Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чисто нова кола Абсурд.

Говори се за едни С класи от 90-те години на 20-ти век.
    Аз от 90-те години съм имал втора ръка и доста карал коли предимно от ниския клас разни Опели и Вагини - еми от всичките тези оцеляли до ден днешен няма [emoji4]
    Те ламарините им не издържат основно не друго.
    Та казвате да си караме колите на по 30 години а?

Иначе със 7 месечния си доход се класирам за нова кола висок клас но изобщо не ми е приоритет нова кола а предпочитам някой нов имот [emoji4]
    Затова си карам един 7 годишен Голф и псувам колко скъпо е да му смениш ЕГР-а
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• От: Чисто нова кола Абсурд.

То начини винаги има.
      Просто едното е по лесно.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        То начини винаги има.
        Просто едното е по лесно.
        Общувал ли си някога с Порше България?

Коментар

Да теоретично няма.

Аз втора ръка с заместващ автомобил не знам
          А на теб колко много ти трябва заместващ автомобил?! Даже и в България има обществен транспорт, таксита и пр. За разликата с набутвацията за нова, можеш да ползваш такси, рента-кар, да поддържаш още една стара за резервна с все данъци и всичко, и пак ще си на сметка спрямо новата.

ПП: Тия трактори са ги произвеждали тука в моя регион... и още доста ги търкалят, а не съм видял да ги карат в дилърския сервиз на VAG.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
            И Смяна на масла, филтри, накладки, спирачна течност, ангренажни и плоски ремъци, масло в скоростната кутия, тампони по окачването, шарнири, всичко се сменя навреме и според предписанията и километрите за съответният модел. Разбира се за тази поддръжка и за смените на части, когато се наложи се дават много по-малко пари, от колкото за чисто нова кола и във фирмен сервиз. .
            Владич, тук не съм съгласен с теб. Първо чисто новата кола в сервиза ще сменява само консумативи, защото е нова и няма да се налага да се правят ремонти по ходова част. Да приемем че искаш да обслужваш колата във фирмения сервиз, когато вече не е толкова нова ( минала е 4 години) и ти се налага нещо да се подмени. Почти всички сервизи предлагат 4+ програми с отстъпки от цените на труд, консумативи и части, като можеш да избираш между нови оригинали или заводски рециклирани ( които са близо 40% по-евтини но с гааранция). Подобен избор, който ти имаш в магазина, когато пазаруваш, само че там нямаш гаранция на частта.
            LZ1UX

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Общувал ли си някога с Порше България?
              У нас реалността е изкривено. Това е ясно.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

У нас реалността е изкривено. Това е ясно.
                Добре.

Общувал ли си с германски представител на Порше?

Коментар

Добре.

Общувал ли си с германски представител на Порше?
                  Не.
                  Що?

ПП руски на Рено брои ли се?

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    Можеш. Горе-долу колкото и ти сега. Айде, една идея повече от теб.
                    В моя район, 75 квадрата апартамент в градче с 13 хиляди жители - 280...хиляди евро.
                    Каква стана работата-в България,жилището се изплаща от наеми за 19-20 години,и е надценено,а Ханс изплаща неговото-32-34 години-без данъка.И след като и на него му е скъпо,а му остават пари,и не знае какво да ги прави,ще си купи нова кола.А в Япония,ипотека за 99 години,предаваш по наследство...
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-01-18, 16:46. Причина: Корекция на цитат

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      Можеш.............
                      Това се опитвам да обясня с няколкото ми поста в темата.
                      Въпросът е да можеш да си го позволиш. Българина за това мечтае-да има достатъчно доходи за да може да си позволи неща за които засега само си мечтае.
                      Говоря за средния българин, щото в темата се чувствам като патка сред лебеди.

Понеже мисленето ни е изкривено от многото години държане в бедност и подтискане на желанията-стигнали сме дотам да издигаме във фетиш най-обикновени неща. Едно от тях е да можеш да си купиш нова кола. Защото това се смята за някакъв връх в благополучието. Ако можеш да си позволиш нова кола-значи си добре материално. Един вид-мерило за благополучие, и повод за гъзария.
                      Допреди 15-20 години за връховръх на лукса се имаше наличието на басейн в къщата, но вече не е. След още някоя година и новата кола няма да е това което е сега, а след още някоя друга година-и ходенето на малко по-екзотични места на почивка.

Та така за новите коли-за обикновения човечец това е израз на благосъстояние, а не толкова от нужда. Като решението за покупка на нова кола е по-скоро емоционално, отколкото рационално.
                      Но това вече го писах.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                        Съсипахте ме.

Са излиза, че е по-добре стар москвич, от нова кола.
                        Поне със стария мерцедес W140 неква емоция можеше да предизвикате в мен, но в момента само усмивка, саркастична .
                        Правилно ма за 3000 долара няма Дачия тук пък 140ката толко струва вече ако си говорим за евтино.Не бъди и сьркастичен,че вземе да откажат спирачките на някое 140 и да се фрасне в Дачията та от сьрказма да останат само 3000 долара

И трябва да се разберем с някои хора какво е кола и какво е средство за придвижване според мен поне.То и тук мога да ти покажа най-ниския клас превозно средство с по 600 000 мили ползвано за доставки от 3 ма карачи нонстоп ма на това кола ли му викаш?
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Не.
                          Що?

ПП руски на Рено брои ли се?
                          Ми щото е полезно човек да е видял рекламата и на живо.

И от руския на Рено какви са впечатленията?

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                            Владич, тук не съм съгласен с теб. Първо чисто новата кола в сервиза ще сменява само консумативи, защото е нова и няма да се налага да се правят ремонти по ходова част. Да приемем че искаш да обслужваш колата във фирмения сервиз, когато вече не е толкова нова ( минала е 4 години) и ти се налага нещо да се подмени. Почти всички сервизи предлагат 4+ програми с отстъпки от цените на труд, консумативи и части, като можеш да избираш между нови оригинали или заводски рециклирани ( които са близо 40% по-евтини но с гааранция). Подобен избор, който ти имаш в магазина, когато пазаруваш, само че там нямаш гаранция на частта.
                            При четиригодишен лизинг и 120 000 км минати по нашите пътища за това време, ми се е налагало да правя ремонти по ходовата част на купена чисто нова кола, пък и не само по ходовата част, а не само масло и филтри да сменям. Разбира се това беше до 2010 год. От тогава минаха 8 години.
                            Радвам се, че са се размърдали фирмените сервизи, и то в правилна посока, след като са забелязали, че нещо губят състезанието... Колкото до гаранциите, които дават сервизите, а пък магазините, от които си купувам части ме лъжат и не ми дават гаранции?!?!... Зарежи ги тия сладки приказки, или ги разправяй на друг, а не на мен. Значи сервиза си държи на реномето, а търговецът с магазина не?!?! Тука не говоря за части купени на битака в сряда, или втора употреба на пазара в Димитровград, така, че не съм забелязал да ме лъжат и мамят търговците с магазините за части.
                            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                            Златомир Попов - Forry

Коментар

Ми щото е полезно човек да е видял рекламата и на живо.

И от руския на Рено какви са впечатленията?
                              Като от рекламата. Ама там пазара е голям и Рено изкъсо следи какво се случва, какви са отзивите и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                                То не е и много хубаво всеки сам да си човърка по колата. Това беше някаква соц извратеност според мен. Пред всеки блок се сменят шарнири и съединители. И после падат колелета по пътя.

А сега да не е по-различно?? На два, три сервиза, са 20-30 гаража, гаражчета, каналчета или просто момчета де пак ти сменя шарнира пред блока.
                                Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X