Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качеството на изработка на Дъстър за България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Защо ли хора работили в такива заводи нямат нужда от убеждаване, за разлика от хора, ходили в заводи като туристи...
    Няма зор някой, някого да убеждава в нещо... Тия във VAG знаели на кои серийни коли са сложили неодобрени части(ползвани в тестове всъщност), ама не знаят на кои какви от одобрените... Дали?!
    Съмнителни партиди може да има практически във всички части. Не винаги ги връщат на поддоставчиците. И не винаги това се разбира чак след продажбата на готовото изделие, в което се влагат. Понякога се ползват и различни поддоставчици за едно и също нещо, съответно с различни цени на доставяните компоненти(а качеството рядко е обратнопропорционално на цената). А дори и при един доставчик има вариации в качеството, различни негови заводи и пр.
    За Африка не се слагали много защити против корозия... Защо?! Ами защото колата няма да ръждяса, а ако все пак ръждяса, никой няма да търси гаранцията срещу ръжда. И дори да има някой такъв ентусиаст, разходите да го компенсират са нищо, в сравнение със спестените процедури при хиляди коли. А как стои същия този въпрос в някои други страни?! Ама в Африка и за други неща няма да търсят гаранция, а дали и в доста от другите страни, за доста неща не е сходно?! А ако цената, на която ще извърши евентуалния гаранционен ремонт официалния дилър в страна от третия свят, е практически нищожна, какво губи производителя?! А ако не е Африка, а...бивша соц. Република, и съвсем възможно може да се договори при повечето гаранции, производителят да поема само частите, без труда?! (Без въобще да отваряме "навъпроса", че голяма част от вносителите на коли в такива страни, често и перат пари).
    Само в Германия, годишно се регистрират близо три милиона нови коли. На пазари като нашия, но не само нашия, а общо...колко да са?! По няколко стотин евро да спестяват от кола, общата разлика отива в порядъка на някой и друг милиард. Не е много, но са си спечелени от въздуха. А и се постигат разни други облекчения в работата, щото ако спираш производство заради всяка пратка с леко дефектна партида части, загубите се смятат отделно.

И не, не става въпрос за различни екстри, или различна работа на работника или робота. Става въпрос за вложени части с различно качество, и понякога за пропуснати процедури и обработки.
    И не искам да убеждавам никого, това си е лично мое мнение. И без това конкретика от сигурен източник, не би била за открит форум.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

• бат'Марто
      бат'Марто коментира
      Редактиране на коментар
      Цецо, позволи да не се съглася. Митовете от работниците са едно нещо, реалноста -друго. Има стандарт-всичко което влиза в този стандарт, се приема за употреба .Добро, лошо, убаво-трябва да покрие изискванията. Няма там по-тънки ламарини, по-рядка боя. Кои са тия митични нестандартни части ? По-скоро става дума за части, които са одобрени, но в процеса на експлоатация се показват като опасни ( пример -конструктивно решение за шарнири, които изпадат без предупреждение ). Стандарта не е папирус, намерен в пустинята .Писан е с проба-грешка.А за връщане на цели партиди части, заради незначителни дефекти-автопроизводителите нямат равни.Не под вола теле намират, ами и отгоре на вола. Антикорозионно покритие-ако искаш ще ти сложат. Ако не щеш-ще ти приспаднат от цената. И те така. Но сборката е една и съща бре хора!!! И материалите които се влагат, са същите.Сега дали брака (приемливия) се поема от дистрибутори в източна Европа, Африка и Азия, на тънка цена,е друг въпрос.И не всички могат да си позволят да си рискуват името за няколко гроша повече.А Дачия конкретно, като ,,нов" играч на пазара-съвсем

Например при кофти сервизно обслужване заради което 30% от антифриза ти изтича(не подлежи на съмнение причината и кой го е направил) след налягане и определени обороти на двигателя докато шофираш на магистралата останалите 60 км по магистралата без да нарушавам правилата (с минимална скорост 80кмч но повечето време 100-110кмч) са изминати без последствия за двигателя.

За мен това е достатъчно.Вече 2.5 години от тогава без нито 1 стотинка за ремонт след случая.

П.П.
    За разлика от "вярващите" в нещо си по- горе, аз говоря след като имам доказателства че е така, а не защото "вярвам"...
    Последно редактирано от Justif; 11-02-21, 20:57.

