Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативно захранване - генератор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алтернативно захранване - генератор?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Друг въпрос е че само волговия двигател (без ел. част) тежи колкото два или три съвременни 12кВт генератора.
    Прав си, агрегата беше двуколесен и се дърпаше от ЗИЛ 131, а за тежината ... не ми е дошло на акъл да го вдигна да проверя , но пък за 2 год. не съм имал никакъв проблем с него.

Коментар

Всъщност не бях видял бюджета. За такива пари със сигурност можеш да вместиш и отопление на газ, и малък генератор 1-2 киловата за важните консуматори.

Коментар

Всъщност не бях видял бюджета. За такива пари със сигурност можеш да вместиш и отопление на газ, и малък генератор 1-2 киловата за важните консуматори.
        Караш ме да се замисля по въпроса, макар че жената по незнайни причини има страх от газ и ще трябва да а омайвам много, ако се спра на такъв вариант. Като прекарваха тръбите на газта пред къщи тя категорично отказа да се вържем с довода че не иска бомба в къщи, но пък за бомбата в колата си мълчи, абе женска логика

Коментар

Ако колегата е сръчен :
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...808#post958808

Коментар

Аз живея на 5 етаж (последен) в тухлена кооперация,и се отоплявам с22кв. горивна камера.След зимата преди години ,когато нямахме ток 4-5дни си взех генератор.Китайски ,4тактов на него пише 3,5кв ,колко е със сигурност не знам ,а и не ме интересува живо.По интересно е ,че е със ел. стартер +ръчен разбира се,така ,че и жената може да го пали ,повечето от осветлението ми е диодно,но гаврата беше когато пуснах фурната,претупа 5-6 пъти и нормализира работата.
            Това ми стига, щом може да опечем една пита съм доволен! Сложил съм го на задната стълбищна тераса ,защото е малко шумен (това като минус го отбелязвам) ,но съгласете се за 295 лева ,пък и кусури да му търся неудобно ми е!
            Направил съм го на газ ,работи перфектно и евтино! Сега виждам ,че някаква фирма ги предлага направо за газ направени,по снимката като ги гледам като моя, но в син цвят и на малко по-висока цена.
            Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Впрочем, като давате идеи за отопление на газ, имайте предвид, че в заданието пише: „къщата няма комини“! Тези (нужните) киловати топлинна мощност, осигурени чрез изгаряне на газ - означават едни кофи вода „лиснати“ в жилището. После ще има теми: „Помощ мухъл!“; „Какъв влагоабсорбатор?“; „Разлепват ми се тапетите“...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                Ако колегата е сръчен :
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...808#post958808
                Добра машина наистина, но нали разбираш че не опира само до сръчност та дори и до знания. Трябва да се съберат съответните материали за да се сглоби това нещо. А в гаража освен Корсата на жената нямам нищо друго от което да започна.

Коментар

Почвай от Корсата, гледай жената да я няма.
                  Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Впрочем, като давате идеи за отопление на газ, имайте предвид, че в заданието пише: „къщата няма комини“! Тези (нужните) киловати топлинна мощност, осигурени чрез изгаряне на газ - означават едни кофи вода „лиснати“ в жилището. После ще има теми: „Помощ мухъл!“; „Какъв влагоабсорбатор?“; „Разлепват ми се тапетите“...
                    Изпитано от практиката: нищо такова не става. От една бутилка газ могат да се получат около 10л вода, но не наведнъж, защото с една бутилка се топлиш около седмица. Един ден да се топлиш без да проветриш не може, защото сработва защитата по кислород и печката гасне. И това изобщо ако къщата ти е достатъчно плътна, защото ако не е въпросът с проветрението се решава сам. Единствен видим резултат е увеличен (но не драстично) конденз и скреж по прозорците.

Пък и в крайна сметка това е резервното решение. Седмица, две максимум - и ще пуснат тока, ще тръгнат климатиците и пак ще му пресъхне гърлото.

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                    Караш ме да се замисля по въпроса, макар че жената по незнайни причини има страх от газ и ще трябва да а омайвам много, ако се спра на такъв вариант. Като прекарваха тръбите на газта пред къщи тя категорично отказа да се вържем с довода че не иска бомба в къщи, но пък за бомбата в колата си мълчи, абе женска логика
                    Мога да ти кажа какво стана с моя котарак (тогава нямах жена) като донесох печката и я запалих: веднъж мина пред печката да съска и да замахва с нокти, веднъж мина без да съска и на третото минаване легна пред нея.

