Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Колеги, смисъла на цялата тази тема, която дъвчем и изобщо смисъла на цялата тази работа не е да сравняваме чисто нова Дачия със стар Мерцедес С класа. Смисъла на всичко това е, че ТРЯБВА ДА СЕ КУПУВА НОВО. Да се консумира и хвърля (рециклира), а после да се купува друго НОВО. Такъв е смисъла на тая система наречена капитализъм, дето я определят и като демокрация. ТРЯБВА ДА СЕ КУПУВА И КОНСУМИРА, а не да си караш старата си 20 годишна кола, без каско, без лизинг, без фирмени сервизи и сам да си сменяш накладките пред блока, където живееш. Цялата система е измислена и нагласена за НОВО. Както писа един колега:
    "Сигурност, безопасност и репатраци през километър! Сума ти нови коли гледам по платформите, че и маркови за по 200 бона...
    Цялата хранителна верига и екосистема, е около новите. Сума ти кърлежи пият до припадък и се издържат от нея. Едно време не съм чувал да е било чак такъв зор."
    Единственият шанс, който ние все още имаме е, че още не са ни притиснали много силно и пресирали, за да елиминират с някакъв закон, или разпоредба по-старите коли от уравнението. Да направят каското задължително, като гражданската (за наше добро нали, а не за друго) и да вдигнат данъците, така че те да станат по-високи от стойността на старата кола. До като го направят това, до като се сетят да се "погрижат" за нас, (бедните със старите коли), аз чисто нова кола НЯМА ДА СИ КУПЯ И КАРАМ. Майната им на системата им, и на икономиката им. Моите интереси и средствата, които заделям за тях не съвпадат точно с техните искания и желания. Все още има начини да се измъкне човек и да ползва МПС-то си с много по-малко разходи и средства за него, от колкото предвижда за това системата.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
      В допълнение пълното автокаско включва и асистънс, демек безплатно те репатрират до близък сервиз и това важи на територията на ЕС.
      Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
      Не знам колко от радетелите за стари коли са имали нова през последните 5 години, ама на повечето гаранцията им е европейска и ако си на оперативен лизинг си взимаш заместващ автомобил. Ако си на финансов, разбира се не ползваш такъв, но гаранцията ти важи в цяла европа, имаш денонощен телефон за съпорт и т.н.
      ЕДинствения ти проблем е да имаш батерия в телефона, за да се обадиш.
      Взех си инвертор за 30 лева, и си имам 220 волта в колата за такива цели.
      И кво правим като ръгна из Турция, Сърбия и т.н., дето са ни комшии и са извън ЕС?
      Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
      Не знам защо има хора които отказват да се наслаждават на живота а само се чудят как да се борят срещу него и новите неща. Всъщност защо имате нови телефони а не карате със добрите стари слушалки с държащи по две седмици батерии. ...Едно време точно човек живеещ от много време в Германия ми каза, българите ще се оправим когато спрем да се сменяме крушките сами и да си боядисваме сами къщите.... Тогава не го разбрах, отне ми бая години да го разбера.
      Четвърти смартфон пробвах. Последният висок клас от последните на Нокия. Махнах го и него, и съм с една стара Нокия от 2000-та година модел. Дори не държи 2 седмици. За кефа и удоволствията Чавдар го е казал добре. Предпочитам Московец пред кредити и лизинги. Щото ако останеш без доходи те почват ЧСИ и от 2 000 лева стават на 15 000. Има такива случаи. За 30 хилки тъй ще те ушият, че и за децата ти ще има.
      Някой да гарантира, че няма да остане без доходи? ЧЕ не може да се разболее, няма да излезе непредвиден разход и т.н. ... Живот назаем, роб на банките.

Както е тръгнало с тия 50 пола ще ни задължат и жените си да водим на лицензирани оправячи! Иначе незаконно!

