Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нежелани наематели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нежелани наематели

Първоначално публикуван от Сандо Преглед на мнение
    Всъщност трябва да се направи разлика дали се дава под наем търговска или жилищна площ. С апартаменти нямам опит, но имам два магазина в центъра на София дето седях празни с години, сега единя съм го дал под наем другия си го ползвам за склад. Ако трябваше да изискам от наемателите всичките документи, които колегата изписа по горе, магазина още щеше да си седи свободен. А поради ненормално завишените данъчни оценки отпреди 4-5 години, годишния данък на свободните търговски площи хич не идва малък. Дет се вика предпочитам някой да ми даде 40к за магазина и да се отърва, отколкото да плащам всяка година данъци за тоя дето духа...
    Да така е.Затова при подобен казус съветът ми беше силно да се занижи наема, за сметка на краткосрочен договор и да се приведе имота в угледно състояние.Все пак имотите имат немалки разходи и ако са празни са си бреме.Отделно от това проста математика е да се сметне какви са загубите от срока на изчакване на наемател склонен да плати висок наем
    Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
    GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Никога не съм искал висок наем, просто локацията е такава, а и не съм имал нужда от тези пари. Иначе само подмяната на настилката в единя магазин преди година ми излезе 1200 лв., не е като да ги държа в неугледен вид.
      124 -> 164
      T4

Коментар

Никога не съм искал висок наем, просто локацията е такава, а и не съм имал нужда от тези пари. Иначе само подмяната на настилката в единя магазин преди година ми излезе 1200 лв., не е като да ги държа в неугледен вид.
        Не се засягайте,няма предвид конкретен случай.Изказвам мнения от нездравословен опит /личен или на клиенти и познати/
        Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
        GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Къде ги намираш такива? Айде един, айде двама - ама аз повече на нормални попадам.
          Нормални - докато работиш при тях. Една голяма фирма (2000+ служители) за назидание плащаше последната заплата по договор, който е пъти под реалната заплата. Взеха 12 000 долара за един мой проект за седмица работа, видях на фактура. Сметнах, че грубо съм си изкарал заплатата за 25 години, при 4 и нещо работа при тях. Имаха безочието като напусках да свирят на струната, че инвестирали в мен (трънки, сметнах и обученията в горното). Закво бучат като напускам, ако не са били доволни? 4 пъти ме привикваха да оставам.

С последния пък се разделихме в чудесни взаимоотношения.

По темата - държавата стана като един рудиментарен орган, който се размърдва само когато има да взема нещо, че да има за далавери и малцинства. За да си конкурентен днес - гледаш по-далеч от нея. Всички коментрани мизерии са следствие от решение, което мнозинството намират за правилно. В SilkRoad 2 имало 5-6 фирми в Румъния, ангажирани с изритване на некоректни наематели. Когато държавата не работи - обществото само намира начин да се спасява.
          Последно редактирано от Rabin; 21-02-14, 14:37.

Коментар

Самият факт,че реагирахте по този начин на нещата,които съм написал по-горе е показателен. Всеки нормален гледа да защити собствения си интерес. Ако на някой не му изнасят въпросите ми или че искам нещо допълнително от него, е свободен да си търси др. имот. Както казахме,за всеки влак си има пътници.. имоти колкото искаш. И това горе не са никакви драконовски мерки,напълно нормално е да се интересуваш кой пускаш в собствеността си.Имам познати,които дължат на топлофикация по 3,4 хиляди лева благодарение на това,че не са си направили елементарния труд да проучат нещата. После,като му кажеш "А бе човек що не питаш" той седи и гледа,като теле. Така ,че всеки да си прави сметката.

