Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против домашните ни любимци на разходка да ходят с намордник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За и против домашните ни любимци на разходка да ходят с намордник

"За" носенето на намордници.Основание:Жена ми,както и много други ги е страх.Има места,където може и без .Там жена ми и многото други не ходят.Хигиената,тоалетна в тревата,където децата ни се търкалят,аре нема нужда.Наролет ,като се стопява снега,красотата от откриването на минните полета е класика в София.Жълтите дупки в чистия сняг също ми е любимо.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
      Трябва ли да е обучен ротвайлер за да напада без да е предизвикан :
      http://www.google.bg/search?q=%D1%80...L_enBG283BG283
      Колега,в отговор на това :
      http://www.google.bg/search?hl=bg&rl...%B1%D0%B0&meta=
      А нали сме по умни от нашите кучета,ами дайте да забранят някой и друга порода или само да подържате тема от предиии....НЕ виждам връзка между наморника и лайната също.
      Аз ,нямам ротвайлер но не си измъчвам тези които имам
      дали не бъркате наморника с повод и нашииник
      Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Аз съм и "за" и "против". Ако си остане сегашната уредба, просто е задължително. Но може да се остави на отговорност на стопанина. Ако се води такова куче и се стигне до нападение, да се третира като действие срещу обществената сигурност, със съответните наказателни последици, след промяна на НК.
        Преди две години ме нападнаха не едно а шест кучета, пуснати на поляна пред къща. Дори не бях приближил границата на двора! Това, че имах метални инструменти в ръцете ги изпровокира и скочиха, без дори да съм ги видял в първия момент. Имах няколко секунди да реагирам. Късмет беше, че имах обувки, предназначени за работа на строителни обекти-с метални плънки в подметките и бомбетата. Изчаках с лице и с всичка сила ритнах първото, скочило към крака ми. Още чувам звука на строшената челюст. Последва неистово квичене и всички "любимци" се разбягаха. Стопанинът не посмя дори дума на упрек да обели, само се извиняваше! А ако беше дете? Или някой, който се паникьоса и побегне? Всеки трябва да си носи отговорността. Без намордник-окей, но ако ухапе-яко обезщетение и "пандела" за възпитание на отговорност.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
          На мое куче намордник не бих сложил никога. Нито кастрация или рязане на уши. Обаче аз гледам относително дребни кучета с добро обучение и от неагресивни породи.
          Кучешки лайна ще почна да събирам, когато по парковете останат само домашни кучета, съответно ваксинирани, обезпаразитени и съм сигурен, че лайното което пипам, няма да ми докара ехинококоза примерно.
          Абе ти си почиствай "твоите" и ако всеки го прави няма да се налага да понасяме критиките на околните ,аз мойте ги разхождам с кърпички и найлонови пликове по джобовете и си чистя ,при нас паркове няма но градинки пред хотелите се намират.
          Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            Остава неяснотата какво правим и как го правим, та да повлиаем на собствениците да си възпитават кучетата, особено ако не им се отдава? Може би трябва разрешително като за КНО и курсове като за МПС. Помярите пък незнам могат ли да бъдат поголовно избити просто ей така...
            Колега Насов,

Докато бях студент по екология в Париж отглеждах куче немска овчарка взета от кучкарник, тъй като нямах опит с отглеждането аз го заявих при вземането от кучкарника, осигуриха ми безплатен курс за запознаване с общия курс по дресура, както и ми предложиха по късно ако искам да изкарам и специализирания за да мога да работя в общинската охрана(тя не е с оръжие, а с кучета от специални породи - НОК, малиноа, ротвайлер, ризеншнауцер и т.н.)

Нямах възможност и не завърших спецкурса, но Дарко живя до 12 -та си година с мен и никога не създаде проблеми.

Това го казвам в отговор на горния пост, кучетата от едрите и средни породи заедно със собствениците им следва да преминават задължителн курс по общо послушание и социализация.А не да става на доброволен принцип както е сега, който иска обучава кучето си, който не иска - да му бере гайлето ухапания.