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
        Жалим, ама германците не четат сводките от врачанските билнични заведения, но пък преглеждат билда
        Така е де, и доколкото зная статистика от преди години показваше, че реализират добри продажби на германския пазар.
        Всеки трети е шести

Коментар

Факт че премиум колите идват в България на по 250-400к км и едва на 4-5 години, говоря за аЛди А6 комби, МБ Е клас Комби, КУ7,МЛ А8 итн. лимузини и 4х4 от среден и висок клас...
          Е, къде да дойдат, ако не в България?! Хубави коли са, удобни за дълъг път, но нито са моделите на средностатистическия човек, нито всеки собственик на такива кара толкова.
          Същите модели, на малко километри, просто струват повече и на нашия пазар се продават по-трудно.
          Между другото полицията в моята провинция са предимно с Е-класи. Много големи концерни също имат и служебни автомобили от този клас.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Случайно да ви минава през главите, че различните хора може да имат различни от вашите представи за това как да се "наслаждават на живота". Все едно няма един куп пръдльовци (дето искали да пърдят на нова седалка), които са се набълбукали с кредити за нова кола, нов телефон (ама от най-новите, дето имали нам си к'ви звънчета и камбанки в повече от предишния модел) и т.н., и се перчат колко са им големи пишлетата, а като отидат на бензиностанцията - сипват нафта за по 2-30 лв, щото нема кинти за друго, след като си обслужат задълженията и неизбежните разходи по издръжката. Е*ем ти такова наслаждаване!

Същото и за "оправянето". На тебе може идеал да са ти задръстеняци, които ще стоят на тъмно, докато не дойде "лицензиран" специалист да им смени крушката в хола, ама това си е твоя работа. Разни хора - разни идеали.
            Хрумвало мие и за това давам и друга гледна точка. А относно кредитите... така е но това е финансова култура която се учи по трудния начин, и аз искам самолет ама няма. Не е нужно да имаш нов имиджов телефон за 2к лв. При положение че можеш да имаш същата функционалност от НОВ телефон за 600лв. Това е финансова култура.
            А за крушките идеята е че докато си правиш всичко сам губиш твоето ценно време не даваш възможност на специалист да си свърши работата и да вземе съответно пари за това. След това той трудно ще похарчи пари които не е взел при теб, където ти си специалист.. и те така.

Гадно, но така работи "оня" свят към който уж искаме да ходим.

Ако се изразявам неразбираемо Моля да бъда извинен, толкова си мога.

П.С. не съм пърдял пръв във автомобил, пораснал съм само до 3 годишен.

Коментар

Абе, премиума не беше ли ЕС-клас?
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

В допълнение пълното автокаско включва и асистънс, демек безплатно те репатрират до близък сервиз и това важи на територията на ЕС.
                Ама аз не искам да ме возят на репатрак, колкото и да е удобно и безпроблемно уредено.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                  Взех си инвертор за 30 лева, и си имам 220 волта в колата за такива цели.
                  И кво правим като ръгна из Турция, Сърбия и т.н., дето са ни комшии и са извън ЕС?

Четвърти смартфон пробвах. Последният висок клас от последните на Нокия. Махнах го и него, и съм с една стара Нокия от 2000-та година модел. Дори не държи 2 седмици. За кефа и удоволствията Чавдар го е казал добре. Предпочитам Московец пред кредити и лизинги. Щото ако останеш без доходи те почват ЧСИ и от 2 000 лева стават на 15 000. Има такива случаи. За 30 хилки тъй ще те ушият, че и за децата ти ще има.
                  Някой да гарантира, че няма да остане без доходи? ЧЕ не може да се разболее, няма да излезе непредвиден разход и т.н. ... Живот назаем, роб на банките.

Както е тръгнало с тия 50 пола ще ни задължат и жените си да водим на лицензирани оправячи! Иначе незаконно!
                  Що, ако ти е стара колата в Сърбия и Турция ще те обслужат без пари ли?
                  Не за друго, ама съм пътувал и с нов Москвич до Германия, и с нова кола от 21-ви век. Ми някакси не ми се връща назад, колкото и ремонтопригоден да е москвича.
                  Със страшна сила ми се иска да забравя колемия метален куфар с инструменти, който беше отзад в москвича, делкото, резервните чукче и наковалня, резервните кабели, резервните чистачки.......ама хич не искам да си ги спомням тия моменти

Коментар

Що, ако ти е стара колата в Сърбия и Турция ще те обслужат без пари ли?
                    Не за друго, ама съм пътувал и с нов Москвич до Германия, и с нова кола от 21-ви век. Ми някакси не ми се връща назад, колкото и ремонтопригоден да е москвича.
                    Със страшна сила ми се иска да забравя колемия метален куфар с инструменти, който беше отзад в москвича, делкото, резервните чукче и наковалня, резервните кабели, резервните чистачки.......ама хич не искам да си ги спомням тия моменти
                    По-добре богат и красив, отколкото беден и грозен. И кво да направя, като съм красив и беден? Старата кола почти няма разходи, сравнена с нова на кредит. Ще го преживея, ако опрем до репатрак в Турция. Пък и добре е на такива разходки да са поне 2 коли, да не висим по пътищата.

