Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Средно-трудни разходки + при нужда пътуване на сняг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от smirnofster Преглед на мнение
    Ако става и вземайки в предвид насоките от първия пост по темата, кои модели са препоръчителни и с кои мотори се сработва добре автомата?
    Виж какво карат около теб.
    както ти писах, при мен - мл.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Около мен имам 3 Паджерота - момчетата много се занимават с тях, има Нисан Террано (приятно доработен), има Патрол и няколко по-малки машини - Сузикита и Витари. Има и пикапи основно Мицубишита и Навари.
      Има и УАЗ-ки разбира се

Паркетници на практика почти няма (изключвам 2 в моето семейство).
      Последно редактирано от smirnofster; 12-02-21, 20:51.

Коментар

Класически "хидротрансформаторен" автомат и трябва. Не CVT, DSG и прочие таквиз изгъзици.
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• smirnofster
          smirnofster коментира
          Редактиране на коментар
          Примери на читави може ли?

• smirnofster
          smirnofster коментира
          Редактиране на коментар
          Имам в момента DSG и е средна хубост, имал съм и мултитроник и ZF с 313кс. и с 365 к.с. Автомати съм покарал относително приятно много, но на леки автомобили и паркетници. За off-road съм под новак

Ми помоли да те повозят и ще ти стане ясно какво искаш.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• smirnofster
          smirnofster коментира
          Редактиране на коментар
          Това ясно, по-скоро от гледна точка моите потребности и евентуалните доработки беше първоначалния въпрос

Истинските офроуд джипове са тлк, г, патрол, врангел, дървендър
        Останалите са си паркет. Какво ти трябва на теб можеш да знаеш само ти.

Коментар

Всички те са изключително приятни, но се съмнявам, че ще се впиша в бюджета

Коментар

Какво бих взел аз за 8000-10000,според поставеното условие:
            Максимално запазена машина, независимо от марката.
            Минимум екстри.
            Успех

П.С.: Голям мотор + автомат (опционално) и разбира се, купе, което да ме устройва като обем.
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

• smirnofster
              smirnofster коментира
              Редактиране на коментар
              Поправи ме, ако греша, но Гранда и Паджерото не отговарят ли на това описание?

• бат'Марто
              бат'Марто коментира
              Редактиране на коментар
              Кой Гранд и кое Паджеро (конкретни екзепляри)? Ходиш ,търсиш,гледаш...Може и други марки и модели.Защо трябва да се ограничаваш до два?

Екстрите не ме блазнят за тази машина, ако ми потрябват яхвам every-day-car-а и се радвам на екстри. Не ми е самоцел за офроуда

Коментар

• бат'Марто
              бат'Марто коментира
              Редактиране на коментар
              А, и питай жената и децата какво мислят за бъдещето ти хоби. Защото ако не ,,искат да си играят " с теб, условието на задачата става друго

• cnc82
              cnc82 коментира
              Редактиране на коментар
              То зависи май от машината , като съм взимал дръгели , посмъртно не мога ги накарам да се качат....

• бат'Марто
              бат'Марто коментира
              Редактиране на коментар
              Така де, да не стане да се вози сам...

Тлк70 и патрул60/61 може и да намериш около 10к които да не са тотал щета.

От тия двете - патрула.

Коментар

Както каза бат Марто , заеби марките и моделите . Търси запазена и читава машина , за софт разходки всичко ще ти свърши работа !
              Проблема е в намирането на такава....

П.П.Като тръгнеш на огледи ще разбереш за какво става въпрос..
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Да, ще бъде предизвикателство. Хубавата новина е, че не бързам. И без това го обмислям от известно време, а чак сега се допитах до общността на офроудърите

Коментар

Горе съвета на Марто да се търси екземпляр, а не само модел, е много на място. Но е хубаво да имаш приблизителен списък какво въобще да гледаш.
                  Истинските Търтея ги написа, но те са за сериозна подготовка и после за сериозен оффроад. За разходки без зорлем да си търсиш белята, стават и други, дори в заводски вид. А подобрения могат да се правят и по тях, включително на нетрадиционни за подобряване машини.
                  От марковите можеш да погледнеш и Ленд Круйзър 90/95, бензина там е 3,4 V6, автомата е читав, 4х4 е постоянно(но както се отбеляза, това е повече плюс за по пътищата).

От друга страна има и разни доста подценявани корейски марки, които имат принципно правилна конструкция, и за разходкаджийски цели хич не са зле. А някои ентусиасти ги и доработват, което е улеснено и от сравнително простата им конструкция. Съвсем скоро питаше някой за КИА Соренто първо поколение, и там се спомена 3,3 V6 бензин с близо 250 коня...петстепенен автомат. И са ти в бюджета, и не са толкова паркетни колкото изглеждат, имат си отделна рама, бързи/бавни в раздатката, клиренс над 20см(не изглежда внушително число, но сток рядко има джип с много повече, а и за разходки е достатъчно). Имаше теми за доработки на тоя модел, помня даже че се продаваше във форума такъв с доработки(други гуми, лебедка, окачване, брони и подобни). Намерих лесно темата(https://offroad-bulgaria.com/forum/%...to-3-5-at-2005 ) снимките в нея липсват, но пък има линк към темата за доработките - https://offroad-bulgaria.com/forum/%...D1%8F?t=202873
                  Тази де факто е с по-стария мотор, който е от Митсубиши, може и с него да си харесаш. Само примерно
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

• royce
                    royce коментира
                    Редактиране на коментар
                    До 10k зор ще намери ТЛК 90/95 с 3.4 ...

Е така да метна нещо за размисъл
                  предпоследното ми ходене до вилата завърши с три лебедки.
                  Не че нещо зорлем, ма точно тогава не взех моторния трион

Коментар

За твоите цели разходка тип Друсни полянка с жената, 2 деца и куче аз използвам бензинов Галопер, но вече са на сериозна възраст и читави изпадат рядко! Зависи колко са ти сериозни амбицийте в офроуда.... С кални гуми се справя много добре по моите стандарти .

Коментар

По отношение на търсенето често се налага да търся автомобили втора ръка и съм свикнал да е относително трудно, макар че съм многократно предупреден, че за този проект ще е още по-трудно

С две думи списъка от варианти за сега е:
                      1. Гранд - бензинов голям мотор
                      2. Паджеро дълга база (може и Спорт, може и “чистото”)
                      3. ТЛК 90-95 - опционално
                      4. Терано - опционално

за размисъл: Галопер, Киа
                      Идва момента да започна да търся информация за всеки по отделно.

Прав ли съм или пропускам нещо?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X