Коментар

Така де, нали за това говорим. Имоти колкото искаш, наематели няма...
              124 -> 164
              T4

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz)
                Дори го предупреждавам,че може да звънна на работодателя му. Скоро не съм давал под наем нищо,но занапред със сигурност, ако давам ще му поискам да си извади удостоверение от КЧСИ,да видя водят ли се срещу него дела и има ли непогасени задължения,кои са кредиторите му и пр.
                Задължително взимам 2 или 3 наема напред.
                Добре де, кажи на практика как става това. Болднатото. Аз нямам идея къде се ходи. Как се доказват кредити? Кой може да планува 3 месеца напред какво ще му трябва - квартирата е заради мобилност, това е предимството. Отделно ако е толкова сериозен - няма да даде на теб 3 наема, депозит и брокерска комисионна, тичането да ти угоди - отделно. Разходите по преместване ти не ги виждаш, както и времето. Че и стария хазаин ще го врътне с депозита по стар обичай.
                Просто ще си купи. Това лято аз точно това направих. Сума нещо се настрои из София, и не е проблем, продавачите са доста сговорчиви напоследък.
                Последно редактирано от Rabin; 21-02-14, 16:16.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  ...Сметнах, че грубо съм си изкарал заплатата за 25 години, при 4 и нещо работа при тях. Имаха безочието като напусках да свирят на струната, че инвестирали в мен (трънки, сметнах и обученията в горното). Закво бучат като напускам, ако не са били доволни? 4 пъти ме привикваха да оставам...
                  Тия сметки, сметнати по начинът който предполагам, рядко са верни, но темата е за друго.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Тия сметки, сметнати по начинът който предполагам, рядко са верни, но темата е за друго.
                    Вярно е, че хем се цупиха дето ги напуснах, хем ме държаха при доста кофти условия, докато бях при тях. И се обадих, понеже Ясен попита. Схемата с препоръките рядко сработва по търсения начин в БГ.
                    Стария хазаин избесня като чу, че съм си купил. Имат се за някаква аристокрация, къв съм аз да притежавам в София, в тая посока. Изтръпна, като осъзна, че ще имат разходи и малко време без наем. Три пъти ми каза, че съм селянин (то не е лъжа ), то искаше още да седя, то какво ли не беше. Каква препоръка очакваш да ти даде?

Дори да имаш мега изрядни документи пред общината - пак ще ги чакаш месеци да се натутат да ти притикат делото. Държавата просто не работи в полза на тия, дето я издържат.
                    Последно редактирано от Rabin; 21-02-14, 16:28.

Коментар

Така де, нали за това говорим. Имоти колкото искаш, наематели няма...
                      Ти явно си в статистическия институт и имаш направен анализ по тоя въпрос,щом го заявяваш толкова категорично?

Добре де, кажи на практика как става това. Болднатото. Аз нямам идея къде се ходи. Как се доказват кредити? Кой може да планува 3 месеца напред какво ще му трябва - квартирата е заради мобилност, това е предимството. Отделно ако е толкова сериозен - няма да даде на теб 3 наема, депозит и брокерска комисионна, тичането да ти угоди - отделно. Разходите по преместване ти не ги виждаш, както и времето. Че и стария хазаин ще го врътне с депозита по стар обичай.
                      Просто ще си купи. Това лято аз точно това направих. Сума нещо се настрои из София, и не е проблем, продавачите са доста сговорчиви напоследък.
                      Стига с тия брокери бре човеко.Некой брокер ти е взел 300 лв. и не можеш да го преживееш ли? И кое трябва да се планува 3м. не разбрах? Всичкото,което написах се прави за 1 ден. Повечето неща,за да се свършат зависят от мен,не от наемателя.От него се иска само да отговари на въпросите. И евнтуално в деня а договора да се яви пред нотариуса да подпише и да минем през общината да му регистрирам настоящия адрес.А болднатото става елементарно. Като идеш на тоя адрес bcpea.org пуснеш си заявката и минеш от където ти е удобно да ти го дадат. А стария хазяин нема да те врътне с депоизита по стар обичай,ако си си направил нещата грамотно.