А за крушките идеята е че докато си правиш всичко сам губиш твоето ценно време не даваш възможност на специалист да си свърши работата и да вземе съответно пари за това. След това той трудно ще похарчи пари които не е взел при теб, където ти си специалист.. и те така.

Гадно, но така работи "оня" свят към който уж искаме да ходим.

Ако се изразявам неразбираемо Моля да бъда извинен, толкова си мога.
                    ...
                    То хубаво, ама това всеки да си го решава. Щото сега напъват закони да си плащам за всичко и на всички и за ново. Пък на мене няма кой да ми плаща подобаващо, на 3 места ли да бачкам, че да им угодя? Кое да ми е ценно на времето, ударил съм го през просото, именно защото нямам една шапка кредити. Иначе като гледам американци и германци накъде са тръгнали - не съм сигурен, че искам да ставаме като тях. Меркел ми е силно антипатична.

Коментар

...
                      защо имате нови телефони а не карате със добрите стари слушалки с държащи по две седмици батерии. Защо се заглеждат е по всякаква нова техника но ако тя е в автомобил той вече е кенеф. Автомобила е като телефоните
                      Аз само да кажа че и с телефоните има същата кенефна обстановка. Поради което някои освен стари, изпитани коли ползваме и телефони от преди няколко години. Някои от тях купени от олх и ибей на цена по-висока от магазинската.

И има защо, ама не е по темата.

Коментар

... А относно кредитите... така е но това е финансова култура която се учи по трудния начин, и аз искам самолет ама няма. Не е нужно да имаш нов имиджов телефон за 2к лв. При положение че можеш да имаш същата функционалност от НОВ телефон за 600лв. Това е финансова култура.

Гадно, но така работи "оня" свят към който уж искаме да ходим. ...
                        Е за тази Мария говорим де. Ако си си надвил на масрафа и не те бърка да хвърляш всеки месец сума Х за изплащане на нова кола - be my guest - сменяй си ги като носни кърпички, ако щеш и през месец. Ако обаче имаш ограничен бюджет - всеки си има свои приоритети и си ги реди съобразно своите виждания. Един ще си вземе нова кола, друг ще предпочете да вземе кредит за собствено жилище, а трети ще е над тези неща и ще тръгне да пътува.

Пък за губенето на собственото суперценно време - хайде холан! Със сигурност има хора, чието време може да е толкова скъпо, че на всяка минута да пада по жълтица или повече, ама хич не съм убеден, че това се отнася за средностатистическия Том, Дик или Хари.

Да не говорим, че в много ситуации способността да се оправиш самостоятелно би спестила както пари, така и време. Примерно, в петък следобед на паркинга на хипермаркет сядам в колата, въртя ключа - няма никой. Проверявам - релето цъка, ама стартер не върти. По рекламирания от тебе "германски" способ би трябвало да звъня на пътна помощ, да чакам половин, един час или повече (според заетостта на "лицензираните" специалисти) да дойде някой, да натовари колата на репатрак и да я закара в сервиз. Вместо това, по българския способ проснах на земята една постелка от багажника, легнах на нея, треснах един чук на стартера, след което запалих и се прибрах като пич. В понеделник на спокойствие отидох на съответен сервиз, където за половин час смениха четките.
                        Откъдето и да го погледнеш, си е спестяване хем на време - 5 минути самооправяне вместо чакане за неясно колко дълго, хем на пари - 0 срещу 50-60-80 лв за репатрак.
                        Ами ако такава случка ти се случи някъде на път, в по-диви краища и посред нощ, а не през деня насред голям град? И не, не си гарантиран дори и с нова кола от магазина.

