Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък градски автомобил до 5000лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Малък градски автомобил до 5000лв.

Дъртият ми Тойотски дизел не прави разлика между нафта и отработено масло - и зиме и лете си пали лесно. Никога не съм имал ядове с качеството на горивото а зареждам навсякъде, без подбор.
    Факт е обаче, че предпочитам бензина и газта. И сигурно има защо.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      Голф 4 ТДИ добро ли е, че май ще изгоря?
      Има 2 вида TDI мотори - с роторна помпа и помпа-дюза (PD). Тия с ротрна помпа са в пъти по-здрави и евтини за поддръжка. Почти неубиваеми са. Ако ми трябва за гъзовоз - твърдо тоя с роторната помпа. Последно поколение на старата неубиваема технология. Почти не им пука за качестото на нафтата и могат да се карат и на олио, и на трансформаторно масло.

PD е по-нов, по-сложен, по-трошлив, по-скъп за поддръжка, по-капризен за консумативи и гирови, но пък вървят една идея повече. До колкото съм запознат VAG заряза PD технологията и мина на CR (common rail).
      Последно редактирано от brum; 11-07-19, 10:37.

Коментар

Дизела е по-добре за градско. Не е сложно за обяснение- харчи най-малко като стои на празен ход. Бензиновият обратно-там е най-неикономичен. Разбира се, тоя разход е функция на времето, от където и разликата между градско в София/Пловдив и градско в Полски Тръмбеш. На магистрала разликата се свежда до несъществена.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Съвременният дизел не е особено подходящ за градско, защото вече има ДПФ, който при ниски режими се задръства често и скъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
            Недей! Като ти го казвам е от първа ръка, имал съм и от тогава като избирам кола за мен VAG все едно не съществуват.
            Кой от каквото се е "патил" от това бяга.
            Като слушам познати и приятели, почти няма марка която да не е получила "благословия".Изключвам "бутиковите" защото не са масови и са "кисели"!!!

Коментар

[QUOTE=Scrapheap;3479009] Тойотски дизел не прави разлика между нафта и отработено масло - и зиме и лете си пали лесно.
              Факт! Старият ми Авенсис "ожули" 5 тона горяло олио и още движи без какви да е ремонти, на 400х.км.+

Факт е обаче, че предпочитам бензина и газта на Авенсис III

Понеже се писа за свещи и кабели! Автомобилът ми е на 130000км (50LPG)с оригиналните свещи, кабели, акумулатор и т.н., нужно ли е да ги подменям вече!?

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                За еднакъв данък (конски сили) имаш 3 пъти повече кола.
                Това е истината за мен.

И стига с този 1.9 древен дизел.
                И ние сме имали Форд Екскорт 1.6 д дето се спираше зиме и лято на баира щото нали знаеш приказката за циганина и форда

Само дето отдавна не е така.
                За три пъти повече кола малко не съм съгласен, ама айде. Древния дизел го споменах, щото стана въпрос, пък го гледам всеки ден правилно поддържан. За Форд нищо лошо, че сега карам такова, че е и дизел с френцки матор. Ама не ме кефи дизела и това е. 124-ката с шестака не е мега вървяща, но в доста режими ме кефи повече. Ама са с 20 лета разлика. Като покарам нов бензин ще дам отзиви, ама няма да е скоро май.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Понеже се писа за свещи и кабели! Автомобилът ми е на 130000км (50LPG)с оригиналните свещи, кабели, акумулатор и т.н., нужно ли е да ги подменям вече!?[/QUOTE]
                  Сменяй и хвърляй всичко, те тия бензики карат по 100 хиляди и се разпадат . Пък с тия газови уредби, дето постоянно ги настройваш мале, мале. Иначе по-сериозно - ако свещите не са мега някакви, бива да ги смениш вече, интересно ми е какво казва производителя по темата. Ако беше дизел, ей нямаше да сменяш нищо.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

[QUOTE=smng0303;3479053]
                    Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение

Понеже се писа за свещи и кабели! Автомобилът ми е на 130000км (50LPG)с оригиналните свещи, кабели, акумулатор и т.н., нужно ли е да ги подменям вече!?
                    Добре че производителя не чете във Форума-гарантирано ще вземе "мерки" за стандарта!

Коментар

Просто-Тойота!

Производителя препоръчва в техническата характеристика какви свещи би било добре, но не пише на колко се подменят!

Преди десетина дни бях в дилъра(принудителна подмяна на част) и се оказа, че няма какво да се подменя...

...Ярис е колата по темата!

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение

Сменяй и хвърляй всичко, те тия бензики карат по 100 хиляди и се разпадат ..
                        Нищо не сменям, докато не получа сигнал. И газта не е пипана за тия 50км.!

Не си прав. Ще те питам след някоя год., здраве!
                        Последно редактирано от smng0303; 11-07-19, 14:40. Причина: LPG допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
                          Нищо не сменям, докато не получа сигнал. И газта не е пипана за тия 50км.!

Не си прав. Ще те питам след някоя год., здраве!
                          Не си ме разбрал правилно, имаше ирония в мнението ми.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

Те така и в дилъра, седиш си на кафе(free), монтьорчето и то иронично.
                            -Нищо по- сериозно нали?

...та Тойота.
                            Последно редактирано от smng0303; 11-07-19, 14:50. Причина: ...та Тойота.

Коментар

грешка

Коментар

А какви според вас са най-важните екстри в подобен тип автомобил?
                                Аз търся с ABS, ESP, възможно повече Airbags и климатик разбира се. Заден парктроник ще се сложи при всички положения. Друго на тоя етап не ми се струва важно.
                                Вие как мислите ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X