Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как да се отърва от продадена кола още на мое име

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: как да се отърва от продадена кола още на мое име

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
    Абе то аз и пълномощно не съм му издавал на тоя. Просто съм му дал ключовете и талона. А сега колата никой не знае къде е, че да ходя да си я взема. Той тоя ми е бившият шофьор. Явно трябва да отида в полицията.
    Пишеш показания какво и как и ги пускаш в прокуратурата, те по служебен път си отиват в полицията а ти с входящия номер от преписката за прокуратурата (върху копие от молбата за издирване) отиваш да я отпишеш в общината. Аз съм на същото дередже като теб, но се разтърсих и открих човека. Като казах че ще го пусна в издирване веднага се нави да дойде да я прехвърлим...Та сега ще видя дали ще си удържи на думата или все пак ще трябва по трудния начин.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

До: как да се отърва от продадена кола още на мое име

(ДА не отварям нова тема...)
      Отивам днес в данъчното да си платя данъка на МПС,което ще прехвърлям нотариално-лошо няма.Казвам си ЕГН-то и лелката ми вика "за Форда ли?"казвам "да за Форда",а тя ми казва "нали знаете,че и за Москвича дължите данък"(аз нищо не казах)след 10сек.се сетих,че съм имал и Москвич(продадох го 2001г.за донор на части взех си талона и го СПРЯХ от д-ние в КАТ там ВЗЕХА талона и ми дадоха една бележка,с която аз го отписах от данъчни задължения)(всеки втори е минал процедурата).Сега трябвало да го бракувам,ама как да стане като нямам талон,нямам и номера(тогава не ги искаха).
      Знам,че много от вас ще си кажат "глей го тоя-не си оправил бакиите сега реве",но за 2001г.за тогавашните мошенници(грешка упревници)аз си бях оправил бакиите,а за сегашните не съм(нямаше ли в законодателството едно понятие ЗАВАРЕНО ПОЛОЖЕНИЕ.
      Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Забравих,исках да кажа на всички,които така са си спряли колата от движение,а не са я бракували не е зле да го направят преди нова година ,защото ще трябва да и плащат данък,а тия дето нямат номера(защото предполагам,че с бележката и номерата не би трябвало да ви върнат от КАТ ама знае ли човек все пак сме в България)добре дошли в клуба на тия дето ОБИРАТ държаватадемек не си плащат данъците

Коментар

аз пък имам едно ремарке /колесар за лодка/, което продадох с/у пари на ръка с уговорката, че ще дойдат "следващата седмица" да го прехвърлиме... Големият талон си е у мен - какво да наравя: в КАТ ли да отида или в полицията?
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

До: Re: как да се отърва от продадена кола още на мое име

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
            А неудобните въпроси в РПУ-то от рода "от къде са откраднали номерата","кога за последен път ги видяхте на колата","имате ли представа кой "и т.н ,май ги забравяте .За лъжесвидетелстване дават до 5год.Така ,че недей да лъжеш ,че са откраднати от колата,при положение ,че са си на нея ,някъде.Не дай си боже докато тече дознанието ,да отидеш ТИ да я бракуваш.Ще стане още едно престъпление.Така ,че послушай Константин.
            А представи си какво ще е,ако кажеш,че е откраднато цяло ремарке(автомобил)и аз имам тая идея да кажа,че номерата или цялата кола е открадната ама.....май трябва да се търсят "връзчици",но не искам да се стрелям патроните за глупости.

Коментар

[quote=MiroSh;273451 ...Отивам днес в данъчното да си платя данъка на МПС,което ще прехвърлям нотариално-лошо няма.Казвам си ЕГН-то и лелката ми вика "за Форда ли?"казвам "да за Форда",а тя ми казва "нали знаете,че и за Москвича дължите данък"... след 10сек.се сетих,че съм имал и Москвич(продадох го 2001г.за донор на части взех си талона и го СПРЯХ от д-ние в КАТ...[/quote]

В подобен случай ми помогнаха късметът и търпението. През 1998 г. си продадох по най-културен начин "Лада"-та, но данъкът продължи да се влачи след мен. За капак, докато беше малък, продължих да го плащам (по-лесно и евтино ми излизаше, отколкото да се разправям).

Да, ама числата се увеличиха и тогава си казах "Този проблем просто не е мой", и въпреки всички напомняния, не им виждах и чувах заплашителните писъмца. После изведнъж всичко се оказа чисто и спряха да ме занимават. Предполагам, че следващият собственик или я е продал, или я е бракувал и за целта са го притиснали за дължимия данък.

Важното е човек да запази хладнокръвие - особено ако е прав и изряден. Някои проблеми се решават най-добре, като не им обръщаш внимание. Понякога това важи и в администрацията.

Поздрави!
              Искам България чиста!