Изобщо, това, че искаме да ходим към "оня" свят никак не означава, че трябва безкритично да приемаме всичко от него. Лично на мен хич не ми харесва ролята на безмозъчен бройлер-консуматор, правещ като папагалче това, което му набиват от рекламите - купувай това, купувай онова, пий едно хапче и проблемите ти са решени ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

и съм сигурен, че с разликата в бюджета ще направя първото да изглежда и да се движи като второто.
                          А за мен от подобни упражнения няма смисъл.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                            Не съм защитник на соц. дъртаняните, ама като ще си говорим нека да е с факти. Авто индустрията се оля в опитите да се докара пред еко талибани, маркетолози, рекламодатели, фирмени сервизи, застрахователи, дилъри на части и автосалони, пътна помощ, последния да затвори вратата!
                            Сядаш в космически кораб и се молиш компютрите да не решат, че искат да си починат. Търсих оная статия за побъркалата се кола, и безпомощната собственичка вътре, дето и отцепвали магистралата... Нещо не мога да уцеля ключовите думи.
                            Сегашния ми дрънгел е 97 г. произведен, и някои агрегати по двигателя не знам за какво са. Ако угасне на пътя дори не знам отде да го подхвана. Московецът съм го подкарвал с клечка от близкия храст, ама знам къде какво да човръкна. С новите си носиш свещена книга според религията, и си дотам! Не дай Боже да спре в чужбина.

За разхода се съгласявам, ама тая далавера с прескъпото Адблу ми се губи. Четох, че са някакви много евтини компоненти в тая течност, пък я продават като за Шакълтънстото уиски от полюса. Явно са решили, че който купува нова има златна мина, или поне петролна сонда в задния двор.
                            Адблу струва между 0.90лв и 1.10лв литъра.Разхода е около 15л. на 5000км.Дори не си струва да се споменава като разход.Адблу има на 80% от бензиностанцийте непосредствено до колонките.Представлява 1тонен съд с пистолет и брояч.Факт.
                            Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                              Смисъла на всичко това е, че ТРЯБВА ДА СЕ КУПУВА НОВО. Да се консумира и хвърля (рециклира), а после да се купува друго НОВО. Такъв е смисъла на тая система наречена капитализъм, дето я определят и като демокрация. ТРЯБВА ДА СЕ КУПУВА И КОНСУМИРА, а не да си караш старата си 20 годишна кола, без каско, без лизинг, без фирмени сервизи и сам да си сменяш накладките пред блока, където живееш. Цялата система е измислена и нагласена за НОВО.
                              Цялата хранителна верига и екосистема, е около новите. Сума ти кърлежи пият до припадък и се издържат от нея. Едно време не съм чувал да е било чак такъв зор."
                              Единственият шанс, който ние все още имаме е, че още не са ни притиснали много силно и пресирали, за да елиминират с някакъв закон, или разпоредба по-старите коли от уравнението. Да направят каското задължително, като гражданската (за наше добро нали, а не за друго) и да вдигнат данъците, така че те да станат по-високи от стойността на старата кола. До като го направят това, до като се сетят да се "погрижат" за нас, (бедните със старите коли), аз чисто нова кола НЯМА ДА СИ КУПЯ И КАРАМ. Майната им на системата им, и на икономиката им. Моите интереси и средствата, които заделям за тях не съвпадат точно с техните искания и желания. Все още има начини да се измъкне човек и да ползва МПС-то си с много по-малко разходи и средства за него, от колкото предвижда за това системата.
                              Мнооого точно-продуктовото остаряване действа с пълна сила и при автомобилите.Изпуснаха малко положението през 90-те години,но после бързо влязоха в релсиИ ако за една електрическа крушка,или даже бойлер махаш с ръка,то не съм убеден че за толкова много пари,получаваш адекватен продукт.Ама то си е пазар,ако искаш,има достатъчно купувачи...Темата е много хубава,да могат хората,на които им бръмчат мухи за нова кола,да погледнат от всички гледни точки,за да не си скубат после косата.Въпреки,че ако прекалено много мислят,ще стане,като с онова магареСпоред тази статия http://auto.offnews.bg/news/Biznes_2/Eto-kolko-stojnost-gubi-novata-kola-s-vremeto_30115.html излиза,че е най-добре да купуваш кола на една година,с обезценка от 24%-жалко,че продавачите не го знаят,и разликата я има 5-10%,я-не...

Коментар

Скъпото адблу е чудесен размразител на стълбища в този сезон.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                ...
                                Изобщо, това, че искаме да ходим към "оня" свят никак не означава, че трябва безкритично да приемаме всичко от него.
                                ... еле пък всичко което си мислим за него. Защото и в "оня" свят доста народ си сменя крушките, особено на по-читаво направените коли - т.е. когато не трябва да свалиш предната броня, маска и радиатор на климатика.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X