Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качеството на изработка на Дъстър за България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

А ти си в час,така ли?
    Това е мое мнение и не ангажирам никого с него

Коментар

Ръаботил съм дилър на нови автомобили! Ти работил ли си в този бранш?
      МОже и да не ми отговаряш , личи си !
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

• бат'Марто
        бат'Марто коментира
        Редактиране на коментар
        Нищо не си работил тииии, нищо! Мототехника форевър ! (за буквоядите, това е ирония)

• New hope
        New hope коментира
        Редактиране на коментар
        Ми имат спомени от списанието "за рульом"

Не съм работил.
      За това и казах,че аз мисля така-според няколко лични наблюдения.
      Разбира се няма как да съм сигурен,може и да греша.
      А и да не мислиш че някой ще каже на дилъра ,че му праща нещо по-така

Коментар

• New hope
        New hope коментира
        Редактиране на коментар
        Всички налични коли в представителството се подбират по ниво на оборудване което дилъра прецени( по лесно може да продаде според клиентелата му) и се поръчват за производство.
        Не ти карат пет кашона вафли боровец и три кашона натрошени вафли морени които трябва да продадеш за същите пари като боровеца!
        Представителствата са чатни фирми които представляват даден производител на автомобили .
        Компренде?

• бат'Марто
        бат'Марто коментира
        Редактиране на коментар
        Той дилъра трева пасе...Поръчва на чифт и тек. Тва е рулетка, да знаеш...

Компренде,какво общо има новото на оборудване с качеството??

Коментар

• бат'Марто
        бат'Марто коментира
        Редактиране на коментар
        Е ти кажи ?Пет страници едно и също...Ааа, виж какво е писал s-s1. Имаме една с ударен калник, искате ли я? Ама това е трета тема

• New hope
        New hope коментира
        Редактиране на коментар
        За последно и се отказвам от "Теорията на конспирацията"
        Производителя е продавач на стока а представителството е купувач ! Стана ли ти ясно вече ?

лека вечер

Коментар

Моето го карам почти 9 години и нямам намерение да го сменям скоро. Още не съм си купувал акумулатор и пали като змей.
        Направо се размечтах, какво ли щеше да е, ако беше произведено за Германия ...
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Малко станаха в тая тема излишни спорове... Според мен важното е, дали в общия случай накрая има разлики в колите на различните пазари. Дали е по вина на дилъри, или производител, са подробности.
          И тия разлики в коли за различни пазари, са даже по-важни за хората купуващи автомобили втора ръка. В тоя ред на мисли, вместо да се дърляме, за подробностите къде са причините за тия разлики, не е ли по-добре да дискутираме за кои пазари колите са най-добри?! Т.е. поръчани в най-добрите си варианти от завода, щото се знае, че клиента не е скръндза, но иска качество.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

• бат'Марто
            бат'Марто коментира
            Редактиране на коментар
            Цецо, въртим се в кръг...иди при дилъра, кажи му, че искаш всичко, което си изброил и воала, ще го получиш.Със същото качество, като за която и да е друга страна в Европа.

• cecoa1
            cecoa1 коментира
            Редактиране на коментар
            Не е в кръг, отдавна изяснихме, че въпреки еднаквата сглобка, разлика в колите има... А точно за това е темата, макар и неправилно формулирана.
            Обикновените потребители, чичо Гошо и Ханс, не знаят какво да искат допълнително от дилъра. Списъка с екстрите еднакъв, поръчват го и двамата целия, и колите пак различни. И струват различно. И с екстрите, и без тях. Щото базата за различните дилъри поръчана различно, и тия неща никой не ти ги казва.

• бат'Марто
            бат'Марто коментира
            Редактиране на коментар
            Добре де, нали се разбрахме, че и Ханс и Гошо са абсолютно свободни да си купят, каквото искат? Гошо си поръчва в Хановер, Ханс от Полша, и двамата са щастливи.за какво всъщност е спора? Дали е по-добре да си богат и млад, или стар и беден ? Давам своето разбиране по въпроса в отделно мнение и спирам да пиша в темата.

Едно не моем да разберем - като има разлика в качеството, що не си напазарувате Дакията от германско? Отивате, отсипвате от кешовицата и се прибирате с качество като за Германия у България
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

• бат'Марто
            бат'Марто коментира
            Редактиране на коментар
            Не може, дават само по 35 долара на задграничен паспорт или източни марки

• cecoa1
            cecoa1 коментира
            Редактиране на коментар
            Щото е по-скъпа в Германия. А като вярваш, че същата си взимаш в България, ама на по-ниска цена от немеца, то си тарикат. Ама безплатен обяд, няма. Т.е. и да направи някой производител такъв реверанс, то ще е за завземане на важни пазари.

