Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нежелани наематели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нежелани наематели

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Накъдето и да се завъртиш г@зът ти е все отзад ...

Проблемът с наемателите не се решава с прехвърляне на собствеността на имота, но за сметка на това промяната в собствеността може сама по себе си да донесе нови проблеми, вариращи от определени неудобства и разходи, до пълна загуба на имота ...

Ако така или иначе ще запушваш канали, ще раздаваш шамари и т.н. за чий да се вкарваш в приключения с фиктивни прехвърляния на собствеността?!?
    По твойте разсъждения утре всички можем да си изгубим имотите.
    Канала ще ти го запуша без да те бия.
    С нотариалният акт АЗ съм новият собственик на имота платил съм такси /държавни нотариални/,обявявам го в общината и нямам каквито и да е било договорни отношения с наемателите.
    Г@зът ми е отзад но е бетон служил съм в КЕЧА
    Последно редактирано от buldog; 21-02-14, 19:47.

Коментар

Нещо с господари на ефира не може ли да се измисли?
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
        По твойте разсъждения утре всички можем да си изгубим имотите.
        ...
        С нотариалният акт АЗ съм новият собственик на имота платил съм такси /държавни нотариални/,обявявам го в общината и нямам каквито и да е било отношения с наемателите.
        ...
        Можем, и още как. Ако не внимаваме какво правим и не познаваме законите ...

А за отношенията с наемателите ти можеш да си твърдиш, каквото ти харесва, обаче важното е какво пише в договора, какви са конкретните обстоятелства и доколко те са наясно с хватките.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Можем, и още как. Ако не внимаваме какво правим и не познаваме законите ...

А за отношенията с наемателите ти можеш да си твърдиш, каквото ти харесва, обаче важното е какво пише в договора, какви са конкретните обстоятелства и доколко те са наясно с хватките.
          Още на първа страница пише /В договора пише 300 лв наем /който те не са плащали с уговорката/ УСТНА/ предполагам да правят кухнята и да заплащат по 100 лв. който и тях не са плащали.
          Законите не познавам но си имам адвокатАко сгафим и имам право на едно обаждане се обаждам на адвокатка та ми а не на жената

Коментар

Гоня те за 10 мин. после ходи ти да се жалваш че някой не ти е спазил едногодишният срок.Собственика на имота е цар и господар.С новият нотариален акт си сменям партидата и ти спирам тока/оставаш без ток,няма и как да го платиш или да го пуснеш като наемател/.Като добър комшия съм приятел със съседа от долу и ти запушвам отпадните тръби на фекалийте и утре сам ще напуснеш няма да издържиш една година.Правил съм го и работи живея на 5ти а от 7ми ни наводняваха повече от месец и собственика отказваше да си разбие новата баня защото всичко му е ново и скъпо,стана така че чисти и лайна и си направи банята,а можеше да мине само с едното.Умея да общувам с хората и да намирам общ език,трябваше ли той после да се моли един месец този под него да отпуши тръбите защото от горните етажи л---а много.
            Давате съвет за това как да се изгони наемателя или вие сте наематели и сте солидарни с нежеланите наематели.Желая успех на собствениците на имота да си влезнат във владение.
            Съвсем сериозни подозрения започвам да имам,че ти всъщност си 3-тия от братя Грим Невероятна фантазия Поздравявам те
            Изчерпа се за мене темата ))

Коментар

Те за това беха полезни борците ...зе страна като България

Плащаш по малко отколкото за адвокатИ наглеците изфирясват с 200 км в час
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                Те за това беха полезни борците ...зе страна като България
                Плащаш по малко отколкото за адвокатИ наглеците изфирясват с 200 км в час
                Ами законът не представя полезен ход в случая. Като светец да си пред закона - пак нищо. Само ни стриже, от вълци не ни пази, че и до вълците опираме накрая. Доста четох по въпроса, защото си бях харесал читав имот с такъв проблем. Няма оправия, изцяло зависиш от скоростта на работа на съда. Наемателят като се покрие от дознателя - може и с години да те размотава. Темата седи дето олепили на колега вратата с бележки, да гонят тоя, дето го няма. Тяхната работа е да отметнат в протокола, и не ги интересува. Въртеше се една статия - дето карали един да доказва, че не е умрял.
                Последно редактирано от Rabin; 21-02-14, 20:47.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                  Съвсем сериозни подозрения започвам да имам,че ти всъщност си 3-тия от братя Грим Невероятна фантазия Поздравявам те
                  Изчерпа се за мене темата ))
                  Никога не говоря или пиша празни приказки,не фантазирам,и имам брат, но фамилията не ни е Грим.

