Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативно захранване - генератор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алтернативно захранване - генератор?

Панелки, без комини има много, ама къща без комин не съм срещал.

Коментар

Стига бе, колко лампи има в една къща? И за какво ти е да светят всичките, след като топлиш 1-2 стаи и всички са там? Тука има един калпазанско-инверторен 650 вата генератор, досега в колкото къщи сме го включвали не сме успявали да го прегърбим с лампи (и никой не ги е броил). Виж, два фризера и хладилник заедно са му идвали зор.

Преработката на инсталацията е един девиаторен ключ на кръга за осветление и един кабел до генератора. Е, и хладилникът да се премести към кръга за осветление, ама той все едно е по-удобно да е свързан там.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Панелки, без комини има много, ама къща без комин не съм срещал.
        Всъщност аз и за панелки без комин не знам да има (поне не - така построени). Но къща без комин в гората (ако е в Самоков) е забележителна екстравагантност.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Преработката на инсталацията е един девиаторен ключ на кръга за осветление и един кабел до генератора. Е, и хладилникът да се премести към кръга за осветление, ама той все едно е по-удобно да е свързан там.
        Бе не е достатъчно, или поне не изкарва нещата от рамките на палиативно решение, пък и кабелът до генератора си е реликт от онзи такелаж. Хладилника и фризера са си за съвсем отделен кръг, най-много с алармата.
        Последно редактирано от davc; 01-02-14, 10:48.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Всъщност аз и за панелки без комин не знам да има (поне не - така построени). Но къща без комин в гората (ако е в Самоков) е забележителна екстравагантност.
          Ми нямат комини панелите - имат вентилационни отдушници. Това в градовете с ТЕЦ разбира се.

Коментар

п.п. сетих се къде съм виждал отопление с ток от генератор. Квартална интернет-кабеларка от ранните, генераторът клатеше напрежението като му е малко товарът и затова му донаждаха с печки.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Ми нямат комини панелите - имат вентилационни отдушници. Това в градовете с ТЕЦ разбира се.
              Няма градове с ТЕЦ, няма градове без ТЕЦ - панелките са типов проект и излизат от конвейр (от конвейр слиза и оборудването за производството им). Даже тези, които строяхме за арабите (да и това се случваше - возеха се на параходи) си бяха с комини. Друг е въпросът, че напрактика комините се ползват за вентилация - особено в кухните.
              Последно редактирано от davc; 01-02-14, 11:41.

Коментар

Няма градове с ТЕЦ, няма градове без ТЕЦ - панелките са типов проект и излизат от конвейр. Даже тези, които строяхме за арабите (да и това се случваше - возеха се на параходи) си бяха с комини. Друг е въпросът, че напрактика комините се ползват за вентилация - особено в кухните.
                Е, няма как две тръби пробити през етаж да се нарекат комин за 8, 10 или 20 етажа.

Коментар

Това по същество е доста грамотна конструкция. Особено рационална именно за високи сгради. Изпълнението като правило е компрометирано, но не повече от това на целите сгради.

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                    Моя съвет е да си увеличиш бюджета няколко пъти или да си направиш комин или да се откажеш. А иначе ако намериш читава машина аз мога да ти я автоматизирам до степен до която ще можеш да я наблюдаваш и управляваш от смартфона си. Има някои изисквания за това но като стигнеш дотам пиши.
                    Най напред благодаря за разясненията. Идеята за комина не ми допада, защото какво прави комин който не се ползва през повечето време -изкарва топлото навън. Трета зима съм в къщата на климатици и нямам причина да се оплаквам или да мисля за друг вид отопление /освен ако не се възползвам от идеята на Ясен за газова печка като алтернатива/.
                    Отказването е най лесното, но не е решение

Един въпрос колега, щом си професионалист в областта, с какво управление е най добре да е генератора AVR, D-AVR или пък Инвертор за захранване на климатиците ?

Ами не съм се заглеждал дали всички къщи в Самоков имат комини, но за какво ми е след като съм на климатици. Всъщност когато взех сградата имаше комин - камина 40/40 в стаята определена за кухня и беше първото което бутнах. Набавянето на дърва не е като едно време, преди в старата ми къща съм се отоплявал на дърва, но тогава с едно позволително се подсигуряваш за зимата.

От вчера взех да правя мониторинг на натоварването и гледам че се върти около 5А, малко нагоре, малко надолу. Няколко пъти скочи за около 30сек. на 8А и пак падна на 5А /това е явно когато развърта някой от компресорите/.
                    Последно редактирано от piron45; 01-02-14, 12:21.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                      Най напред благодаря за разясненията. Идеята за комина не ми допада, защото какво прави комин който не се ползва през повечето време -изкарва топлото навън.

?
                      Така прави, ако не му затвориш клапите.

Коментар

Нищо лошо няма в комина. Ако не се използва, може просто да седи затворен и няма нищо съществено да изкара навън.

Коментар

Да живееш в къща и да се отопляваш на ток е престъпление срещу себе си.В апартамента съм на ток,в къщата в момента е на дърва,35 градуса е,всички пъшкат от жега,домашна пъстърма,кебабчета и шунка,те това е зима.....В общи линии исках да кажа че в Ирак частните генератори са голям бизнес,огромни 5 метра на 3 на 2 метра, и още един до него,единия раб. другия в ремонт,кабели до сградите въздушно,спайдер мен ряпа да яде,та коопериране за постигане на целите
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

35 градуса?
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Това се продава в сайт за обяви за 1100 лева:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ImageUploadedByTapatalk1391263694.017042.jpg
Прегледи:1
Размер:34.0 КБ
ID:5559241
                              Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                                Да живееш в къща и да се отопляваш на ток е престъпление срещу себе си.В апартамента съм на ток,в къщата в момента е на дърва,35 градуса е,всички пъшкат от жега,домашна пъстърма,кебабчета и шунка,те това е зима....
                                Явно си свикнал на високи температури в Ирак. За нас в къщи нормалната е 18-20 градуса /аз пък съм живял в Коми при -40 /. И нямам никакви ангажименти по отоплението освен да измия филтрите един път в месеца. Не ми е пречело да го направя и на дърва, но исках да ми е чисто и неангажиращо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X