Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    НЕмой, то е малко байр. А и студ, дъжд понякога. Иначе спорт и без друго ми трЕбва.
    Но времето е ценно...е, не онова на Живко за лично обогатяване, а за тривиално спане. При мен се ходи на работа в точни часове, а не едно към гьоторе... Абе, честно казано ме мързи с колело.
    А и колата се ползва понякога и на малко по-дълго, както и за пазаруване. Но пак няма да ми помогне с нещо съществено чисто нова кола.

ПП: Да бе, с колело, да не съм немец - тия идиоти карат дори като вали сняг.
    В нашата фирма дават 700Е,еднократно де,ако ходиш с колело на работа.
    Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
      В нашата фирма дават 700Е,еднократно де,ако ходиш с колело на работа.
      И като после си ходиш с колата, връщаш ли парите?
      За 300 дни в годината, ще се падне по 2 евро на ден, не мерси.

А за по-горните философии - нова кола ще си купя, когато това ми стане приоритет, ако все още мога. Това вероятно ще стане, когато отпаднат или се променят много други приоритети. И за да стане въобще(лично при мен), има само два варианта - возилото да ми е толкова важно и нужно, че ново такова да ми промени/улесни живота в значителна степен, и втория, ако забогатея значително.(И двете не се очертават за сега ). До тогава не бих го направил, поради същата причина, поради която повечето народ(около нас) не яде скъп хайвер, трюфели или не пие алкохол от хиляда евро бутилката. Не е точно, че не може да си го позволи поне за проба...
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

10 заплати за кола???Баси как ги пестите тия не знам,по-става 2 или айде 3 ма цели 10 много ми се вижда.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
          На мен и в полско фиатче ми се е случвало, но напоследък не мога да се сгъна толкоз, та предпичитам в нещо ново...
          ....което изключва новите среднистки!Я си прЕдстави у един......GMC YUCON ква полюция ще има А!
          Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
          0888854582
          Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
          Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
            ....което изключва новите среднистки!Я си прЕдстави у един......GMC YUCON ква полюция ще има А!
            Ахъм, там може даже и на пода между предните и задните седалки.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Тц,тясно е,виж ако сгънеш 1-2 реда и е ХЛ модел може и да става
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Тц,тясно е,виж ако сгънеш 1-2 реда и е ХЛ модел може и да става
                Ибааа.......толкуз ли сме са усфинили бре!!!
                0888854582

Коментар

10 заплати за кола???Баси как ги пестите тия не знам,по-става 2 или айде 3 ма цели 10 много ми се вижда.
                  Те ората отдавна са го казали. За кола 10% от наличните средства. За имот 20%

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    По тая формула никъде ма нема бахго!Демек от оная тема-беднЯк......
                    Добре че къщето на село го приключвам тая година!
                    0888854582

Коментар

БаФти формулата,някой да пуска тема Милионер ли си та да си кажа НЕто и там.

Усвунихте се вече,20% са си пари,за Юкон няма
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                        Аз тая формула не я разбирам. Значи трябва да накъташ евро 500k за да си купиш апартамент в София.

Коментар

Ми те повечето не ги пестят, а ползват някаква форма на кредит.

Едно е да спестиш 2 заплати, които ти влизат в джоба, съвсем друго е да изплатиш 5 ама задължително.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Ми те повечето не ги пестят, а ползват някаква форма на кредит.

Едно е да спестиш 2 заплати, които ти влизат в джоба, съвсем друго е да изплатиш 5 ама задължително.
                            "Така е", като в оная реклама на Стоичков- дето цъкаше и се чудеше на таблета, колко много залагания има...
                            И ние героично "сакаме" да се изправим с/у глобализацията, финансовия и друг контрол, не само на офшорки и др. институции и т.н. Не мога и/или не ми пука, но не искам да съм Робинзон в страна с 50 млн. автомобила, щото ако си купувам кола само с 2 заплати, (не казвам дарак, а сравнително прилична) няма ги тия:
                            5 г и/или 160.000 км пълна асистенс гаранция + още 2 г. евентуално