Коментар

Цъ, по-добре е да се заемеш активно с разрешаване на проблема. Ако си продал колата си с пълномощно и я знаеш къде е, можеш да изпратиш с препоръчано писмо с обратна разписка нотариално заверено оттегляне на правомощията на упълномощения от теб. В писмо, придружаващо оттеглянето му посочваш дата и час за явяване, които предварително си уговорил при нотариус, за да му прехвърлиш собствеността. Ако не се яви, нотариусът съставя протокол за неявяване и с негои копията от писмото и оттеглянето отиваш в РПУ по местоживеене и подаваш жалба, че едикойси ти е обсебил (не съм сигурен в термина) автомобила.... За точен текст на жалбата нека кажат юристите, при мен не се стигна до там ..... Ако някой има нужда, да се обади на ЛС или ГСМ да му кажа текста.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

имам аналогичен проблем (то кой ли няма) Дадох ключовете на един познат майстор на коли и му написах пълномощно... Той на свой ред е преупълномощил трети човек, който пък на свой ред я дал на четвърти... Та отивам при третия до когото се добрах и исках да си плати данъците или да я прехвърлим... Жената (третия човек) каза че като съм я давал с пълномощно да съм мислил и да не съм я занимавал нея, защото я дала на някакъв пич, дето няма никаква връзка с него....
                  До тук имам към 350 лева данъци и продължават да се трупат. В нотариата не можаха да ми открият пълномощното, защото става въпрос за 2000 година..... Нямам грам документ от тази кола.... Ще се радвам на всякаква сламка, подхвърлена от някой с подобен опит.....

Коментар

До тук двама души казват какво трябва да се направи.Пуска се жалба при районен дежурен прокурор за обсебване на МПС.С входящ номер от жалбата или със служебна бележка от полицията се отива и се отчислява от данъчната служба.Неудобството е че ако намерят колата,случаят най-често се разплита и изплуват всички продавачи.Възможно е да станеш страна по образувано дело и да се влачиш в съда,да обясняваш,кое как и защо.По-лошо от това не може да стане обаче ,а един ангажимент ти отпада.

Можеш да се правиш на разсеян,защото за дълговете ти има давностен срок,но ако ти се наложи да вземеш документ че не дължиш данъци,за оръжие или прехвърляне на недвижим имот например,ще си прецакан.
                    Последно редактирано от adwokat; 24-12-07, 21:39.
                    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

10х адвокат....! Точно това ще направя... А дали когато занеса бележката в данъчното ще ме накарат да платя данъка с лихвите ...? Всъщност то вече няма данъчно има национална агенция по приходите, но тия данъци се плащат вече в общината......

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                        10х адвокат....! Точно това ще направя... А дали когато занеса бележката в данъчното ще ме накарат да платя данъка с лихвите ...? Всъщност то вече няма данъчно има национална агенция по приходите, но тия данъци се плащат вече в общината......
                        От която дата обявиш че се е случило събитието,от тази дата не следва да плащаш,но за целта е по-добре да изчакаш служебна бележка от полицията,защото с входящия номер от прокуратурата ще бъде със сегашна дата.А за данъчното-НАП си прав.Успех.
                        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                          .
                          До тук имам към 350 лева данъци и продължават да се трупат. В нотариата не можаха да ми открият пълномощното, защото става въпрос за 2000 година..... Нямам грам документ от тази кола.... Ще се радвам на всякаква сламка, подхвърлена от някой с подобен опит.....
                          След дълго лутане с подобни случай, си намерих база за скраб, лицензирана за разфасоване на стари автомобили - оказа се че не всеки пункт за вторични суровини, може да ти издаде документ за бракуване, който да бъде признат в общината.
                          Та на това място ВЪЗМЕЗДНО ми бракуваха автомобила, по всички правила и с всички надлежни документи, и си го отписах в общината. Които се интересува да звънне или на лично. Тел. 0896 780 333 - Ники Николов, ще му обясня подробностите.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Тъй като възникнаха въпроси за документите уточнявам :
                            В документите, които се издават се вписват личните данни на собственика: трите имена ; ЕГН ; лична карта номер, дата и място на издаване; адрес.
                            В удостоверението се записват вида на автомобила -марка, цвят,рег.номера,година на производство, номер на рамата и номер на двигателя.

Коментар

Е даде ама въпросът е ,ако си я "продал" с пълномощно пред 2000г,а си я бракувал 2007г ,за тези 7 години кой ще плати данъка в общината?
                              B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                                Е даде ама въпросът е ,ако си я "продал" с пълномощно пред 2000г,а си я бракувал 2007г ,за тези 7 години кой ще плати данъка в общината?
                                Ти, разбира се ! Но за следващите 7 никой, там е работата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X