Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативно захранване - генератор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алтернативно захранване - генератор?

Разбиването на комини е рефлекс, по устойчивост на когото съперничи само остъкляването на балкони (сриването на носещи елементи им диша прахта). Няма значение какво излиза (или не) през тях. На мястото на тази чупка в ъгъла може да се събере цяла табуретка. Жилището, което обитавам е със комини, отоплява се на ТЕЦ, а аз не мога да простя (задочно) на този, който някъде във времето е изкъртил кахлените печки (място за цял пълноразмерен стол).
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      На мястото на тази чупка в ъгъла може да се събере цяла табуретка.
      Ааа не, на мястото на комина стои хладилника и ни остана място за маса на която се храним тримата. Иначе трябваше всяко ядене да се носи на голямата маса в хола /всекидневната/, която сега ползваме при повече хора и жената обикновено седи да си работи на лаптопа.

Коментар

Значи - хладилник и маса за трима! Бе ти да не си бутнал комина на ТЕЦ-а
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Това нещо грубо какви габарити има, колко тежи? Надали се опиня с въженце този дизел - или? Какво значи монтаж (този включения в цената)? Какво има на „таблото“ му в най-постната конфигурация?
          пп
          Не си споменавал нито фирма, нито нищо, така че мисля спокойно можеш да ги пишеш тези неща.
          Аз не виждам какъв е проблема да се постват производители и модели. Аз реклама не правя. Работа си имам достатъчно и единствената ми цел е да помогна със знанията и опита които имам. Всичко което съм написал тук е за обща култура.
          Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Е, аз из интернета намерих и значително по-евтини нискооборотни дизелови генератори в мощностния интервал за еднофамилна къща.
            Може ли линк? Честно казано се занимавам с такива машини за професионална употреба. За къща нищо чудно братята китайци да са направили нищо добро. Те всъщност имат много добри работи обаче проблем е последващата подръжка. То ако е нещо електрическо добре, решава се. Ама пусти мотори като са си техни и резервни части няма. Само стругари, фрезисти да ти се отще.
            На мен ми се е случвало на чисто нова Китайска машина 60 kVA да тече масло от семеринга между двигателя и алтелрнатора. Е верно случва се ама е гадно да си дал една шапка пари и това да се случи.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение

Един въпрос колега, щом си професионалист в областта, с какво управление е най добре да е генератора AVR, D-AVR или пък Инвертор за захранване на климатиците ?
              Не разбирам какво питаш! Вероятно имаш предвид регулирането на напрежението на алтернатора. Както ти каза един колега, климатиците ядат доста лош по характеристики ток. Така че нямаш проблем каквото и да си вземеш горе долу читаво. А относно AVR това е Automatic Voltage Regulator. Той регулира напрежението на възбудителната намотка и неговата функция е да ти подава напрежение в някакви стандартни граници при промяна на натоварването и оборотите. Дугия вид възбуждане на алтернатора е чрез постоянни магнити. Той е подходящ за реактивни товари и големи пускови токове.

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                Вероятно имаш предвид регулирането на напрежението
                Точно това имах предвид. Благодаря, значи спокойно мога да си взема генератор с AVR вместо инвертор, който е няколко пъти по скъп при еднаква мощност. Разбирам че инверторните дават най качествен ток, но за момента цената ми е в повече.

Коментар

Инверторните не дават непременно "най-качествен ток". Предимствата са им главно в разхода при ниски товари и в стабилната честота. Това често е за сметка на по-ръбеста форма на променливото напрежение и колебания в напрежението при рязка промяна на товара.

Освен това липсва възможността да се поправят на тъмно с тел и клещи, което за едно резервно захранване не е без значение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X