Коментар

Просто ще си купи. Това лято аз точно това направих.
                        Вземи спри да мрънкаш! Всеки сам решава как да се разпорежда със собствеността си и как да защитава интересите си. На когото не му харесват условията - подминава нататък. Жилища - бол. Твоите разходи за местене, време и душевни терзания не интересуват никого, както и никой наемател не се интересува от разходите на хазяина по ремонти на жилището след наемател (особено когато са били някои недобросъвестни мърлячи). Хора всякакви. Има некоректни наемодатели, има и некоректни наематели. Примерно от втория тип познавам един боклук, на когото номерът му е, като се натрупат повечко неплатени наеми или/и сметки, да си събере багажчето и да изчезне, като остави хазяина си с пръст в устата. Последно избомби една баба с над 1000 лв. Следващият му хазяин най-редовно го издирва за закъснели плащания, та нищо чудно и той да пие една студена вода. Щото този някакво по-сериозно имущество (примерно кола) няма, както няма и постоянна месторабота. Така че, и да го съдят, не могат да вземат нищо от него. Такъв по-добре да не го пускаш през прага. По-евтино ще ти излезе в крайна сметка.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Стига с тия брокери бре човеко.Некой брокер ти е взел 300 лв. и не можеш да го преживееш ли?
                          Вземи спри да мрънкаш!
                          Абе кво става тука, пак ли нагазих в някое лоби? Форум е, пиша каквото мисля, освен това не съм наемател в момента. Откъде да знам какво ще ви хареса, че да пиша угодно? Може ли да се харесам на всички, и трябва ли?
                          Всеки сам решава как да се разпорежда със собствеността си и как да защитава интересите си.
                          Мислех, че е ясно на всички, но не е зле да се припомни.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                            Мои приятели имат проблем с наематели , които едно че не си плащат наема , второ са направили апартамента на кочина , трето не искат да освободят жилището . Интересуват ме легалните начина за справяне с проблема . Бой, заплахи и други силови методи не се предвиждат .
                            Моля за вашите съвети.
                            6 страници акъл и предполагам нежеланите наематели си стоят в апартамента.И аз да се включа,както разбрах апартамента се продава?
                            Съвет само за твойте приятели.
                            Продават апартамента на /нов собственик/ новият собственик на апартамента с нотариален акт няма никакви договори и споразумения с наемателите и си влизам във владение на имота , разбива брави,сменя брави и им изнася багажа.Няма бой няма заплахи и други силови методи. Имат разходи по прехвърлянето но това е нищо в сравнение с години дела.Сменят се партидни номера за електро, вода и т.н.Проверено и работи.
                            Става и за 10 минути но не ги предвиждате.УСПЕХ.

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
                              ... Продават апартамента на /нов собственик/ новият собственик на апартамента с нотариален акт няма никакви договори и споразумения с наемателите и си влизам във владение на имота , разбива брави,сменя брави и им изнася багажа.Няма бой няма заплахи и други силови методи. Имат разходи по прехвърлянето но това е нищо в сравнение с години дела.Сменят се партидни номера за електро, вода и т.н. Проверено и работи. ...
                              Сигурен ли си, че непременно ще работи във всички случаи?!? Щото по предварителните договори и в нотариалните актове се пишат и едни такива текстове:

... Продавачите декларират, че са единствени легитимни собственици на продаваемите недвижими имоти и притежават правото на собственост в пълния му обем, че трети лица не притежават право на собственост или ограничени вещни права върху продаваемите недвижими имоти, че няма учредени в полза на трети лица вещно право на строеж, право на ползване, няма сключени предварителни договори за покупко – продажба и договори за наем за същите имоти, както и че няма спорове с трети лица относно тези имоти и че не са налице никакви основания за претенции на трети лица към имотите.

В случай, че обстоятелствата по предходната точка се окажат неистина, купувачите имат право да развалят настоящия договор с писмено уведомление до продавачите, в седмичен срок от узнаване на обстоятелствата, като продавачите им дължат връщане на получената сума и неустойка в размер на ...
                              Договор за наем, още повече с проблемни наематели, си е тежест, та дрънка. Ако новият собственик е уведомен предварително за нея, то това си е идеален повод да иска намаление на цената. Ако пък не е уведомен (което си е много селски номер и виновно неизпълнение на договора) и не желае да води войни с наематели, той може просто да си поиска парите обратно + договорена неустойка. Т.е. сметката може да излезе бая по-висока, отколкото само разходите по оформяне на сделка ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
                                ...
                                Продават апартамента на /нов собственик/ новият собственик на апартамента с нотариален акт няма никакви договори и споразумения с наемателите ...
                                Аз да напомня за правната култура ли, що ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X