Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Американка на 10 години - коя и защо?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Американка на 10 години - коя и защо?

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Чаво, приемам изнесените от теб данни, но какви са причините за тях..?!! Лошото качество на американските автомобили или икономическата криза (обедняването на хората) и високите цени на горивата!?!
    Не съм правил маркетингово изследване, та да мога да ти отговоря компетентно и точно, но предполагам, че е и едното, и другото. Специално за Крайслер могат да се намерят много "ласкави" отзиви.

Примерно, подобно изявление съм срещал повече от веднъж

Although the new Jeep Grand Cherokee can be a great car if it works, it suffers from poor manufacturing quality.

http://www.cs.cornell.edu/Info/Peopl...Jeep/main.html

http://www.cs.cornell.edu/Info/Peopl...g-summary.html

http://www.daimlerchryslervehicleproblems.com/
    OFF-TOPIC: Не знам за американските коли, обаче от тази тема се видя, че е налице огромно сходство между почитателите им и почитателите на руската техника, както и тези на "марката на кралицата". Едни и същи емоционални и агресивни реакции, ако някой посмее да постави идолите под съмнение. Че даже и сходни аргументи използват (примерно за евтините части) ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Специално за Крайслер могат да се намерят много "ласкави" отзиви.

Примерно, подобно изявление съм срещал повече от веднъж
      Такива и за Мерцедес колкото искаш:
      http://www.troublebenz.com/COMPLAINT...ints-index.htm
      http://www.mercedes-benz-usa.com/
      и така нататък
      http://lmgtfy.com/?q=mercedes+vehicle+problems
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Бензиновоз! Говорим за експлотацонни разходи, а не за цена на придобиване основно! Купуват Хондата основно защото гори малко и има съответното качество за парите си! В темата която си пуснал обаче става дума за качество основно, а когато говорим за качество според мен трябва да гледаме какво карат тези които могат да си го позволят и ги боли гъза, колко пари ще дават годишно за бензин или нафта! Затова и дадох пример с най-високия клас автомобили, защото там най-си личи, кой какво прави като автомобили! Всичко друго е съобразено с бакалските сметки на средно-статистическото домакинство и е компромис с всичко налично като технология и възможности за производство! Да обобщя - такава е ситуацията по паркингите, защото е такава ситуацията в джобовете на тези които паркират там! Американците просто не успяха да реагират на търсенето преди години (писах го в другата тема), наложено от икономическата ситуация, а не от промяната на вкусовете им и качеството на техните си автомобили! След това се появиха боклуците заради които си пуснал тази тема, но пропускаш да кажеш, че вече всичко е боклук защото е проектирано и произведено като компромис - хората просто нямат пари за истинските неща!
        Кои са ИСТИНСКИТЕ НЕЩА?.На Баварец рекламата е БЕЗ РАЗХОДИ ПО ПОДРЬЖКА 100 000 МИЛИ,това прави ли го много изгодна кола от кьм подрьжката или не?
        Пак за пари говориш,а аз ти казвам,че продажбите вьрвят на горе,тук коли купуваме КЕШ аз и брата,разликата между Хонда и Форд в една категория я има 15 кинта на месец я не,а толкова не са я закьсали все още.
        В рекламата на Шеви - имаме повече автомобили правещи над 30 мили на галон / за сравнение 500 настьпан градско около и под 12 / от тия на Хонда.Явно и разхода не е,а и не сравняваме 3 цилиндров с осмаци,в един клас са,едни коне,една категория коли.

Най-високия клас коли да хванем,Ска примерно - около 80% от оригиналните собственици НЕ запазват колата след третата година или ако сметнем и колко се кара С класа тук излиза,че тоя я помпи гуми,я не,вьртят му ги в дильра на смяна на масло.Дават повече проблеми,сьгласен и с това,една хонда няма как да даде проблем с дадено нещо което го няма,климтик да речем или централно,виж скорости да прьсне може - това поне е играно.

