Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против домашните ни любимци на разходка да ходят с намордник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За и против домашните ни любимци на разходка да ходят с намордник

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
    Това е отделна тема. Разликата между "домашен любимец" и "служебно куче" е в стопанина. И е от земята до небето. Кой идиот ще обучава за охрана куче жувеещо в жилищен квартал не знам, явно има. То има и такива дето си обучават кучетата за бой с други животни. Темата явно не е за това...
    Заключение - пълно е с идиоти. Те са ни проблема, а не кучетата или намордниците им.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Заключение - пълно е с идиоти. Те са ни проблема, а не кучетата или намордниците им.
      За този извод се борихме всички !!!

Коментар

Остава неяснотата какво правим и как го правим, та да повлиаем на собствениците да си възпитават кучетата, особено ако не им се отдава? Може би трябва разрешително като за КНО и курсове като за МПС. Помярите пък незнам могат ли да бъдат поголовно избити просто ей така...

Коментар

И аз съм за домашните любимци да се разхождат с наморници.Така е по безопасно за всички.Но зависи от стопаните им.
          [B]"Бъди себе си.Всички други места са вече заети"- Оскар Уайлд[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от greta1969 Преглед на мнение
            И аз съм за домашните любимци да се разхождат с наморници.Така е по безопасно за всички.Но зависи от стопаните им.
            Един приятелски съвет - запознавай се с отговорите преди твоето включване .
            Така е по-добре за крайния извод , а освен това показва уважение към колегите и самата тема !
            Иначе си с правилно мислене , неутрално - нито за ,нито защо !

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              Остава неяснотата какво правим и как го правим, та да повлиаем на собствениците да си възпитават кучетата, особено ако не им се отдава? Може би трябва разрешително като за КНО и курсове като за МПС. Помярите пък незнам могат ли да бъдат поголовно избити просто ей така...
              Както не можем да избием всички престъпници , така не бива да се избиват всички бездомни кучета .
              Просто някое куче може да си е кротко , спокойно и дружелюбно .
              Но - когато куче прояви агресия СРЕЩУ човек - за доброто на всички ( хора , дружелюбни кчета ) това куче трябва или да се " свали от отчет " или някой да поеме отговорност и да го превъзпита !
              Просто и хуманно !
              Пак за отговорности заговорих, а при стопаните на кучета май , май липсва ?

Коментар

100% за наморници и каишки

Коментар

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
                  Пъжеровод,
                  А когато човек нападне човек защо ще ми е кучето ако неможе да ме защити. И на пинчерите на щерката ли да сложа намордници защото някой има фобия от кучета- това не е разрешение.
                  Всичко е много относително.
                  Понеже се обръщаш към мен, предполагам заради крайното ми мнение по въпроса, ще ти кажа друга крайност - темата "Имате ли си животно?" съм я започнал аз, още в стария форум. Именно защото обичам кучетата.
                  Нещо по въпроса за фобиите - познавам човек, който има фобия от деца. Страх го е да ги погледне, камо ли да пипне някое... И това всичко, защото веднъж се спрял да помогне на плачещо само дете на улицата. А кравата, която му е майка и се била забляла някъде се появила и се разпищяла, че той го отвлича, че го опипвал и човекът едва не го линчували, а после разправии с полиции и т.н.
                  Предсавяш ли си - този човек сега заобикаля отдалече както глутниците кучета, така и майките с деца в градинките.
                  Всичко е относително.

Коментар

Първоначално публикуван от fcls1914 Преглед на мнение
                    100% за наморници и каишки
                    Ако днес сложат на кучетата намордници - утре следва намордници за
                    Хеви - Металите .
                    Щото вредата от кучетата ще изчезне и всички ще забележат какво става след Хеви метъл концерт на улиците !
                    Провокацията дойде от аватара на колегата ! Извинете !

Коментар

Малииии, какъв спор се е развихрил! Аз съм твърдо "за" намордници на два вида разхождащи се по улиците и ще съм много по-спокойна: на болонките и другите дребни, страхливи зли кучета, дето хапят с повод и без повод и на "кокошките", дето като видят куче и почват да кудкудякат, пищят, врещят и всяват паника и ужас в невръстните си дечица! Тези две абсолютно неадекватни породи следва да се държат под запрещение и строг контрол!

