детска площадка нямат място дори домашните любимци ( заради пясъка и вроденият им инстинкт за изхождане ) , камо ли бездомните .
        Това зависи само от стопаните и ....от потърпевшите . Ако има НЕТЪРПИМОСТ ( задружна , обществена ) към глупавите постъпки на стопаните - всичко ще си дойде на мястото !
        И няма намордника да ни реши проблема ( на дупето няма намордници ), а само отговорното отношение и уважение към слабите ! Щото силните или ще наритат кучето и стопанина , или ще извадят оръжието при инцидент и ще решат генерално проблема с "ЛОШО"
        куче !

Коментар

По улиците в града мисля, че задължително трябва да е с намордник.
          Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
          -----------------------------------------------
          Питието определя съзнанието....
          -----------------------------------------------
          0887770735

Коментар

Именно защото си познавам животното немога да мръдна никъде с него без намордник. Случвало се е да му слагам и по 2 .. един пластмасов и един кожен отгоре. Имам ротвайлер на 2.3год които има някаква неприазън към друг вид животни били те кучета, котки, овце, кози, сърни, и т.н. Макар че това не е нормално за тази порода де В това число искам да спомена, че кучето си търси и нов стопанин защото патувам изключително много и ми е все по трудно да намирам на кого да го оставя докато ме няма. Обаче си имам и изисквания - Задължително да е в къща с двор защото е супер ателтично и подвижно животно, да го хранят добре и да му се обръща нужното внимание. Ако някои си търси ротвайлер и отговаря на горенаписаното може да ми пише. Кучето е преминало пълно обучение за охрана. Гарантирам Ви че които иска може да влезе увас .... ама никои няма да излезе

Коментар

Първоначално публикуван от hibit Преглед на мнение
              Именно защото си познавам животното немога да мръдна никъде с него без намордник. Случвало се е да му слагам и по 2 .. един пластмасов и един кожен отгоре. Имам ротвайлер на 2.3год които има някаква неприазън към друг вид животни били те кучета, котки, овце, кози, сърни, и т.н. Макар че това не е нормално за тази порода де В това число искам да спомена, че кучето си търси и нов стопанин защото патувам изключително много и ми е все по трудно да намирам на кого да го оставя докато ме няма. Обаче си имам и изисквания - Задължително да е в къща с двор защото е супер ателтично и подвижно животно, да го хранят добре и да му се обръща нужното внимание. Ако някои си търси ротвайлер и отговаря на горенаписаното може да ми пише. Кучето е преминало пълно обучение за охрана. Гарантирам Ви че които иска може да влезе увас .... ама никои няма да излезе
              Като ви чета поста и си мисля, кой ли ще го вземе това куче. Нищо лично, но не ми се струва разумно куче от такъв тип порода, порастнало и свикнало с един човек и определено изразяващо особеностите на породата да си смени стопаните. Аз не бих си правила такъв експеримент и да взема това животно в къщи. От чисто любопитство питам, кой би се престрашил да си вземе порастнал ротвайлер?
              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
              A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                Като ви чета поста и си мисля, кой ли ще го вземе това куче. Нищо лично, но не ми се струва разумно куче от такъв тип порода, порастнало и свикнало с един човек и определено изразяващо особеностите на породата да си смени стопаните. Аз не бих си правила такъв експеримент и да взема това животно в къщи. От чисто любопитство питам, кой би се престрашил да си вземе порастнал ротвайлер?
                Айде да не си говорим на Вие Аз приемам всички тук за приятели макар че съм мноооого нов и не познавам почти никой наживо По принцип има една приказка - Котката си избира къща а кучето стопанин! Преди доста години в една ветеринарна клиника докато преглеждаха мое куче дойде момиче с уникален ротвайлер на почти 4год. Искаше да го 'приспи' защото се разделяше с приятеля си и никой от тях неможеше да се грижи за кучето. След 1400 часа молитви се съгласи да ми го даде. Това куче колкото и да не ти се вярва буквално разбра че му спасих живота. От раждането на дъщеря ми докато почина кучето е било част от семейството ми. Ако ти покажа само снимки и клипове на кучето и детето ще се убедиш в поговорката която ти казах по горе. Когато едно животно получава грижи, обич и му се отделя неубходимото време ще ти е вярно до гроб. Просто живота ми пое в друга посока и като се прибера и видя тва живо куче как се мъчи стоейки само по цял ден затворено ми се къса сърцето.
                Последно редактирано от hibit; 29-03-09, 21:14.

