Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против домашните ни любимци на разходка да ходят с намордник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За и против домашните ни любимци на разходка да ходят с намордник

На мен това ми е втората н.овчарка първата бе много умна знаеше около дваисетина команди и нямах никакви проблеми .Но тази която е на 4 год.в момента обича само стопаните си .Верно от работа не ми оставаше време да я науча на всичко,което бях учила предната овчарка,харесва ми че е злобна все пак е куче пазач живее в къща.Мога да се сърдя само на себе си че несъм го научила .И сега ходи на разходка на къс повод и понякога с наморник Като гледам в морската градина и то днес дого аржентино,питбули,овчарки и др .бяха свободни нито вързани нито с наморници а пълно с деца ,майки ,баби абе пълно с народ а кажете дали едно дете знае че кучетата не хапят и колко от тези домашни любимци обичат викащи деца
    http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Mой братовчед като дете много се кефеше да дърпа езиците на кучетата
      После го ухапа един помяр и му мина кефа...
      Та и децата трябва да си пазим от кучетата, не само кучетата от децата...

Коментар

Какво ли представлява намордника за пекинеза или булонката...? Може би- "шлем с каишки"
        От 20 години гледам кучета- 2 немски овчарки отгледах и "изпратих". Никога не са захапали човек! Само са респектирали при нужда. Сега гледам пак "немска овчарка" в кавички, защото така и не изправи ушите- (на една година е, вчера се разгони за първи път). Намордник слагам само при ветеринарния лекар- да е по спокоен и да си гледа работата, а не къде е муцуната на кучето. Въпрос на възпитание и доверие е това, но не и предоверяване!

Коментар

Всеки стопанин си знае кучето и трябва да може да реши дали любимецът му има нужда от намордник или не.
          Друг е въпроса, че масово съм срещала малки и големи злобни кучета, които не само не са вързани, ами и стопапина им се разхожда на две преки след тях и когато след 10 минути стигне до кучето, което вече ти се зъби, а ти седиш изтръпнал, ти вика "Аа споко, то не хапе!"
          Та, хайде да не е с намордник, но нека поне злобните животни да се разхождат на кайшка, когато има хора наоколо.
          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
          A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
            ...Дали и котките да не ги сложим с намордници ( мой приятел има 6 шева от котка и цяла година се лекува ) ?
            ...
            Разликата при котките е, че няма лесен начин да нападнат непознат. Да, могат да те направят на лентички, но за целта трябва много внимателно да ги доближиш, без да те усетят. Или да ги заклещиш без изход.

Колкото и да са агресивни към други котки и кучета, към хората са подчертано благоразумни.

Коментар

Ама... той не е казал каква е котката. Може да е била на жълти и кафяви раета... И триста кила...
              И при кучетата е така.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                Дали и котките да не ги сложим с намордници ( мой приятел има 6 шева от котка и цяла година се лекува ) ?
                Ти колко домашни котки си виждал да се разхождат по улиците?
                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                  Всеки стопанин си знае кучето и трябва да може да реши дали любимецът му има нужда от намордник или не.
                  Друг е въпроса, че масово съм срещала малки и големи злобни кучета, които не само не са вързани, ами и стопапина им се разхожда на две преки след тях и когато след 10 минути стигне до кучето, което вече ти се зъби, а ти седиш изтръпнал, ти вика "Аа споко, то не хапе!"
                  Та, хайде да не е с намордник, но нека поне злобните животни да се разхождат на кайшка, когато има хора наоколо.
                  Точно това е разумния подход. За съжаление е умерено приложим. В голяма степен се изисква нормално поведение и от двете страни. В никакъв случай не поставям кучетата пред хората, нито дори наравно, но ако сме приели, че те са част от съвременното градско общество (което смятам е очевиден факт) е редно хората да имат елементарна култура на поведение при среща с домашно куче. Това често липсва...
                  Пример: майка с дете 1: вижда видимо неагресивно куче с нашийник и стопанин наблизо - пита "хапе ли" или нещо от сорта, след което показва кучето на детето, показва му, че то си играе и т.н.
                  майка с дете 2: вижда видимо неагресивно куче с нашийник и стопанин наблизо, разпищява се, вдига дететето над главата си, подскача на един крак, размахва другия неспирайки да крещи. И най уравновесеното куче започва да лае и проблема е на лице. Стопанина го връзва и си тръгва "виновен"...
                  Technical Rescue Direct - life lies in courage
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                    ... е редно хората да имат елементарна култура на поведение при среща с домашно куче...
                    Ами не, не е редно. Утре някой ще каже, че трябва да имаме елементарна култура при среща с домашна крава, щраус или крокодил. На село, сигурно трябва. И все пак, даже на село, основното количество култура при среща я проявяват кравите.

