Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нежелани наематели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нежелани наематели

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Аз да напомня за правната култура ли, що ли?
    То заради правна култура собственик на имот не може да си влезне в имота.Напомни ми.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Сигурен ли си, че непременно ще работи във всички случаи?!? Щото по предварителните договори и в нотариалните актове се пишат и едни такива текстове:

Договор за наем, още повече с проблемни наематели, си е тежест, та дрънка. Ако новият собственик е уведомен предварително за нея, то това си е идеален повод да иска намаление на цената. Ако пък не е уведомен (което си е много селски номер и виновно неизпълнение на договора) и не желае да води войни с наематели, той може просто да си поиска парите обратно + договорена неустойка. Т.е. сметката може да излезе бая по-висока, отколкото само разходите по оформяне на сделка ...
      Идеята ми е друга,НОВИЯТ собственик е за да влезе във владиние на имота. За какви намаления на цени и неустоики ми говориш може дори да ми го подарят.А бе четете между редовете.

Коментар

Имам един наръч статии, но не мога да намеря точния цитат. Наемни отношения се водят тежест към имота, аз отказах да купувам един заради такова нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
          Идеята ми е друга,НОВИЯТ собственик е за да влезе във владиние на имота. За какви намаления на цени и неустоики ми говориш може дори да ми го подарят.А бе четете между редовете.
          Ами четем, ама и фиктивна продажба далеч не с всеки можеш да направиш. Щото вместо с имот с проблемни наематели можеш да се окажеш изобщо без имот, ако фиктивният нов собственик вземе та си влезе в съвсем нефиктивно владение. Все едно не си виждал близки роднини или уж най-добри приятели да си въртят зверски номера, когато става въпрос за пари и имоти ...

Отделно, дето, дори и да нямаш проблеми с фиктивния собственик, после пак ще са си едни въртели и разходи ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Няма да е лошо да отворим и ЗЗД и да прочетем,какво казва закона за фиктивните сделки

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              Имам един наръч статии, но не мога да намеря точния цитат. Наемни отношения се водят тежест към имота, аз отказах да купувам един заради такова нещо.
              Кой те кара точно теб да купиш точно този имот и да ставаш реален собственик на имота.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                Няма да е лошо да отворим и ЗЗД и да прочетем,какво казва закона за фиктивните сделки
                За каква фиктивна сделка ми говориш,може и да е дарение.От три кладенеца вода докарахте и пак съм жаден

Коментар

Кой те кара точно теб да купиш точно този имот и да ставаш реален собственик на имота.
                  Следващия собственик го заварва с точно същия проблем. От болната глава - на здравата.
                  п.с. При прехвърляне ще ти нахлузят данък върху база 2 и нещо пъти реалната цена, така са данъчните оценки в момента. Това само в едната посока, предполагам ще го искаш обратно, и пак така.
                  С даренията не знам как е.
                  Последно редактирано от Rabin; 21-02-14, 17:52.

Коментар

Въпросът със сметките има много лесно решение. Аз си смятам горе-долу средната им стойност за месец в годината и ги включвам в наема. Плащам си ги лично. На наемателите, първоначално им звучи по-особено, но впоследствие като правило им харесва, още като разберат, че вследствие това положение не искам нито депозит, нито предплата.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Хахахахах Ужас без край.
                      Дарението пак е сделка приятелю,разликата с продажбата е,че не е възмездна. НЕ виждам това по какъв начин решава проблема с наемателя? Каквато и сделка да извършиш,дали дарение,дали продажба не можеш да изгониш наемателя. Закона го защитава в едногодишен срок от сключването на сделката,ако не е вписан договора за наем,а ако е вписан за целия срок на договора. Така,че дори и да продадеш имота или да го дариш,в следващата една година от сключването на договора наемателя е цар и господар. И тогава вервай ми какви мизерии може да ти направи,ще съжаляваш 300 пъти..
                      П.С А забравих,т'ва горното (за едната година) важи при положение,че има достоверна дата договора. Демек нотариално заверен. АКо не е новия собственик търпи наемателя отново за целия период на договора Найс...
                      Последно редактирано от Борислав Ангелов; 21-02-14, 17:56.

