Понеже цялата ми къща е на ток и нямам комин, от известно време се замислям за алтернативно захранване при прекъсване на централното електроподаване от ЧЕЗ по някаква причина. Макар че за близо 3г не сме имали много прекъсвания, няколко пъти за по 2-3ч. Отоплявам се с 3 климатика 9-ки на Мицубиши. Затова искам да си взема един генератор, мисля че 5kW /реални/ ще ми свърши работа, за да поддържам работещи климатиците, хладилника, осветление и някои по дребни консуматори - компютър, ЛЕД телевизор. Понеже никога не се знае какво може да се случи при лошо зимно време, по добре да съм подготвен с алтернатива.
Сега въпросите са кои генератори са най надеждни във времето, бензин или дизел, разбира се търся и нещо що годе бюджетно, не мога да отделя няколко хилядарки за това.
Разглеждах по сайтове има много и най различни, но не мога да избера само по това което пишат като инфо. Не ми се ще да си купя проблеми
Ще съм благодарен на всяко компетентно мнение по въпроса. Да речем за бюджет до и около 1000лв.
Сега въпросите са кои генератори са най надеждни във времето, бензин или дизел, разбира се търся и нещо що годе бюджетно, не мога да отделя няколко хилядарки за това.
Разглеждах по сайтове има много и най различни, но не мога да избера само по това което пишат като инфо. Не ми се ще да си купя проблеми

Ще съм благодарен на всяко компетентно мнение по въпроса. Да речем за бюджет до и около 1000лв.
Коментар