Коментар

то си се знае че животнити приличат на стопанитеси. преди време имах две кучеа;малка порода наникого не са посегали.само лаеха по вьншни нора в блока.отровиха ги доброжелатели;по сущото време имах котарак;черен африкански ангорец живеха си заедно.след като остана сам котарака стана ;котка пазач не пускаше никой да влезе или излезе в кьщи.кой го познаваше още се оглежда за него дане му скочи от някуде ; не животните са виновни а тоя детоги глида.

Коментар

....ако сме приели, че те са част от съвременното градско общество (което смятам е очевиден факт) е редно хората да имат елементарна култура на поведение при среща с домашно куче...
                        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Ами не, не е редно.....
                        Еми щом не е редно, добре. Съгласен съм.
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Според мен кучетата трябва да носят намордници, когато са извън двора, къщата и т.н., все пак това е животно. А стопани, които казват : "То моето не хапе, много слуша и т.н.", нямам думи за такива, това са несериозни думи, да не кажа глупости. Лично мен ме дразни, когато се разхождам в Морската градина и да ми се мотаят разни "домашни" кучета, да серат където им падне и само да притесняват хората, да не говорим, че има деца, които хич не са предпазени от кучетата.
                          Да ме извинят тези, които си разхождат кучетата без намордник и тези, чиито не "хапят" и са много добрички...а и да не ме извинят, все ми е тая.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Разликата при котките е, че няма лесен начин да нападнат непознат. Да, могат да те направят на лентички, но за целта трябва много внимателно да ги доближиш, без да те усетят. Или да ги заклещиш без изход.

Колкото и да са агресивни към други котки и кучета, към хората са подчертано благоразумни.
                            Казах за котките на шега - какво ви става ?
                            Имам и котка и куче !
                            На село домашната ми котка се разхожда свободно навън , в града - персииката не я пускам заради ..... много мераклии да се сдобият с хубаво животно !
                            Кучето не го водя с намордник и даже котките знаят , че е добро и не се плашат от него !
                            Но имах спор с защитник на бездомните котки и упрек " да си вържа кучето , за да не хапе котките " и съответно моя отговор беше да си върже котките ... и оттам шегата !
                            Жалко , че се налага да обяснявам ! Не очаквах !

Коментар

Ами, то няма смисъл да продължаваме с обсъждането, няма да се разберем "двата лагера". В паркове и градини където има табели указващи, че кучетатат трябва да са на повод, или въобще е забранено да преминават- това нека се спазва стриктно и да се глобяват "разсеяните" стопани. Обаче използването на намордник като задължително условие за разходка... айде стига с фобиите и параноята де!

Коментар

... вижда видимо неагресивно куче с нашийник ...
                                Сашо, усещал съм отзад на крака си зъбите на "видимо неагресивно" куче, покрай което току-що съм преминал спокойно, носейки на ръце детето си. А намиращите се наблизо стопани си го привикаха едва в момента, в който ме видяха да оставям детето на земята и да посягам към кобура ...

"Видимо неагресивен" помияр преди години на практика уби баба ми, като й причини такива наранявания, от които тя така и не можа да се съвземе.

Хайде нека първо собствениците на кучета да придобият елементарна култура на отглеждане и разхождане на домашните си любимци, особено когато са от породи, които могат да бъдат опасни!

Живял съм в една от т.нар. "бели страни", където нервна майка с дете изобщо няма шанс да се разпищи от куче с нашийник поради простата причина, че в кварталния парк, където тя си разхожда детето, ти изобщо нямаш право да пуснеш кучето си от повода. За целта си има специално оградена зона. Забрави да си пуснеш ротвайлер, питбул или каквото и да е там да търчи измежду играещите деца!
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X