Не ми се врьзва - не е горивото,всички правят малолитражки вече,а и горивото е цифра последните 3 години,а си говорим за десетина годишни коли мислени поне преди 15 години.
        Не са парите,купуват и не купуват Американско както се вижда по статистика за Щатите,а моя прозорец го оставяме.
        Разходи - Всички бият по 60 000,80,че и 100 000 гаранция на колите си,ремьк на С класа му е 23 или 24 долара за идея само,накладки сменяш на 3 години и са 60 долара,за среден клас Хюндай не ми се и мисли как е.

Разликата да ти кажа аз как я усещам,остави какво виждам.Качваш едно Малибу което е едно от водещите в класа си по продажби,даваш му газ и то почва да мисли,след десетина минути сьм се отказал да испреварвам защото е опасно,няа как да се предниви обстановката на пьтя 10 секунди в бьдеще,а толкова трябват защото то мисли по 3-4 на коя скорост да включи.

Плюя или не не знам,знам какво сьм видял и усетил,остави какво сьм чул.Това не важи за кой да е модел на Киа да речем което никак не ме радва.Не знам колко вие искате американските коли да са на ниво ма аз имам огромна причина да е така,вьпреки това ми остава да чакам.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Съвсем сериозно се замислям дали да не си купя едно "Шеви Малибу"
          Имам много добри младежки спомени от една ... верно стар модел "Крома" , пък и СААБ 9-3, познавам пет човека с такива, карал съм техните - ами, чудесни автомобили. А явно "ги карат много" Откъде да си намеря ?

Коментар

Побьрзай,че като ти гледам списька СААБ,ПОНТИАК,САТУРН са фалирали,остава Фиат и Кадилак.Що ли нещо не сьм изненадан.

От кьде да си намериш?Ми дильра тук ги има.

Нещо полезно имаш ли да споделиш?

Кадилак БЛС

BLS sold extremely poorly; In 2007, Cadillac produced 2,772 cars at the Trollhättan factory, with 282 sold in Germany, a market with total annual sales of 3.15 million. Production figures for 2007 are down from 3,257 in 2006.

Production of the BLS ended in summer 2009, following low sales

Опс,ИЗВИНЯВАМ СЕ,имаш странна представа за коли явно,това .............е произвеждано само 3 години и е спряно щото са се обьркали май.Крома остава,за нея спокойно можеш да кажеш,че е страхотна кола,много ги карат.Кажи ако трябва да ти превеждам

Последно редактирано от BENZBOSS; 06-06-12, 20:05.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              От кьде да си намериш?Ми дильра тук ги има.

Нещо полезно имаш ли да споделиш?
              БГ-дилъра предлага само това:
              2384 куб. см 167 к.с. (123 кВт) 6-степенна ръчна 7.8 л/100км 184 г/км 40 476 лв

Искам 3,6 литра автомат...

Коментар

А ти на колко си години се чудя?
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

А ти на колко си години се чудя?
                  46, сериозно. Противно на общите нагласи в БГ, винаги съм си купувал "презирани" марки - напр. Ланча Тема, като ми я откраднаха 1997 г., минах на Фиат Крома. Тогава бях... все още по-млад и съм засрамил много юнаци с разни немски топ-возила, вкл. и откъм повреди - на мен нищо не ми се повреди, освен редовно откачане на ауспуси и гърнета по нашите пътища и "легнали полицаи". В един момент реших да мина на "уважавани" у нас марки - единственото, от което съм доволен е един Пасат БЗ, т.нар. "двойка", който си го държа и ползвам още като уникат, защото освен вода в казанчето на чистачките и масло, нищо не съм му сменял. От една "Вектра" се отървах с удоволствие, както и от едно "Ауди А6" - от първите и затова считам, че общоприетото в БГ не е меродавно и се отнасям с подозрение към охулването на, да речем италианските и хамериканските возила.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    46, сериозно......................................
                    ........................общоприетото в БГ не е меродавно и се отнасям с подозрение към охулването на, да речем италианските и хамериканските возила.
                    Охулването как да го разбирам?
                    Продадени в Германия един паркинг коли,такова тук не сьм виждал / не знам и дали го вкарват та се наложи да го тьрся из нета /,а 3 от фирмите които са ползвали тая платформа са фалирали по една или друга причина.Сухи факти,фкта какво аз сьм забелязал като го карам ако искаш го подмини макар,че е от пьрва рька инфо.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