Коментар

ако наистина имате договор, така и така сте прежалили неплатените суми и не искате да биете никой, продайте вземането на колекторска фирма срещу 1%

Коментар

...
                      Законите не познавам но си имам адвокатАко сгафим и имам право на едно обаждане се обаждам на адвокатката ми
                      О! Адвокатите обичат хора, които им се обаждат СЛЕД като са сгафили. Това са им най-добрите клиенти. За тях си струват всичките неприятности на професията.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                        ако наистина имате договор, така и така сте прежалили неплатените суми и не искате да биете никой, продайте вземането на колекторска фирма срещу 1%
                        Брей, разумно. Пробвал ли си го дали става?

Коментар

Ползвайте адвокат.
                          Повечето от изписаното е доста подходящо за събирания около трапезата и привличане на вниманието на аудиторията за цял час.

Производството по издаване на изпълнителен лист за въвод във владение изобщо не е бавно. Очаквайте да платите адвокатски хонорар (200-300лв.), съдебна такса (100-200лв.), такса на ЧСИ (той ще направи въвода на база издаденият ви изпълнителен лист. Цената варира, според кой намерите и колко настървен го искате. Няколкостотин до хиляди лева. Лично аз съм давал 1500лв. допълнително към таксата му по тарифа).

Евентуалните си възражения наемателите ще направят пред ЧСИ, който от тук насетне ще администрира процеса. Вече изгонените наематели могат да имат и съдебни претенции, но срещу неправомерно според тях действия на ЧСИ. От умрял писмо.

Обръщам внимание на вещите на наемателите. Ако последните не си ги вземат ще ви бъдат оставени на отговорно пазене. Досадно, трябва да се спазва процедура и да се чака определен срок (обикновено месец), за да могат да се изхвърлят/подарят.

Реалистичен срок според мен всичко това да се случи е 4-5 месеца.

Не съм адвокат, а скромен практик, така че отново силно препоръчвам да се ползва специализиран помощ.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Брей, разумно. Пробвал ли си го дали става?
                            лично не, щото заеми не давам но на тях това им е работата

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                              ...
                              Производството по издаване на изпълнителен лист за въвод във владение изобщо не е бавно.
                              ...
                              Реалистичен срок според мен всичко това да се случи е 4-5 месеца.
                              Затова нормалният човек се пази от системата като от грип. Сякаш, че живеем по 1000 години. За капак ония ще въртят сметки докато ги отрежат от тока, да речем още някоя хилядарка. Тъпото е, че всичко различно от "законния" ред се води самоуправство и престъпление. Ами като няма управство? Тия срокове са дадени при чист и изряден договор с платени данъци. Подозирам, че тук имаме усложнения в тая посока, т.е. възможност за клинчене още някой месец.
                              Последно редактирано от Rabin; 22-02-14, 13:56.

Коментар

В случая е важен какъв е договора, неофициален или официален / разбирай официално заверен и обявен, където трябва/.От там нататък, вариантите за решаване са два:
                                -бързия /силов-всеки избира сам процедурата и метода/ действащ безотказно и в почти всички случаи и без сериозни последствия /зависи от убедителността на метода/ и
                                - официалния /по съдебен ред/ който има два варианта: бърз /3-5 месеца/ и доста бавен / оптимистично около 2 години/.
                                Аз за разлика от твоите приятели, бих избрал първия вариант /и съм го правил/, защото втория/бързия/ го играх 6 пъти преди години и резултата беше плачевен.
                                Накратко, уж познат и топ адвокат, действащ по всички правила на закона , за да се спазят условията за бързото производство, предизвестия, изчакване, всичко с нотариални покани и т.н., завеждане на 6 дела /със съответните такси, защото не може да се обединят в един случай/, допускане за разглеждане по бързото производство, след 20 дни гледане на делата от 6 различни състава и резултата беше: - 1 спечелено /но не се стигна до ЧСИ, защото човека като разбра за делото, прояви разум и нещата приключиха/, - 5 загубени / пращаха ме, да си водя граждански дела по бавната процедура/ от които 3 с глоба за мен от 50лв., че занимавам съда, а другите 2 без глоби.
                                И това са решения на 6 съдебни състава , за 6 еднакви случая. Равносметката около 2000лв. назад.
                                Естествено можеше и да спечеля всичките ,но не попаднах на "точния" адвокат, които по "точния" начин да убеди 6-те състава в правото ми, което пък нямаше да е евтино.Та законната бърза процедура е това - действа но е скъпа, за който може да си я позволи /и няма значение какво ти обясняват адвокатите, че правото е на твоя страна и на 1000% си спечелил делото/.
                                След делата в Съда, взех нещата в мои ръце,/използвах най-бързия начин,подробностите не са важни/, но за един месец всичко приключи благополучно, пък и до ден днешен 5-те нагли елемента, като ме видят, освен да ме поздравяват и правят мили очи, ми се правят и на приятели .
                                Успех в решаването на проблема и дано изберете правилния вариант.
                                / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X