• kbot
            kbot коментира
            Редактиране на коментар
            Някъде по-горе сложих цените - в Германия излиза по-евтино. Но може да ви искат еко-такса

Темата се казва ,,Качеството на изработка на Дъстър за България "

1.Дачия (и който е друг производител ) не разработва модел специално за България- пазара е мижав.
          2.В салона идва това, което е поръчал дълъра.
          3.Коли не се щамповат, ей така, да има- тая свърши и Москвич фалира
          4.Нерегламентирани части няма как да се монтират и колата да се сертифицира. В автомобилната индустрия са изковани много стандарти, които се ползват и от други браншове.
          5. Това , дали да се монтират компоненти от различни производители (горе изброените ЛУкас,Бош и т.н) зависи от базата -старт,джуниър,престиж, космос , Делукс (имената са примерни).

По-ниско качество за мен означава кола, съставена от еднакви коплектуващи,до най-малкото болтче, но за нас с по-лошо качество (виж точка 4) и сглобени с краката.

Обещавам да не пиша повече в темата.

Виден столичен ихтиолог

Коментар

Абе, малко глупав е спора. Нали си избираш цвят, тапицерия, оборудване, джанти. Имаш ориентировъчна дата на производство, както и шаси..... Вероятността през това време да слезе от конвейра някоя сгрешена бангия, точно като твоята е нищожна.

Коментар

[QUOTE=бат'Марто;n6710232]Темата се казва ,,Качеството на изработка на Дъстър за България "

1.Дачия (и който е друг производител ) не разработва модел специално за България- пазара е мижав.
              4.Нерегламентирани части няма как да се монтират и колата да се сертифицира. В автомобилната индустрия са изковани много стандарти, които се ползват и от други браншове.
              5. Това , дали да се монтират компоненти от различни производители (горе изброените ЛУкас,Бош и т.н) зависи от базата -старт,джуниър,престиж, космос , Делукс (имената са примерни).

По-ниско качество за мен означава кола, съставена от еднакви коплектуващи,до най-малкото болтче, но за нас с по-лошо качество (виж точка 4) и сглобени с краката.

Ето част от официална кореспонденция , понеже се изказваш като последна инстанция и експерт . Ако искаш погледни пак каква ти е точка 4 .

Коментар

• Пламен Атанасов
                Пламен Атанасов коментира
                Редактиране на коментар
                Обратно на това което твърдиш . Нали знаеш немски , сигурно и други хора могат да го прочетат .

• бат'Марто
                бат'Марто коментира
                Редактиране на коментар
                Да питаме Цецо? Какво пише, а не ти какво си разбрал ?

• Пламен Атанасов
                Редактиране на коментар
                Питай който искаш , ако не ползвай преводач .
                Какво аз съм разбрал - Каквото трябва , написано от тях , потвърдено с изкупуването на автомобила . Не съм ги хванал аз в издънка - Немската пътна агенция , тя заведе и делото срещу тях . А то е точно , че са допуснали вграждането на непозволени елменти .

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
              Темата се казва ,,Качеството на изработка на Дъстър за България "

Каза, че ще спорим интелигентно, сега се отказваш да пишеш...
              А то всъщност спор няма. Съгласявам се с всичките точки. Просто трябваше от самото начало да изясним, че всъщност твърдението от темата е провокирано от разлики в качеството на готовия продукт, и не бива да се ограничаваме до буквалното значение, че само разлика в качеството на сглобяване може да е причината. За потребителя е все тая дали ядовете му се дължат на по-кофти компоненти, заради кофти поръчка на дилъра.
              И не е коректно да се правят тия неща, също както не е коректно шоколад Милка да е с различен състав у нас, уж пак за наше добро... Ама хубаво, това си е работа и на производителите, щом го допускат, и щом не е незаконно.
              По-основно в тази тема е, че точно тези порочни практики се коментират, за да се осветлят, а ти Марто, избягваш да напишеш истината достатъчно просто и ясно, с което в някакъв смисъл ги подкрепяш.
              Разлика в колите на различни пазари има. Поради разни причини. И ти го знаеш. Но вместо да го признаеш, и да обясниш обективните причини, поради които това е така, ти си бориш тезата за "различната сглобка". Е, съгласяваме се(предполагам не само аз), няма различна сглобка, но разлики в продукта, с които не се парадира(а се поприкриват), все пак има. И твоят отговор на този факт, е признаване с половин уста с думи в смисъл на "кьорав, карти не играе". А темата е баш за да се отворят очите на хората, и за да знае четящия има ли смисъл да си поръча колата от Хановер, макар и по-скъпа, или да се интересува какво ще му липсва ако я вземе от българския дилър. А ти пет пъти пишеш, че колите за Европа са еднакви... ама на конкретни примерни сравнения, отговаряш - "кьорав, карти не играе". Двете неща си противоречат. Ето това ме подразни, пишеш, като някой заинтересован от тази заблуда, макар и тя да не е буквално за "сглобката", а за крайния резултат.
              Нищо лично, естествено, просто обичам нещата да се изясняват директно.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