Коментар

• бат'Марто
      бат'Марто коментира
      Редактиране на коментар
      Деца...Нали беше ти тоя с ,,Аз доказателства имам документирани . Официално , потвърдено от самия производител . " Дай да го видим тоя топ сикрет ? Първи ти започна с иронията,че щом съм си купил кола от България ,значи съм балък,пък ти само Deutscheausfertigung караш.Че аз за заплатка тука се опитвам да ви мажа очичките...Как стигаш до изводите си е видно.Истината е че хабер си нямаш от каквото и да е производство.Вярвай си в каквото искаш, в Европа има свобода на вероизповеданията.

• Пламен Атанасов
      Пламен Атанасов коментира
      Редактиране на коментар
      Да имам доказателства , не знам колко пъти ти го написах вече . В предния коментар казах , че мога да го изпратя на доверен човек , не да го публикувам във форум . Ако ти го кача тук какво ще се промени , публично ще се покаеш или какво ? За заяждането те съветвам пак да прочетеш темата отначало . Можеш да си припомниш колко епитети използва преди да стигнеш до цитираното от теб .

И продължаваш - квалификации за език , кой учил , кой хабер си няма , вероизповедания и глупости в изобилие . Не е признак на знание , по скоро на обратното . Имаме хубава Бг поговорка - Каквото почукало , такова се обадило .
      Последно редактирано от Пламен Атанасов; 12-02-21, 00:18.

• бат'Марто
      бат'Марто коментира
      Редактиране на коментар
      Обещавам, публично ще се покая !

Последен въпрос към конспираторите и спирам.Знаете ли какво е ERP-система ?
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

• бат'Марто
      бат'Марто коментира
      Редактиране на коментар
      И специално, заради късата ти памет. Цитат :,, Ясно , купил си нова в БГ и не можеш да преглънеш истината че има разлики . По вина си можеш сам да намериш необходимата ти информация . Вярваш ли че след транспорт на кола до Бг , произведена примерно в Германия , се продава по евтино понеже сме тарикати ."
      Е от тука се почна нашата либоФ. Аз щото не мога да преглътна... ти да видиш, освен полиглот и психолог...

• Пламен Атанасов
      Редактиране на коментар
      Да видим тогава . Започваш с късата ти памет - мерси за комплимента .
      По нататък не виждам нищо нередно в цитираното . Цитата завършва в множествено число
      Вярваш ли че след транспорт на кола до Бг , произведена примерно в Германия , се продава по евтино понеже сме тарикати ."
      Това означава че всички Българи сме тарикати , и за това ни ги доставят по евтино . А как го тълкуваш ти , си е твоя работа.

• бат'Марто
      бат'Марто коментира
      Редактиране на коментар
      Виж са...Без да ме знаеш, без да ме познаваш, почваш с ЯСНО...кое ти е ясно ? То се вижда.Нищо не ти е ясно, ма се напиняш...Превърнахме го в чат, ако имаш нещо друго, дай на ЛС

Ето как се монтират ,,шано" части, как възникват норми и стандарти. И за пореден път, сглобката е еднаква, както за Джон, така и за кьор 'Асан
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
      .. И за пореден път, сглобката е еднаква, както за Джон, така и за кьор 'Асан ...
      Тя зглобката е еднаква, обаче Джон обикновено си поръчва всички екстри, Асан гледа да мине тънко щото "тя същата кола".
      Специално при дачиите разликата е половин кола. И после тръгват едни митове и легенди ...

Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Kirilpm
        Kirilpm коментира
        Редактиране на коментар
        "Тя зглобката е еднаква, обаче Джон обикновено си поръчва всички екстри, Асан гледа да мине тънко щото "тя същата кола"."

Ако вярваш в това, явно не си се срещал достатъчно с Джон.По-големи цигани са от нас и пазарлъците не сме ги измислили ние.

Аз от тая тема само разбрах, че Бат Марто има нерви като корабни въжета.

