Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Koя е най-качествената марка автомобили.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Koя е най-качествената марка автомобили.

Имам предвид качество като издръжливост. Анкетата е малко непълна,даже доста,за което се извинявам. И не става дума за„Олеле мисля си,че това ще издържи“,а „Е тая кола я карах 15 години “. На база опит е анкетата.Отново се извинявам за няколкото изпуснати марки. Ако някой мод може,да редактира: видимост на гласувалите(НЕпублична) и марките автомобили.
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
      Това е точно като възприятието "Ех, колко е скапано новото поколение". И в днешно време има завидно надеждни и готини изпълнения. Хайде коментирай Мазда 2, 3, 6, Хонда Акорд, Сивик, ЦР-В, Субару Форестър, даже Форд Мондео, Фиеста или Опел Инсигния. Мога да продължа и с много други качествени коли. Намери ми солидни кусури в изброените.
      Кусури колкото си щешкато влезеш в сервиза само за една диагностика и са ти садрали кожатаа първоначалноПосле почват едни гимнастики -това е за смяна онова за изтриване на грешки и т.н.
      Политиката на автопройзводителите вече е да те зарибят да си закупиш нова кола и после ставаш постоянен клиент на сервизаВече нямат интерес да правят здрави автомобили които до карат по 100 000 км без да се развалятщото иначе трябва да фалират фирмите под изпълнители за резервни части
      Колкото по опростена един автомобил толкова по надежден

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g
        Кусури колкото си щешкато влезеш в сервиза само за една дигностика и са ти садрали кожатаа първоначалноПосле почват това е за смяна онова за изтриване нагрешки и т.н.
        Говори конкретно.
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

Говори конкретно.
          OkПодхващам форд мондео 2007изпатка чипа на имобилайзера във ключа за запалване 1-месец чакане за нов ключ с цена 500 лв+ 100 лв за програмирането муЦял месец е обикалях като голам камък в двора
          Тойота Хайлукс D4D 2006 на 120 000км нова шайба на компресора на климатика-разбит лагер на основната ос на рейката /било им слабо масто/така казаха в сервизасмяна на дюзи-дето някой им викат умни дюзи-то наистина умни знаят как да ти вземат парите Сглобена познай къде В south Afrika !!!!!!!!!За цени тук няма да говоряСещай те се......................

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
            OkПодхващам форд мондео 2007изпатка чипа на имобилайзера във ключа за запалване 1-месец чакане за нов ключ с цена 500 лв+ 100 лв за програмирането муЦял месец е обикалях като голам камък в двора
            Тойота Хайлукс D4D 2006 на 120 000км нова шайба на компресора на климатика-разбит лагер на основната ос на рейката /било им слабо масто/така казаха в сервизасмяна на дюзи-дето някой им викат умни дюзи-то наистина умни знаят как да ти вземат парите Сглобена познай къде В south Afrika !!!!!!!!!За цени тук няма да говоряСещай те се......................
            Е ти какво искаш? 120 000 км. малко лиса? няма нищо вечно. Особено сега
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Говори конкретно.
              Конкретно:

Хонда Акорд. Модел 2004/2005г на 32 000 км. Строши скоростна кутия. Смяна на всички лагери на първичен вал.

Хонда ЦР-В 2004г Гръмна и мотора на 21 000 километра.

И двете съм ги извадил от шоурума...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                Е ти какво искаш? 120 000 км. малко лиса? няма нищо вечно. Особено сега
                Не са малко но неса и многоToyota Landcruiser 70-ката с която хода където си поискам е 1993 година и сигурно е на 300 000 че и на горено такива проблеми нямаПросто устроена и здраваАко мина със един нов джип дето е пълен с електроника от там където е показано на снимката дали изобщо ще минаааАиде правете си изводи
                Прикачени файлове

Коментар

Ще мине и това ще му е животеца...
                  Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                  Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                    Не са малко но неса и многоToyota Landcruiser 70-ката с която хода където си поискам е 1993 година и сигурно е на 300 000 че и на горено такива проблеми нямаПросто устроена и здраваАко мина със един нов джип дето е пълен с електроника от там където е показано на снимката дали изобщо ще минаааАиде правете си изводи
                    Първо трябва да стигнеш до там . Иначе си прав за електрониката. Ама нали искаш и на ду**то да ти е добре
                    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      В тази връзка се сетих, че миналата година бях на лекция на един скандинавски Професор който сподели няколко интересни факта (не съм ги проверявал лично).
                      Тъй като покупката на кола е най-вече субективен избор базиран на Харесва ми / не ми харесва, то БМВ имат няколко Специалиста отговарящи Специално за МИРИЗМАТА в Новата кола и то не с Дезодорант, а дълготрайната миризма на материалите и смесването на различните аромати от различните материали!!! Също така имали 7 Акустика който се занимавали със ЗВУКА от ЗАТВАРЯНЕТО на Вратите!!!! Защото като избираш кола се качваш и затваряш вратата първо! т.е. Вниманието към Детаила е Много голямо и очевидно си върши работата
                      В списание за производители на звукотехника съм чел, че Волво като стъпили на щатския пазар нямали добри продажби въпреки, че автомобилите им имали всички глезотии, с достатъчна мощност и т.н.т. От направена анкета разбрали, че им липсва добрия звук на двигател, с който американците били свикнали. Тогава наели специалисти акустици, за да направят всмукателната и изпускателна система така, че да се хареса на Хамериканците. Но предложението на акустиците било едно единствено за промяна на двигателя -V8. И тогава волво насадили V8 даже и напречно разположен, само и само да угодят на клиентите си, които искали да чуват звук, който на мен ми напомня на звука на ЗИЛ или ГАЗ.
                      Не знам това до колко е достоверно, чел съм го доста отдавна и както написах в списание за звукотехническа апаратура.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Американец ако не чуе V8 не вярва че е кола Е и на мен си ми харесва тоя звък, ама и с редови турбиниран 6-так бих бил много доволен (Нисан Патрол, Тойота Супра)...