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                  Леле само да не го прочете това съпругът ми.Веднага ще се обади.А ние вече си имаме един точно толкова пазещ.Колега само не казваш мъжко или женско е кучето?
                  Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Кучето е мъжко, но щом имате друго не ти го препоръчвам защото моя не търпи присъствието на конкуренция .... ако ме разбираш какво искам да кажа Ако някои иска снимки да си напише мейла и ще му пратя че във форума не ми дава да ги сложа ... некъв лимит съм преминал

Коментар

Личното ми мнение е без ........ в крайна сметка едно агресивно куче на което му е "паднало пердето" и с намордник пак ще се хвърли ......

пак може да уплаши или дори нарани деца и големи

Не забравяйте, че и ние с поведението си - неволно и със страха си (повишен адрденалин, който обонянието им улавя, ако викаме някоя от честотите на гласа ни като паразитен затях звук) дразним и предизвикваме, искам да кажа, че не е е изключено да провокираме агресията на четириногите любимци

Вероятно има и изключения и озверели от глад улични кучета има

Твърдо против съм насъскването и поощряването на агресията им към хора и животни от страна на стопанина........

Моята стара котка (никога не е била агресивна)е нападала човек, въпросната дама я дразнеше продължително време и белята стана ...............

Коментар

Имаме си и котка, и кучета и са много добрички.
                        Но ...живеем си на село.
                        На никого не пречим и никой не ни пречи.

А в градовете няма място за хората, за МПС-тата, и животинките са подлжени на достатъчно голям тормоз. Не би трябвало изобщо да се допускат домашни животни в парковете и др. обществени места, освен ако не са специално направени за домашните любимци. Изключение само за животни, които се носят на ръце от стопаните си или в клетка за транспорт.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Само с намордник и стопаните да им събират акото в кесиика както е в нормалните страни.Глобата за не сторено това е 500 долара.
                          Защо ли в Европа не можеш да видиш свободно тичащо куче.А на нас само ни мажат очите за популация и кастриране.

Коментар

Първоначално публикуван от hibit Преглед на мнение
                            Айде да не си говорим на Вие Аз приемам всички тук за приятели макар че съм мноооого нов и не познавам почти никой наживо По принцип има една приказка - Котката си избира къща а кучето стопанин! Преди доста години в една ветеринарна клиника докато преглеждаха мое куче дойде момиче с уникален ротвайлер на почти 4год. Искаше да го 'приспи' защото се разделяше с приятеля си и никой от тях неможеше да се грижи за кучето. След 1400 часа молитви се съгласи да ми го даде. Това куче колкото и да не ти се вярва буквално разбра че му спасих живота. От раждането на дъщеря ми докато почина кучето е било част от семейството ми. Ако ти покажа само снимки и клипове на кучето и детето ще се убедиш в поговорката която ти казах по горе. Когато едно животно получава грижи, обич и му се отделя неубходимото време ще ти е вярно до гроб. Просто живота ми пое в друга посока и като се прибера и видя тва живо куче как се мъчи стоейки само по цял ден затворено ми се къса сърцето.
                            Трябва ли да е обучен ротвайлер за да напада без да е предизвикан :
                            http://www.google.bg/search?q=%D1%80...L_enBG283BG283
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                              Трябва ли да е обучен ротвайлер за да напада без да е предизвикан :
                              http://www.google.bg/search?q=%D1%80...L_enBG283BG283

Няма нужда!
                              Просто,трябва да има прости стопани
                              Казвам го от опит-изгледал съм два ротвайлера,и никога несъм ги разхождал на каишка,а ги разхождах в доста населено място.
                              Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

На мое куче намордник не бих сложил никога. Нито кастрация или рязане на уши. Обаче аз гледам относително дребни кучета с добро обучение и от неагресивни породи.
                                Кучешки лайна ще почна да събирам, когато по парковете останат само домашни кучета, съответно ваксинирани, обезпаразитени и съм сигурен, че лайното което пипам, няма да ми докара ехинококоза примерно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X