Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативно захранване - генератор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алтернативно захранване - генератор?

Всички си менят за кратко звука при такава ситуация,имахме алужебна хонда,8 киловата даваше ,двама трудно я сваляхме от пикапа,където можеше влизахме с пикапа и така работихме.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Благодаря за отговорите. Да уточня. Става въпрос за къща на кота 0. С двойна изолация вън и вътре и 5 камерно ПВЦ. Някъде в друга тема мисля че съм споменавал, че отоплявам с 3 инверторни 9-ки 4 стаи + баня, коридор, веранда и бойлер. В съседство на 3м от къщата имам гараж където ще сложа генератора. Няма проблем с шума и газовете, няма да го местя насам-натам. Въпроса е за правилното решение относно генератора.
      Доколкото разбирам ще трябва да увелича бюджета на инвестицията. Цената на тока не е толкова от значение в случая, защото наистина ще става въпрос за инцидентно ползване. Въпроса е машината да е качествена и надеждна във времето, за да разчитам на нея при нужда.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
        ... Въпроса е за правилното решение относно генератора.....
        Дизелов агрегат за резервно електрозахранване е правилният отговор. Има готови решения, въобще няма да разбиращ, че ти е спрял тока.
        Ресурса на подобни агрегати в моточасове е огромен, по сравнение с преносимите имат и добра автоматика.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Не разчитайте на китайски, че ми се случи от стоене маркучето да се разяде от бензина. А каква гняс е влязла в карбуратора и китаеца не знае.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Решението е изцяло твое колега. Ти да избереш каква купчинка да оставиш в гаража.
            Дизел генератор (има и бензинови, че видях и на газ) със стартер и автоматика е единственото решение, ако искаш да си нямаш проблеми и да забравиш за всичко друго освен резервоара за нафта, а едва ли ще стигнеш до смяна на консумативи. А хубавата нафта е задължителна, за да няма проблем с паленето. И наедно с новият генератор трябва и преработка на инсталацията.
            Има и вариант с цената на един генератор плюс кабел с два щепсела, но няма да е без намеса и ограничения.
            Аз лично не се притеснявам от китайците, не е в тях проблема, а в "горивото", което продават, като ги ползваш по предназначение - вършат работата за парите си, без надценката на търговците. Просто трябва да знаеш какво си купил.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Дизелов агрегат за резервно електрозахранване е правилният отговор. Има готови решения, въобще няма да разбиращ, че ти е спрял тока.
              Ресурса на подобни агрегати в моточасове е огромен, по сравнение с преносимите имат и добра автоматика.
              Но там бюджета отива в друг порядък... А и разбираш, че е спрял тока - на ДГ му трябва време да се развърти и да влезе в режим....
              Освен това при автоматичния старт освен автоматиката, имаш и акумулатор - още един с който да се занимаваш. И след 5г точно когато ти трябва да се окаже, че е умрял.
              Имах двама колеги с генератори по вилите. На единия му свърши работа когато в района му нямаше ток 2 дни зимата. Другия след 10г просто го подари, защото в този период практически го бе използвал само за тестове...
              Като междувременно имаше някакви проблеми с размагнитване на ротора от дълго стоене, та затова препоръчваха редовно палене за да няма проблеми (което е нормално за всеки ДВГ).
              Не знам дали един по-големичък UPS с няколко камионни акумулатора няма да ти свърши работа и да излезе на сходна цена (да, там си ограничен откъм максимално време на използване и не си напълно автономен)...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Въпреки лошите отзиви за китайските генератори ползвам 2 такива, трифазни,досега съм сменил две стартерни ролки към 50 лв. общо и ми предстои да сменя регулатора за напрежение че единия дава към 300 волта,палят максимум от второто дърпане и съм ги спукал от разнасяне и работа.Дори и на 300 волта ги ползваме с перфоратори,къртачи и др.подобна техника,само зарядните на акум.батерии на макита изгоряха....то и тогава разбрахме за регулатора.В събота ще гледаме мачти и антени бракувани и др.колегите казаха че се продават военни агрегати 250 лв. за 3 киловата и 500 лв.за 6 киловата,втория не влизал в кола,бил за ремарке,ако нещо е останало ще сниман
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

За военни май не съм много навит. Едно време в казармата съм работил на агрегат 12kW с волгов двигател, харчеше 8л на час. Пък тия на Уазките не ги знам каква мощност бяха , ама бръмчаха като откачени. Но никога не се знае какво може да излезе. Ако не те затруднява и има нещо снимай, може да излезе нещо дето си заслужава.

Коментар

Я, че и мен ме интересуват?

Коментар

военни = съветски, а те имат "малко" по-различно разбиране за енергийна ефективност...

Китайските генератори, стига да не са от миниатюрните двутактови, не са лоши - бях внесъл няколко бр и особено от 2.5кВ и нагоре биват... Ако не се ползва редовно /поне веднъж на 2-3 месеца/, ще има проблем с горивото, карбуратора и т.н.

Идеята за дизелов генератор с автоматично включване е добра, но за болница и т.н. - не за лично жилище...

Изначално идеята с генератора, който да захрани климатик за отопление е "малко" шантава... КПД-то клони към нула... За аварийни ситуации за отопление е по-разумно 2-3 газови печки и един по-як ЮПС за осветление/ТВ...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Понеже цялата ми къща е на ток....бюджет до и около 1000лв.
                        Раздел задачата на кръгове и приоритети.
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Нашите са четиритактови генератори,двутактови не съм ползвал никога

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Я, че и мен ме интересуват?
                            Не те интересува, вервай ми.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Аз снимките де, не толкова генераторите.

Ей така от сървайвълизъм няма да придобия никакъв генератор, който да не мога да вдигна с една ръка. Ако за нещо ми трябва по-голям, значи нещото оправдава разход за нов и то от сой.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                военни = съветски, а те имат "малко" по-различно разбиране за енергийна ефективност...
                                Мисля, че трябва да върнеш думите си назад:
                                Едно време в казармата съм работил на агрегат 12kW с волгов двигател, харчеше 8л на час.
                                8л за 12кВтч си е даже много добър резултат. Друг въпрос е че само волговия двигател (без ел. част) тежи колкото два или три съвременни 12кВт генератора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X