Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Средно-трудни разходки + при нужда пътуване на сняг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Съдейки по изявлението ти че галошера минава отвсякъде по добре да дойда с Москвич
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Съдейки по изявлението ти че галошера минава отвсякъде по добре да дойда с Москвич
      Я го цитирай (изявлението ми че галошера минава отвсякъде) ?

Тва да не е френскаГега - устноработничка...

- ето какво съм написал;;;

няма Несъстезателно ! трасе по което да не може да премине със стоково окачване и 31ци кални гуми.
      Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Може ли аз?

Сина има Ъ61, вече орязан и с много тръби, ама за времето когато казвам си беше цивилен. Само повдигнат с 2 инча и 35 силвърстони.
        Навигатора му от мерак си взе късо паджеро 2 с 2,8, сравнително рядка комбинация, ама си я има чат-пат.
        Та и патрола е 2,8 и паджерото 2,8. Като паджерото е даже по-леко.
        Возил съм се с тях на няколко разходки, и се случваше доста често патрола да мине, а паджерото да дърпа лебедка.
        Там има и малко от шофьора, ама не е много, просто си личи как паджерото не иска да мине.

• rosen_offroad
        rosen_offroad коментира
        Редактиране на коментар
        Ех Коле пак нищо не каза ама....

Само дето Патруля бил с 35-ци и се сравнява с чекидж_ията (Пахероса) на 31-ци нали?

От няколко години ползваме с баща ми къс Галопер и няма Несъстезателно ! трасе по което да не може да премине със стоково окачване и 31ци кални гуми.

​​​​
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

​​​​
        И това Навсякъде ли е ? па добре . Искал съм да кажа че и на Еверест се качвам - и там няма състезателни офроуд трасета.
        Последно редактирано от nbajani; 25-02-21, 18:01.

Коментар

• Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Няма вариант да сложиш корейска бангия при "чистокръвните" офроудъри и да претендираш за проходимост, качество и комфорт. Всякакъв коментар за тези машини се подминава с тихо пренебрежение или буди хаплива насмешка. Аз съм писал доста в теми какъв джип да си купя за 5000лв и все корейци влизат в тая графа. Ама нали се предпочита изгнило на мрежа терано дето не помни колко собственици е имало до сега.

• Kirilpm
          Kirilpm коментира
          Редактиране на коментар
          МЛ-а е най-чистокръвния офроудър, като му свърши огромния просвет от 2.5см и покрай теб мине голф 2 без да си дава зор, разбираш че "той германеца го е измислил"

А какво е "няма трасе по което не може да мине"?
        изключихме състезания.
        Не навсякъде а как?

Коментар

И за да приключа участие в темата - такова имах предвид като "Състезателно" https://www.youtube.com/watch?v=cwDigr5C8Bs

иначе поканата за *галошер vs пендЕмЕл* остава.

Коментар

Разбрах. От където не може да мине е състезателно.
            логично.

Коментар

А какво Не навсякъде а как?
              Съобразил съм се с информацията дадена от автора на темата , за терените където смята да кара.

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                Съобразил съм се с информацията дадена от автора на темата , за терените където смята да кара.
                Няма нужда да носиш от девет кладенеца вода, като Амадеус течен метан в бутилка.

Коментар

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Оооффф...
                  Що ли ми трябваше да питам. Сега имам една мечта по-малко.

Явно ще си впрягам инжинерната мисъл, само да дойде ред.

• turtey
                  turtey коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не е толкова просто. Дори само щото знам той от къде тръгна и колко трябваше за да стигне до там където е сега.
                  Смисъл не е скъпо.

Иначе са два лагера и три зъбни колела.

• Джоу (x3mrjoe)
                  Джоу (x3mrjoe) коментира
                  Редактиране на коментар
                  12÷15€ са, като зависи за какво.
                  ... и да, изглежда скъпо, но само като видиш от какви парчета дурал са изкопани корпусите и изработката и материалите на карантиите, и почва да ти става ясно, че не е чак толкова.

• Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Разбрах. От където не може да мине е състезателно.
                логично.
                Логично я , виждаш какво премятане на силови каиши пада....

Хайде стига спам че началниците(модове) и без туй са кисели...

Коментар

Няма нужда да носиш от девет кладенеца вода, като Амадеус течен метан в бутилка.
                  Чети целите постове , опитай да схванеш общия смисъл , а не да вадиш само две думи . .... минава отвсякъде хаха.

Коментар

Дойнов, нЕма да обиждаш корейския детевоз!
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

• nbajani
                      nbajani коментира
                      Редактиране на коментар
                      Благодаря за защитата Чиче-Модератор , много бях разстроен от обидите към "корейския детевоз!" , но сега като прочетох , - успокоих се и ми мина.

• Чавдар (V93)
                      Чавдар (V93) коментира
                      Редактиране на коментар
                      И защо реши, че съм тръгнал да те защитавам?!? Имам алергия към хора, които имат навик да се дръвчат тъпо и ненужно, така че и през ум не би ми минало.

За твоя информация, "корейски детевоз" беше прозвището на моя Галопер (дълга база),който преди 15 години получи доста голяма доза "средно-трудни" разходки. Още съжалявам, че се наложи да го продам (ръжда). Става перфектно за семейно комби с повишена проходимост.

• Изпадате в крайности.
                    Според вас,колко човека ще си ползват джипките за Хард ОФ ,според вашите разбирания?
                    99% от питащите имат съвсем друго впредвид.
                    Останалия 1% имат знанията и опита да не питат тук.
                    Така ,че, като отговаряте го имайте впредвид.

Коментар

• Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

Дойнов, нЕма да обиждаш корейския детевоз!
                      Слушам!

Коментар

• 215/65/16 ми е заводския размер.
                        Може ли да сложа 215/70/16 ?
                        Калкулатора казва-не.
                        Ще опира ли ,ще има ли проблем?
                        Колата е Спортидж 2005 -от аватара ми

Коментар

• Кольо
                          Кольо коментира
                          Редактиране на коментар
                          Не ми се смята, ама тези 5% са нищо и половина. Размера би трябвало да се вдигне с 1-2 см, по груба преценка.
                          Не мисля, че ще опира.

Ама сметни си го де, няма нищо сложно в тази сметка. Аритметика като за втори клас.

• BENZBOSS
                          BENZBOSS коментира
                          Редактиране на коментар
                          Ебати калкулатора,аз не съм срещал нещо на което да не можеш да му сложиш размер по-високи и размер по-широки без да пипаш нищо по окачването.
                          Тоя Кияк чак пък толкова да е сметнат.....я па те

• коко келеша
                          коко келеша коментира
                          Редактиране на коментар
                          Калкулаторът казва "не" по съвсем друг повод - притеснява се, че може да те снимат за превишена скорост ))))))))))))))))))) . 22 милиметра е разликата в диаметрите на гумите. Тоест, в посока ще имаш по един сантиметър. Навиваш волана пълен ляв, после пълен десен и проверяваш какви разстояния имаш до най-близките части. Най-тънкият момент в подобни случаи идва, когато ударно натовариш някоя гума в завой с малък радиус заедно с някоя дупка и тя се показва извън калника. Тогава при поомекнало окачване и неприемлив размер гуми, може да тунинговаш калника без инструменти ))))))))))

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X