Коментар

Значи викаш няма разлика,ама ти си поръчваш маслото от Дойчланд.
        Как става двойния стандарт ли?
        Ами не,не е с пренастройване на поточната линия-тя е една и съща,просто частите и агрегатите пристигат от различни места и тук се сглобяват.
        За нашия регион само талаш

Коментар

Колко ще спестиш, ако направиш следното:
          1. Поръчаш на подизпълнител А елемент X с добро качество за западния пазар. Вграждаш го в 1 млн. автомобила
          2. Поръчваш на подизпълнител Б елемент X с лошо качество. Вграждаш го в 30 000 автомобила. Тия по-нискокачествените ги пращаш в източна Европа.
          Уловката обаче е, че и за двете трябва еднакъв входящ контрол поне откъм здравина и основни функции, не за друго, ами това са машини, които трябва да са fail-safe и утре, ако някой умре, защото сензора на педала на спирачката е дал грешен сигнал, ще трябва да платиш едни милиони и което е по-важно - репутацията струва много повече. Другата уловка е, че и двата подизпълнителя ще вземат еднакви пари (или с пренебрежима разлика в цената) за частта X, не за друго, ами защото парите за RnD са еднакви, машините и те, персонала си е персонал, транспорт и т.н., само че в единия случай тези разходи ще се разделят на Z милиона, в другия в най-добрия случай на Y хиляди. Та в задачата се пита колко точно ще спестиш?! Моето мнение е, че никак няма да е много. Дори да предположим, че се поръчва една и съща част на един и същ подизпълнител, но с различно качество, пак стигаме до предното ми мнение и до това, че никой няма да си причини разходите и главоболията да прави по-нискокачествена част и да я сертифицира за няколко хиляди или няколко стотин хиляди броя. А не се съмнявайте, че трябва сартификация, защото никой не е толкова луд, че да вгражда несертифицирани части.
          А относно маслото - ментето си е менте и няма нищо общо с OEM части, заводи и прочие.

Коментар

• rosen_offroad
            rosen_offroad коментира
            Редактиране на коментар
            Oфффф,
            Колко пъти по горе се спомена че няма нужда частите да се правят от различни заводи и на различни места.
            Всичко се свежда до подходящ изходящ качествен контрол на автомобила.

1. Сделаните автомобили в понеделник и петък и непокрили западните норми на изхода отиват на изток.

2. Не е трудно в понеделник и петък да пращаш към конвейра части с по ниско качество дошли от качествения контрол на подизпълнителя

Толкоз

п.п. И не иде реч за разлики в качеството дето ще убият пътниците а примерно за панели с видими разлики във фугата и подобни

• Alexr
            Alexr коментира
            Редактиране на коментар
            Шанса да се направи нормална експертиза, че несработил датчик е причина за катастрофата и да те осъдят тук клони към 0. Затова очаквай болкука насам.

Весела тема.

@Пламен Атанасов
          Цените за нашия пазар са по-ниски, защото са съобразени с финансовото положение на населението в страната. Качеството е същото, каквото е за цяла Европа. Дали даден модел се прави в Германия или другаде в Европа зависи от модела. Има модели са само за определен пазар.
          Иди поразпитай някой друг дилър каква част от продажбите им е ре-експорт. Хора от Европа Германия/Австрия и т.н. си купуват коли от БГ и Румъния. Това подозирам е, защото на нашия пазар са по-скапани и просто хората от З. Европа искат да им е гадно.
          Последно редактирано от _HITMAN_; 15-02-21, 18:31.

Коментар

• Пламен Атанасов
            Редактиране на коментар
            Още чел , недочел . Аз самия по напред съм го написал , по евтината можеш да си вземеш и в Германия . Качеството за различните пазари е различно , не е причината финансовото положение на населението .
            Не си мисли че в Германия живеят само богаташи , масата е на съвсем друго ниво . Пазара е богат , имат качество за взискателните , и по евтинко за масовия потребител .
            Последно редактирано от Пламен Атанасов; 15-02-21, 19:29.

Аз пък имам унгарско сузуки, произведено за и с първа регистрация България, 2002-ра. Не знам какви са ги произвеждали за западна Европа, ма моето има... запалка и поставка за чашки. С това екстрите му се изчерпват - няма серво, няма ел-пакет, няма нищо. Преди две-три години му смених шарнир, върви с носача, миналата смених и другия. А, и двата задни спирачни цилиндъра. И толкова, за около 50к хиляди втора/трета употреба автомобил. Всичко това беше небутвано и оригинално от завода, а тенекията му вече е паяжина на места. Че единият нов носач си изкара само гаранцията от шест месеца, е друга тема.
          Мисля си само - какъв ли връх на сладоледа са правените за запада според тукашните твърдения.