А по отношение на лошото представяне на VAG в Америка, има една много лесна за обяснение причина - само стига да се сравни колко струва един Голф в щатите и един в Европа (това е преди еко таксите които в щатите почити ги няма, а в Европа са 10-30% на цената на колата). В щатите колите се правят по американски, на едро.

В това отношение най-добри несъмнено са Тойота=Лексъс=Сион. Няма друга такава японска маниакална подреденост в фабриките им. А Хюндай, както в Европа, така и в щатите правят луксозни нискобюджетни коли и въобще влизат в друга категория. Но несъмнено са най добрите в народните коли във всички класове.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          ...
                          Не знам това до колко е достоверно, чел съм го доста отдавна и както написах в списание за звукотехническа апаратура.
                          Не е. Явно ония в списанието са проявили творчество.
                          Волво се продава успешно и е желано на щатския пазар от седемдесетте години, да не е и от по-рано. Славят се като здрави и сигурни коли.

Първият осмак на Волво в Щатите беше внедрен съвсем скоро, в SUV-то им, и наистина е напречен, и наистина е с хубав звук. Все пак е разработка на Ямаха от до. Но това не е двигателят с който фирмата е пробила на щатския пазар, ни най малко.

Американец ако не чуе V8 не вярва че е кола
                          Тц. За пикапите - да. И до скоро за такситата, по други глупави причин. Иначе - ни най малко. Продават се, тачат се, но и американците не пасат трева и не налитат само на 8ци. Все пак именно супра-та има култов статус в Щатите и е правена за тук.

Американският осмак се тачи в хоби-автомобилите, но те рядко са основен транспорт. Винаги са трета, четвърта и тн кола.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Старите коли (от 90-те) имаха здрави механични части и малко, но безпроблемна електроника, но гниещи ламарини.
                            Новите (след 2000) имат много калпава механика, натъпкани са с дефектираща електроника, но пък имат много добра обработка на ламарината против корозия. Отделен въпрос е, колко е спестено от дебелината и качеството на металите.
                            Имах Хонда Сивик 1990, Субару Импреза 1994, Сузуки Витара 1994 - всичките имат проблеми само с ръжда, а километрите поне на първите две със сигурност са над 300 000 (доста над).
                            Интересното е, че на брат'чеда голфа 3-ка се скъса да дава дефекти, пък били най-здравите коли

Коментар

Голф 2 бяха здравите но и това е друга тема. Свързано е с приоритетите при здравината преди и сега. Преди - производителите и хората каращи коли са държали колата и да й се счупи нещи, да продължи да върви още малко. Трака, скърца, клати се, подскача, няма значение, важното е да даяни още Сега - политиците съответно и производителите искат коли които като се развалят да останат там и да тръгнат обратно на пътя чак като ги прибере пътна помощ, поправят ги така че пак да са изрядни, пак да са икономични и да не цапат. Това общо взето. Съответно нещата няма нужда да са толкова здрави вече. Така или иначе като се развали едно нещо колата отива за ремонт... а и му намериха лесното пак, печелят повече от резервни части с ниска себестойност и шокираща пазарна цена.

Коментар

Първоначално публикуван от nea Преглед на мнение
                                колеги, забравили сте в списъка марката TOYOTA. Според мен в момента са на първо място, а и никаква криза не ги тресе.Явно има защо.
                                Да, наистина е забравена. И криза за тях няма наистина, сигурно заради това се появи фразата, че от космоса вече се виждат не едно а две огромни, човешки творения. Великата Китайска стена и ..... склада на Тойота.

Първоначално публикуван от nea Преглед на мнение
                                Има две книжки колеги ,които трудно се намират,а и "трудно" се четат,независимо ,че са на български :"Пътят на TOYOTA" и "По пътят на TOYOTA".За последно ги видях януари в мола.Интересно е да се коментират,но може би в друг раздел на форума.
                                Това ми е малко като де-жавю. Преди години друга източна автомобилна компания пускаше такива книги, точно в момент когато беше устремена към върха. За жалост се сгромоляса много лошо, но последиците още ги има. За Деу казвам де.
                                Дано и Тойота не вървят на там, че по-умни изглеждат, а и опита им е несравним
                                ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                                lre-bulgaria.org

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X