• бат'Марто
                бат'Марто коментира
                Редактиране на коментар
                А, Цецо, вчера гледах нещо интересно, Кока-Кола за американския пазар се прави с царевичен сироп. А мексиканската със захар...Видно от етикета....само за инфо

• cecoa1
                cecoa1 коментира
                Редактиране на коментар
                Нема лошо, просто трябваше, според мен, още отначало да се уточни по-ясно, поради какви причини има разлики в колите на различните пазари, успоредно с обяснението, че сглобката си е ОК.
                Проблемът е точно, че сравняваме различни комплектации, мислейки си, че са една и съща. Тая заблуда е в основата на темата, и за разлика от при Кока Кола, не е дадена информацията дори и с дребен шрифт, защото явно не е задължително. А потребителят има нужда точно от тази информация.

• бат'Марто
                бат'Марто коментира
                Редактиране на коментар
                Не случайно питах в началото на темата, колко хора са си купували напоследък нова кола. Не е за да се пОфала.Тигана знаеш,след Диското ми е тегав.Как се купува кола ? Първата работа е бюджета.Хората от маркетинга на дилъра това го знаят.И се почва- Новият,Новата,Новото от 23990 лв. За да се стигне тая цена, някой е изпилил максимума. И идва клиента и почва да се пазари.Ама не може ли отстъпка, ала бала.Хич не го интересува какво ще получи,важното е да е по-евтинко. И се почнА...Уговорката е,че става въпрос за ниския клас. Дреме и на такси-компанията, Дистрибуционния отдел и т.н. , дали помпата е Лукас или свещите Денсо...

Ок, Атанасов явно няма да преведе, затова аз ще пробвам с Гугъл.
              Та в Писмото пише:

Уважаеми г-н Пламен ,

В рамките на вътрешни проверки установихме, че в определен период от време,са продавани коли,при които качеството на изработка е възможно да не отговарят на актуалните изисквания .
              Това ни кара да изтеглим тези превозни средства.За съжалени Вашето превозно средство е едно от горепосочените., засегнато от тези мерки.Тъй като не можем без пропуски да проследим
              наличната документация на мпс-то,дали в него присъстват срещнатите недостатъци в отделни системи, то искаме да изкупим Вашето мпс за скрап.

Да коментирам ли ? Къде пише, че са ти сложили илиенски части ?
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

• Пламен Атанасов
                Редактиране на коментар
                Не са дефектни , нито опасни , това е твоето обяснение защо са изкупили проблемните коли обратно . Пише кратко и ясно - Преди производството всички части са одобрени - сертифицирани . Пише го там - използвали са неодобрени такива . Наистина е безсмислено , мисли каквото искаш .

• бат'Марто
                бат'Марто коментира
                Редактиране на коментар
                Нищо такова не пише.Хероин и Кокаин са търговски марки на Байер. До де се разбере,че не са лекарства, са били одобрени и легални.Сега не са. Това горе долу пише и в твоето писмо Дума няма за ,,турски" части.

• Пламен Атанасов
                Редактиране на коментар
                Съжелявам , потърси помощ другаде , при специалист . Аз не мога да ти помогна .

Толкова дълга тема, за толкова ясно нещо. Приказката за кола от Германия не е измислена току-така. И мненията на единици няма как да я оборят. Това е толкоз просто и логично...като топлата вода...
              HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Я да питам специалистите
                защо в кола за Италия има средно осем пъти повече екстри от такава за Германия?
                ​​​​​​
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• TigerHunter
                  TigerHunter коментира
                  Редактиране на коментар
                  Те са си свикнали от Кюбелвагена. Закво са им екстри? За Капитан Берторели е друга хавата.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X