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
              "За" носенето на намордници.Основание:Жена ми,както и много други ги е страх.Има места,където може и без .Там жена ми и многото други не ходят.Хигиената,тоалетна в тревата,където децата ни се търкалят,аре нема нужда.Наролет ,като се стопява снега,красотата от откриването на минните полета е класика в София.Жълтите дупки в чистия сняг също ми е любимо.
              Много ласкаво се изказваш! Аз съм "ЗА" забрана за отглеждане (или поне разхождане на публични места) на какви да е кучета в кварталите ни, тип "Общежитие". Който си има къща с двор, да гледа каквото иска, но в двора си! Защото е дразнещо, като излезеш сутрин да гледаш сънените "кучкари" да пушат, свити във входа, а кучето му да препикава или осира пътеката пред теб! Ами ако аз искам да си отглеждам прасе, кон или крава за домашен любимец в апартамента, тогава какво правим?!
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнение
                Личното ми мнение е без ........ в крайна сметка едно агресивно куче на което му е "паднало пердето" и с намордник пак ще се хвърли ......

пак може да уплаши или дори нарани деца и големи

Не забравяйте, че и ние с поведението си - неволно и със страха си (повишен адрденалин, който обонянието им улавя, ако викаме някоя от честотите на гласа ни като паразитен затях звук) дразним и предизвикваме, искам да кажа, че не е е изключено да провокираме агресията на четириногите любимци

Вероятно има и изключения и озверели от глад улични кучета има
                Значи ако бъда нападнат на улицата сам съм виновен, че съм се родил и съм се бил страхувал, примерно. Така и така ще бъда нападнат. Прочете ли "кучешка държава", статия в нета - в тая тема я публикувах. Ходил съм доста по света, и дори в Латинска Америка не видях такъв осран кучкарник като градовете ни. Имали кучовете и стопаните права, ама хората нямали. Не ме мислете мен, ама да ме е страх да си пусна детето навън не мога да го възприема. Много познати споделят, че носят всевъзможни оръжия срещу тази напаст. Като не става с добро! Всеки има право на самозащита!

Коментар

Първоначално публикуван от steff_s Преглед на мнение
                  Колега Насов,

Докато бях студент по екология в Париж отглеждах куче немска овчарка взета от кучкарник, тъй като нямах опит с отглеждането аз го заявих при вземането от кучкарника, осигуриха ми безплатен курс за запознаване с общия курс по дресура, както и ми предложиха по късно ако искам да изкарам и специализирания за да мога да работя в общинската охрана(тя не е с оръжие, а с кучета от специални породи - НОК, малиноа, ротвайлер, ризеншнауцер и т.н.)

Нямах възможност и не завърших спецкурса, но Дарко живя до 12 -та си година с мен и никога не създаде проблеми.

Това го казвам в отговор на горния пост, кучетата от едрите и средни породи заедно със собствениците им следва да преминават задължителн курс по общо послушание и социализация.А не да става на доброволен принцип както е сега, който иска обучава кучето си, който не иска - да му бере гайлето ухапания.
                  абсолютно подкрепям !
                  защото противниците на намордниците пропускат факта че в БГ като срещаш куче не знаеш какъв идиот е стопанина му.
                  и описаните инциденти само в тази тема също са достатъчни.
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

Преди месец май по Нова тв беше - дадоха потресаващ филм с пострадали от кучета. Разкази на живо, осакатели, преминали през предсмъртна агония. Ще се изумите колко често се случват подобни "инциденти". Всеки поддръжник на криворазбраната толерантност да си представи детето си като жертва, защото реални такива случаи има, последния който се сещам че писаха до Булбанк на пъпа на София. Добре, че родителите на детето са били с него. Taя тема малко като със случая с "братята роми" - имат си защитници, повечето хора са против, и реалността я знаете! Джунгла!
                    Последно редактирано от Rabin; 31-07-09, 13:17.