П.П. Моята весела кучка я разхождам без намордник и без повод даже и като тичаме в парка, хората ни се усмихват и денят става по-светъл за всички.
                      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                      Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                        A замисляли ли сте се, Защо ви е куче с намордник, кастрирано, с рязани уши и опашка (че и някой боядисани и фризирани...)?
                        По добре не си взимайте животно, ако смятате да издевателствате над него! Ще живеете в един по-сигурен и със сигурност по-стерилен свят, ако ви харесва де.
                        Имах куче 12 години, накрая и верижката му не знаех къде е (сега, след смъртта му я пазя като спомен).
                        Сега нямам куче, защото не мога да го гледам (няма да се справя в момента), ако някога пак си взема, ще се постарая отново да стане "социално" живитно и да не ми се налага да го водя с намордник, строг нашииник (и без топки), тези НАЙ-Добри приятели на хората просто НЕ заслужават такова отношенияе!!!
                        Лично мнение!
                        Колега,искам да искажа възхищението си от Вашето отношение по темата. Действително "най-добрите приятели на хората" не заслужават такова отношение. Едно куче винаги и за всичко ще Ви бъде благодарно,признателно и няма да Ви отмъщава за нищо / все човешки качества-нали?/.Бих желал тук да предложа на вниманието Ви един цитат от книгата на Луизе Рингер: Щом любовта е онова което ни дава безсмъртие,тогава естествено това се отнася и за животните.Твърдо вярвам,че след смъртта си ще се срещна с всички мои кучета,съпровождали ме през целия ми живот.Те бяха частица от моята душа и трябва да са безсмъртни дори и заради онова море от любов,което ни свързваше.

Коментар

Давам едно НЕ за намордници за кучетата, които не са опастност за околните.
                          Давам твърдо ДА за обособяване на заградени и маркирани територии за разхождане на кучета без каишка
                          Твърдо НЕ за бабите и майките, които минавайки в парка плашат децата си с "ако не слушаш ще те изяде кучето" и тям подобни възпитателни извращения
                          Твърдо ДА за приспиването на животни проявили са като обществено опасни

Проблемът не е толкова в стопаните и кучетата, колкото до бездействието на властите и обществото. Обществото, защото вместо масовото мрънкане, то може да изисква от общините едно или друго.
                          Спомням си преди време в Редута имаше масирани проверки за каишки и намордници, защото куче оплашило детето (или по скоро майката) на местния кмет. Всичко приключи след 3 дни, като кмета се разпореди, че едната алея е за кучета, а другата за хора... тъпо а? Вапросът е, че нито има ограда, нито дори табелки...

Всъщност аз по опасно куче от това в глутница вечер в тъмна уличка не съм срещал. Темата обаче стана хит за кметски избори, но дори и сегашния дрънкач не е направил абсолютно нищо.

Така че, нека да започнем да изискваме от властите да си вършат работата, а не да се плюем един - друг. Те заради това си жуберкат толкова години, а ние си им даваме баницата...
                          Зима иде

Коментар

И аз да се изкажа. Имахме Стафордшир (приличат на питбул). За 7 години, нито веднъж не е проявила агресия или опит за нападение на човек.

За сметка на това, почти всеки ден имаше проблеми с улични кучета или домашни такива, които я нападаха. Това не беше много умна идея, но, кучета какво да ги правиш.

С наморник - спокойствие за околните. До някъде...
                            Без наморник - спокойствие за стопаните... До някъде.

Това е спор без изход. Или обричаш собственното си животно на страдание или стоически понасяш виковете на оная лудата с четирите помияра, която стои и крещи срещу теб, въпреки, че твоето куче има команда "място" и стои до десния ти крак, а нейните пуми, нападат в съотношение 4 към 1...

Няма правила - няма оправия.

Само като си спомня колко пъти са ми вадили пистолет заради това животинче и ми се спира дъха... И то не защото кучето е направило нещо лошо...

Коментар

Децата нямат вроден страх от кучета-той им е насаден най-вече от родителите(и те са били деца).
                              Преди 2 години отидохме в Созопол с кучето.По време на разходка между хора,по реакцията на родителите можеше да се познае дали семейството е от България.Първата им реакция е да придърпат детето до себе си...Чужденците показваха кучето на децата си и ги водеха да го погалят.
                              Детето на снимката като че ли знаеше че кучето няма нищо да му направи и му се радваше.

Не е добре да се насаждат излишни страхове у децата.
                              Също така не е добре полудиви и несоциализирани животни да се разхождат между хората.
                              Поздрави!
                              0+

Коментар

Кучетата са без каишки и намордници, защото в държавата няма адекватни закони, а и няма кой да се грижи за спазването им. Не трябва да се разчита на "доброто" животно, защото то е само животно. А какво ще кажете за задължението да се събират и.........нията на дом. любимци? Същото, както и намордниците...
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X