Коментар

Ясно е че не е законно да изгониш наемател. Но какво се случва ако го направиш. Какви са неговите ходове и каква е процедурата. Според мен той трябва да доказва първо че е наемател и второ , че е редовен наемател и трето да плати и едни пари на адвокат, отделно че трябва и да живее някъде докато мине процедурата. Общо взето който не е решил той не се е освободил от наемател.

Коментар

Според мен колкото и да е грубо - шута ще е най-ефективен при некоректен наемател...
                          Какво ще му помогне съдебната система? Ще му помогне, само ако ти не си изряден. И то дотолкова, че може да те глобят например, че не си си платил данъка, но няма как да го настанят обратно.
                          А ако си изряден пред администрацията, какво ще ти направят? Не могат да те принудят да го приемеш отново...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Щото пОркуратурата отказва да се занимава с неизправни наематели, но с радост се впуска да преследва самоуправни действия. Така отчита разкриваемост.
                            Отделно наемателите ще писнат, че след изхвърлянето на багажа им се губят златните пендари на прабаба им и току-що взетите на заем от ... ще се намери "заемодател" 10 000 лв. и става мазало...
                            Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Според мен колкото и да е грубо - шута ще е най-ефективен при некоректен наемател...
                            Какво ще му помогне съдебната система? Ще му помогне, само ако ти не си изряден. И то дотолкова, че може да те глобят например, че не си си платил данъка, но няма как да го настанят обратно.
                            А ако си изряден пред администрацията, какво ще ти направят? Не могат да те принудят да го приемеш отново...
                            Този е ,,изпълнител'' , цирка го е играл със сигурност и другаде . Освен това се прави на болен...Иначе и аз бих му набил шутовете...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                              Хахахахах Ужас без край.
                              Дарението пак е сделка приятелю,разликата с продажбата е,че не е възмездна. НЕ виждам това по какъв начин решава проблема с наемателя? Каквато и сделка да извършиш,дали дарение,дали продажба не можеш да изгониш наемателя. Закона го защитава в едногодишен срок от сключването на сделката,ако не е вписан договора за наем,а ако е вписан за целия срок на договора. Така,че дори и да продадеш имота или да го дариш,в следващата една година от сключването на договора наемателя е цар и господар. И тогава вервай ми какви мизерии може да ти направи,ще съжаляваш 300 пъти..
                              П.С А забравих,т'ва горното (за едната година) важи при положение,че има достоверна дата договора. Демек нотариално заверен. АКо не е новия собственик търпи наемателя отново за целия период на договора Найс...
                              Гоня те за 10 мин. после ходи ти да се жалваш че някой не ти е спазил едногодишният срок.Собственика на имота е цар и господар.С новият нотариален акт си сменям партидата и ти спирам тока/оставаш без ток,няма и как да го платиш или да го пуснеш като наемател/.Като добър комшия съм приятел със съседа от долу и ти запушвам отпадните тръби на фекалийте и утре сам ще напуснеш няма да издържиш една година.Правил съм го и работи живея на 5ти а от 7ми ни наводняваха повече от месец и собственика отказваше да си разбие новата баня защото всичко му е ново и скъпо,стана така че чисти и лайна и си направи банята,а можеше да мине само с едното.Умея да общувам с хората и да намирам общ език,трябваше ли той после да се моли един месец този под него да отпуши тръбите защото от горните етажи л---а много.
                              Давате съвет за това как да се изгони наемателя или вие сте наематели и сте солидарни с нежеланите наематели.Желая успех на собствениците на имота да си влезнат във владение.

Коментар

За каква фиктивна сделка ми говориш,може и да е дарение.От три кладенеца вода докарахте и пак съм жаден
                                Накъдето и да се завъртиш г@зът ти е все отзад ...

Проблемът с наемателите не се решава с прехвърляне на собствеността на имота, но за сметка на това промяната в собствеността може сама по себе си да донесе нови проблеми, вариращи от определени неудобства и разходи, до пълна загуба на имота ...

Ако така или иначе ще запушваш канали, ще раздаваш шамари и т.н. за чий да се вкарваш в приключения с фиктивни прехвърляния на собствеността?!?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X