Коментар

Всъщност има много начини. Може да се забранят кучетата изобщо в жилищни райони. Може да се изискват намордници и спънки. Може просто стопаните да се държат отговорни за инцидентите (всички инциденти, не само тези от вестниците). Всяко едно от трите ще даде резултат, ако се приложи. Има и други начини. Вероятно има места, където го правят. Само тук не.

Коментар

Не е само до домашни питомци, много бели стават с безпризорни кучове. Като се разпискат "едни размъкнати лелки" - 'ама животинките да не закачате'. От гледане на сапунки вече изгубили човешкия си облик! В центъра има един магазин за месо - хвърлят си кокалите директно на детската площадка, станало е като филм на ужасите. Събрали са се де що има квартален пес на трапезария... Гнус ме е дори с колата да минавам оттам. Такъв ни е манталитета. Изобилие от закони и тоталното им неспазване. За заразите каква са гадост и дума не отварям!

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F0%E4%ED%E8%EA

"побратимена" тема!

Коментар

Намерено от gadeff

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E4%EE%EC%ED%E8

цитат от zzlavev
                            Кмета на Букурещ е решил въпроса -кучетата се изловяват. Държат се 20 дни или нещо такова като период в приют. Ако някой иска да си вземе куче или е изгубил такова, отива там. Взетите като домашни любимци са маркирани и ако отново го хванат на улицата, човека, взел го от приюта ужким да го гледа, отнася сериозна глоба. След изтичане на 20 дневния период кучетата се умъртвяват безболезнено с упойващ газ. Просто и ясно, въпрос само на воля. Пари и организация има и сега.
                            Последно редактирано от Rabin; 01-08-09, 11:35.

Коментар

Безстопанствените животни трябва да се унищожават, но проблема е по скоро в хората които ги хранят, към тях трябва да се отнасяме по същия начин по който към хората притежващи куче т.е ако храниш бездомно поемаш цялата отговорност за действията и поведението на "питомеца си".

То е животно подчинява се на инстинкти и не носи отговорност, отговорност носи стопанина му т.е .човека който полага грижи за него дори само да го храни.

С горното искам да кажа, че ако колегите имат проблеми с наличието на безстопанствени псета в местата, където живеят най - вероятно проблема е в хората, които ги хранят т.е.тези които са приели ролята да бъдат техни стопани и ще носят отговорност по отношение на питомците си.

Съществува нормативна база на основание която могат да бъдат съдени и да им се наложат много сериозни санкции.
                              Много от Вас ще кажат че системата не работи, и е безсмислено да се ангажират институциите, системата за съжаление работи, но когато има интерес т.е ако даден въпрос бъде поставен остро от много хора обединени от обща идея, системата сработва дори да се наложи за това да бъдат използвани слабостите и които сме коментирали многократно в други теми.

П.С. В друга тема на колегата Златев бях предложил съдаването на "група за бързо реагиране" условно казано, състояща се от специалисти по дадената проблематика и юристи способни да задвижат бюрократичния апарат по отношение на проблеми засягащи всички и за които се смята, че институциите умишлено не вземат отношение.
                              Аз оставам на разположение за един такъв проект, ако собствениците на форума го одобрят.

Поздрави,

Стефан ШОПОВ

Коментар

Първоначално публикуван от steff_s Преглед на мнение
                                проблема е по скоро в хората които ги хранят,...
                                Лошото е, че това е малкият проблем. Големият проблем е идиотското управление на отпадъците в града (говоря за София, но предполагам не само). В момента бездомните кучета ги храни общината и нейните концесионери. Като има такъв голям хранителен ресурс, никакво унищожаване, кастриране, ловене и подобни косвени мерки няма да помогнат. Те само ще гълтат пари.

На много места, в България включително, отпадъците се управляват достатъчно добре (не казвам добре, просто достатъчно за целта). И - чудо! Няма кучета, няма общински фирми "Екоравновесие", няма проблеми с плъховете, няма бълхи в мазетата. Като няма възможност за оцеляване на трайна популация кучета, каквито и усилия да полагат неосъзнатите любители на животните в квартала, най-много да развъдят котки. От които ползите май са повече от вредите.

Но темата беше за домашните кучета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X