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            То не е казано, че всички марки задължително ни сегрегират.
            Просто някоя може да има такава политика.

Понеже темата е за Дачия.
          тая за русия няма нищо общо с тая за Европа. Дори и табелката е различна. Отделно се добавят и особенности российской сглобки.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Kirilpm
            Kirilpm коментира
            Редактиране на коментар
            Също толкова възможно е да се те хванали за канарче
            А това за проходимия Дастер май си е лично твоя сказка.

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Абе може да е по-проходима. Дъстъра не беше ли с твърдо включен преден мост при бавни?
            Ако е така-с нивата са на кантар. И двете имат някакъв клиренс, според мен сравним, и двете са си къси, и двете няма почти никакви ходове.
            Нивата е с по-големи гуми, ама дъстъра с по-як мотор.
            И силно си зависи от шофьора, та може.

Пример-на Бреслау Балканс преди няколко години имаше две дачии в тежкия клас. Едната не устиска, ама другата се добра до финала. Вярно-последна, но в тежкия клас. Там където други всички(или почти всички) минаваха на ход-Дачията пускаше лебедка, ама си вървеше с кервана.
            Да спомена, че бяха в заводския им вид, без никакво повдигане или какъвто и да е друг тунинг, само едни рошави гуми им бяха сложили.

• turtey
            turtey коментира
            Редактиране на коментар
            Дъстера бавни няма

На никой не му е зор за финансовото състояние на българите,и затова да им прави подаръци.Защо купувачите на Тойота на старо искат по възможност да е правена в Япония,а не в Турция или Англия?Нали качеството е същото?Или просто са изнесли част от производството,за да гонят по-ниска цена...Ханс също се прави на хитър,и гони ниска цена.А си мисли,че са еднакви продукти.Когато видиш нова кола,купена в България,боядисана "на портокал",се сещаш,че вместо да я полират и занимават,по-непретенциозния пазар ще я поеме.Тия отстъпки,които правят някои дилъри на автомобили,са "театър",да се радва клиента.Те са си направили добре сметката,качеството накрая ще страда-хубаво и евтино,еее, няма начин...

Коментар

• бат'Марто
            бат'Марто коментира
            Редактиране на коментар
            Да снимам немския си портокал, като се оправи времето ? Правен ,поръчан,регистриран и докаран от Германия,за германския пазар, на няколко месеца (вече)?

Не се правят бройки за конкретен /като нашия / пазар.
          Правят Х бройки с по евтини материали и после ги разпращат по разпределения /като нашето
          Колегата много добре го каза-защо всеки търси кола сделана в японско или немско ,а не в Турция или Индонезия

Коментар

Първоначално публикуван от PavelTakov82 Преглед на мнение
            Не се правят бройки за конкретен /като нашия / пазар.
            Правят Х бройки с по евтини материали и после ги разпращат по разпределения /като нашето
            Колегата много добре го каза-защо всеки търси кола сделана в японско или немско ,а не в Турция или Индонезия
            Които първо се поръчват, ама...както някой каза, чуди ми се на търпението да го повтарям...
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Не.Нищо не се поръчва.Нима в завода чакат някой да поръча и тогава почват.
              Мисля ,че всеки е гледал репортажи с огромни паркинги пълни с готова продукция,която залежава,заради свитото търсене.Те не са поръчани,а произведени.Когато се продадат произведените ,се правят още.
              Поръчка има за конкретни бройки ,с конкретни изисквания ,за конкретен купувач.Останалото е масовка-ишлеме.

Коментар

• New hope
                New hope коментира
                Редактиране на коментар
                Ти въобще не си в час човече , замълчи и не се излагай ! Казвам го за пореден път, това не е да произвеждаш вафли !

• бат'Марто
                бат'Марто коментира
                Редактиране на коментар
                Толиати-ВАЗ , в епохата на социализма работеше така...Но твое право е да вярваш, в каквото вярваш.Хайде, за 15 мин си представи,че си дилър , и трябва да продадеш 150 жълти Дачии, тия от плановия отдел на Румънската Ком. Партия.Успех !

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X