Номерът е да изчакаш да стане студено и тогава да ги запознаеш - реакцията ще е същата.

Иначе, ако ти минава газопровод пред къщата, цялата интрига е много по-малка. Ама трябва да си по-смел.

Коментар

...От една бутилка газ могат да се получат около 10л вода, но не наведнъж, защото с една бутилка се топлиш около седмица...
                      Бутилка за седмица - в едно помещение. А сега виж колко вода представляват 100% относителна влажност при 20-22градуса. Даже и когато не се лее конденз навсякъде, достатъчно е че продължително пребиваваш при гранични стойности на влажността. Това, че е за аварийни случаи и значи кратки периоди, наистина донякъде смекчава проблема.

Коментар

Изпитано от практиката: нищо такова не става. От една бутилка газ могат да се получат около 10л вода, но не наведнъж, защото с една бутилка се топлиш около седмица. Един ден да се топлиш без да проветриш не може, защото сработва защитата по кислород и печката гасне. И това изобщо ако къщата ти е достатъчно плътна, защото ако не е въпросът с проветрението се решава сам. Единствен видим резултат е увеличен (но не драстично) конденз и скреж по прозорците.
                        ...
                        Едно време опитах да си топля офиса с газова печка. Оказа се, че принтера не желаеше да тръгне, а копира пускаше само бели страници. Влагата беше толкова голяма, че водата се стичаше по стените под прозорците. Проветрявах, попивах, проветрявах, попивах...
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Е не знам. Аз и офис съм топлил две зими така.

Коментар

Понеже цялата ми къща е на ток и нямам комин, от известно време се замислям за алтернативно захранване при прекъсване на централното електроподаване от ЧЕЗ по някаква причина. Макар че за близо 3г не сме имали много прекъсвания, няколко пъти за по 2-3ч. Отоплявам се с 3 климатика 9-ки на Мицубиши. Затова искам да си взема един генератор, мисля че 5kW /реални/ ще ми свърши работа, за да поддържам работещи климатиците, хладилника, осветление и някои по дребни консуматори - компютър, ЛЕД телевизор. Понеже никога не се знае какво може да се случи при лошо зимно време, по добре да съм подготвен с алтернатива.
                            Сега въпросите са кои генератори са най надеждни във времето, бензин или дизел, разбира се търся и нещо що годе бюджетно, не мога да отделя няколко хилядарки за това.
                            Разглеждах по сайтове има много и най различни, но не мога да избера само по това което пишат като инфо. Не ми се ще да си купя проблеми

Ще съм благодарен на всяко компетентно мнение по въпроса. Да речем за бюджет до и около 1000лв.
                            Съвсем по същество.
                            Пет киловата са малко за целта. Хиляда лева са малко и за пет киловата.

Коментар

Още първата зима взех абсорбатор и държи влажността около 60%. Така че с влагата нямам проблем, пък тапетите съм ги отрекъл отдавна
                              Въпроса е по скоро психологически, пък и не знам с новите печки дали има миризма. Един приятел преди години се топлеше с газова печка и винаги като се влезеше в тях освен усещането за влага беше и една тежка миризма на газ.

В момента имам консумация 5.1А - 3 климатика, 2 телевизора, комп, абсорбатор. Като включих нарочно и бойлера скочи на 12А. Климатиците естествмено няма да работят на макс едновременно, инверторни са. Затова мисля че тези 5kW са със запас. А за бюджета обмислям възможности за завишаване евентуално.
                              Кофтито е че изплащам два заема на банката за къщата + двама студенти /единия в София, другия в Германия/.

Ясене, това с котката е интересно. Ама аз съм с три жени в къщи - жената , бабата и кучката . Не знам дали ще успея да ги накарам да легнат пред печката, е може би само кучката
                              Последно редактирано от piron45; 31-01-14, 12:49.

Коментар

Ясене, това с котката е интересно. Ама аз съм с три жени в къщи - жената , бабата и кучката . Не знам дали ще успея да ги накарам да легнат пред печката, е може би само кучката
                                Кучката е ясно какво ще направи. Бабата я брой че е преместила столчето сама. Остава само жената да убедиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X