То и аз имам такъв Пасат от 1991.От магазина във Виена. Няма убиване. 1350км. с един резервоар нафта по магистрали.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        То и аз имам такъв Пасат от 1991.От магазина във Виена. Няма убиване. 1350км. с един резервоар нафта по магистрали.
                        Да му бяха сложили емблема Шеви и щях лично аз да му намеря 5 клиента ВЕДНАГА - яко,просто,харчи малко,евтинко.............ма на,бият боклук след боклук / ако ме питаш мен /и реклами като Шеви Революшьн хич не ми се врьзват след като модела не се задьржа на пазара и 5 години.Какьв Революшьн какви 5 лева,платформата му за чеп не става.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Просто и аз съм искал да имам просторна кола с добра возия и прилична скорост, но не съм можел да си позволя "Мерцедес", освен на старо и то на цена, повтарям се вече, необосновано надута (в БГ). Пробвал съм "флагмана" на фиатовия "ширпотреб" и останах много доволен. Прочее, на Джани Анели синът му се самоуби в личния си... "Фиат Крома" и едва ли е било заради качествата на колата . На Шуми к`во му пишеше на "Ферарито" от Ф1 ? Ами пишеше "FIAT" Т.е. практическия извод, който съм си направил е, че "совите не са това, което са". Просто на пазара на колите, особено в БГ битуват невероятни клишета и самозаблуди. "Колите били три вида - Мерцедес, БМВ и всички останали", само немско и японско и т.н.. Ами, не са верни тия неща и личният ми опит показва друго. От сегашната ми джипка, след първоначалния шок от постното изпълнение, който съм споделил тук, в момента съм доволен. А какво се продава и защо го купуват, според мен не е критерий за качество. Я да видим продажбите на коли във Франция - ще излезе, че немските коли са с лошо качество, `щото франсетата нещо не ги карат много ?

Коментар

АЗ ти казвам какво се ката ТУК и какво се случва с тая кола като искаш да се мушкаш из трафика на 5 ленти магистрала,това при скорости от 110 до около 140,че след това ме хваща шубе с тоя сандьк.Говоря за кола на десетина хиляди километра мислена преди 4-5 години,кола която застава за Революцията на Шеви или поне така е представена в рекламата си и това в 21 век.

Какво му пишело на Шуми и какво карат Французите все тая,аз говоря за Шеви в Щатите и това без значение дали включва в Калифорния или в Айдахо,пак мисли по 4 секунди да си избере предавка.За добра возия и прилична скорост няма да говоря,че леко са ми криви представите там
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

АЗ ти казвам какво се ката ТУК и какво се случва с тая кола като искаш да се мушкаш из трафика на 5 ленти магистрала,това при скорости от 110 до около 140,че след това ме хваща шубе с тоя сандьк.Говоря за кола на десетина хиляди километра мислена преди 4-5 години,кола която застава за Революцията на Шеви или поне така е представена в рекламата си и това в 21 век.

Какво му пишело на Шуми и какво карат Французите все тая,аз говоря за Шеви в Щатите и това без значение дали включва в Калифорния или в Айдахо,пак мисли по 4 секунди да си избере предавка.За добра возия и прилична скорост няма да говоря,че леко са ми криви представите там
                              Ами хубаво, какво се кара при тебе... Какво се кара у БГ, знаеш - БМВ, Мерцедес и вс. останали . Без майтап БГ е "най-намерцедесената" страна на глава от населението. Ето ти, какво се е продало 2011 г. при "франкофоните" - първите 5 по продажби са Renault (22%), Peugeot (17,8%), Citroеn (14,6%), Volkswagen (6,5%), Dacia (4,65%) на пето място преди всякакви Бенцове и т.н. http://www.latribune.fr/entreprises-...s-de-2010.html
                              И... твоите впечатления от Шеви Малибу са само от една, взета под наем кола ? Да не е бил нещо откачан акумулатора, "да се не `аби", докато дойде наемател, та кутията да не се е била "самообучила" ?
                              Просто не само аз, но ти видя, че и други участници, не възприемат досега изложените доводи - какво се купува най-много, не е достатъчно да направиш извод, че другото не става.

Коментар

..."най-намерцедесената" страна на глава от населението.

не е БГ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X