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                            В момента Субару правят 3500 E отстъпка... от 08.01.2018 до 31.03.2018 - за модели 2017, 2000 Е за модели 2018-та... ами това са ми всички данъци, каско, застраховки за 3 г...
                            34.000 Е - е чисто нов Форестър 2.0X Exclusive Limited Edition - мноогооо ли, ами едно Гоуфче.. с по туй - онуй е към 30...
                            • 5 г.гаранция до 160.000 km.
                            • 12 годишна гаранция за корозия
                            • 3 годишна гаранция на покритията и боята
                            • 2 годишна гаранция на оригиналните части, ако след това сменяте нещо при тях и т.н.
                            • заместващ автомобил, поемане на разноските по хотел, безплатен трансфер до летище и самолет и т.н. са вкл. в 5 г. гаранция EURO-SERVICE "ASSISTANCE" ( и това от производителя, не от застрахователя) изрично се упоменава: "Keine finanziellen Vorleistungen im Garantiefall" - никакви финансови ангажименти при събитие в гаранционния срок...
                            и/или трябва да си внеса от БГ и майстора, айде последния беше приятел, дето да ми я поддържа + да стана специалист по дадения модел дали W140, дали на нещо друго... (части от сайтове) и т.н.
                            Приятел, ама и той не можеше да огрее в сервиза навсякъде, един от последните пъти, поредния му чирак, дето се мръщеше на първоначални 1000 лв. това преди 5-6 години, беше забравил да затегне болтовете на джантите на колата...

... забравих думите, като: "кардани, шарнири, биалетки, карета, тампони"... и т.н. Както и: "капе, пуши, трака, притропа, тресе, светна чека", ... и от сорта... Един път да не запали (ама нямам Слава Богу, такъв случай бая време) и им я връщам в магазина/сервиза - гаранционна е, да си я оправят... не плащам и не се занимавам с нищо.
                            та как да пестиш, и за кво, точно от/за коли?
                            отделно, че не ми идва отвътре да наемам гаражи , и финансово не ми е оправдано, стар LR или
                            Гранд Черокито примерно навремето... покрай тях научих толкова за 4Х4, колкото сега не искам и да знам... Не ми се и налага.
                            Последно редактирано от ivied; 27-01-18, 10:43.

Коментар

Е то с милионери от мутренскобаровскибизнесменскиюпи произход е пълно отдавна,следващите са корумпетата от всички служби,та учудват даже държавите с висок стандарт ,повече супер нови автомобили ,отколкото при тях .Въпроса е коментиран от германски депутат,за бедните българи ,корупцията и схемите с евро и секви фондове.Та от там се прехвърля и истерията в голяма част от населението.Масово обаче при 1200-1600 лв.заплата у сивио сектор ,/щото и не го не трябваше да го има откъм 93та/ няма да мислиш за нова кола ,а как да си оправиш сметките,подсигуриш отоплението,да подсигуриш и изгледаш децата си и т.н.Всичко друго за мен е снобария,я сакам да имам.От сорта ше купя нова кола ,ма съм на наем и едва го плащам.Та па опрееме до сънародниците ни навън дето те преценяват по етикета на дрехите,видели се в малко пари ,забравят от къде са тръгнали и се правят на гоуеми мегамени! Колко е официалната заплата като стандарт ,без вълчо сивия отенък,та говориме за нови коли?Макс 800лв за държавен служител със истински заслуги ,професионализъм и стаж,те тва !А си прати сметките ,отглеждай деца ,подържай домакинство и изплащай дарак Дачия или друго дърво в корумпиран гаранционен сервиз и дилър.Много се хвърчи из облаците.....,масовата реалност е тая,другото е снобария!
                              Последно редактирано от faster; 27-01-18, 10:23.
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                                Масово обаче при 1200-1600 лв.заплата у сивио сектор ,/щото и не го не трябваше да го има откъм 93та/ няма да мислиш за нова кола ,а как да си оправиш сметките,подсигуриш отоплението,да подсигуриш и изгледаш децата си и т.н. Всичко друго за мен е снобария,я сакам да имам.От сорта ше купя нова кола ,ма съм на наем и едва го плащам.Та па опрееме до сънародниците ни навън дето те преценяват по етикета на дрехите,видели се в малко пари ,забравят от къде са тръгнали и се правят на гоуеми мегамени! Колко е официалната заплата като стандарт ,без вълчо сивия отенък,та говориме за нови коли? Макс 800лв за държавен служител със истински заслуги ,професионализъм и стаж,те тва !А си прати сметките ,отглеждай деца ,подържай домакинство и изплащай дарак Дачия или друго дърво в корумпиран гаранционен сервиз и дилър. Много се хвърчи из облаците.....,масовата реалност е тая,другото е снобария!
                                да, и сметки + разпределяне на бюджета - ама 10% или 2 заплати за кола...
                                та 10 г. фиеста ми е и тясна, айде W140 не е, ама там посещението в серзиз е половин заплата... за начало.
                                Последно редактирано от ivied; 27-01-18, 10:40.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X