Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
    Нямах предвид по размер, е гледай - фуги, качество на пластмасите такива неща.
    Може и да си прав, последното впечатление от а2 което ми е останало е за евтин пластмасов курник с висока (тогава) цена и с емблема на птемиум марка.
    Аудито чак да са му различни фугите между панелите не е, но вътре си е ПВЦ като за каналджийски тръби (че и на цвят даже).
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      Не знам новите японките как са като цени в средния клас ,щото като качество държат ниво.
      То кое им е вече японско? И те се изпедерастиха. Май само Субару и Хонда останаха японски. Другите се пофренчиха.
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Не съм защитник на соц. дъртаняните, ама като ще си говорим нека да е с факти. Авто индустрията се оля в опитите да се докара пред еко талибани, маркетолози, рекламодатели, фирмени сервизи, застрахователи, дилъри на части и автосалони, пътна помощ, последния да затвори вратата!
        Сядаш в космически кораб и се молиш компютрите да не решат, че искат да си починат. Търсих оная статия за побъркалата се кола, и безпомощната собственичка вътре, дето и отцепвали магистралата... Нещо не мога да уцеля ключовите думи.
        Сегашния ми дрънгел е 97 г. произведен, и някои агрегати по двигателя не знам за какво са. Ако угасне на пътя дори не знам отде да го подхвана. Московецът съм го подкарвал с клечка от близкия храст, ама знам къде какво да човръкна. С новите си носиш свещена книга според религията, и си дотам! Не дай Боже да спре в чужбина.

За разхода се съгласявам, ама тая далавера с прескъпото Адблу ми се губи. Четох, че са някакви много евтини компоненти в тая течност, пък я продават като за Шакълтънстото уиски от полюса. Явно са решили, че който купува нова има златна мина, или поне петролна сонда в задния двор.

Коментар

[QUOTE=Ivan Terziev;32718. Ако угасне на пътя дори не знам отде да го подхвана. Московецът съм го подкарвал с клечка от близкия храст, ама знам къде какво да човръкна. С новите си носиш свещена книга според религията, и си дотам! Не дай Боже да спре в чужбина.[/QUOTE]
          То не е и много хубаво всеки сам да си човърка по колата. Това беше някаква соц извратеност според мен. Пред всеки блок се сменят шарнири и съединители. И после падат колелета по пътя.
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
            То кое им е вече японско? И те се изпедерастиха. Май само Субару и Хонда останаха японски. Другите се пофренчиха.
            И Хонда не са япончета.
            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
              То не е и много хубаво всеки сам да си човърка по колата. Това беше някаква соц извратеност според мен. Пред всеки блок се сменят шарнири и съединители. И после падат колелета по пътя.
              Падат щото гледаш коли на по 30 години, дето са им изгнили носачите. Или са карали с диви ментета. От стария мускал пазя предния мост, жалко, че не е при мен да снимам къв танк е. 100 пъти предпочитам да ремонтирам сам, че се напатих от гъзоръки майстори. Едно направи 2 счупи!
              За фирмените сервизи изписаха епопея в няколко тома.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                Бачкал съм в индустрията дето прави тия електроники, и се махнах, и камъни фърлям да не ми дойде случайно акъл да се върна. Изконна, тотална простотия, неграмотници, пинтилък, бюрокрация. Побългарена работа. И ако бъгнат тия компютри се молиш да е имало грамотен инженер да е предвидил да имаш някакъв бакъп.
                Дизайнерите на тия новите ровят под дърво и камък да си купят нещо с по-малко електроника, от по-старичките модели.
                Именно!

Коментар

Аз да питам, къде ги гледате тези дачии дъстър по 4500?

Гледам и говорите за средностатистическия "някой си".
                  Аз ако си купя примерно в кеш, примерно шкода рапид бензин за 24 000лв. И средно карам по 8000км на година, кога се очаква да и ремонтирам нещо по сериозно?
                  След 10-15 години по мой сметки.
                  Т.е. до тогава ще сменям масло, гуми и акумулатор да кажем. Няма да търся сервизи по път и над път и като тръгна за някъде ще знам, че ще стигна.
                  Т.е. си взимам скапания казан за да стигна от точка А до точка Б. Без да я мисля.

Коментар

Не знам колко от радетелите за стари коли са имали нова през последните 5 години, ама на повечето гаранцията им е европейска и ако си на оперативен лизинг си взимаш заместващ автомобил. Ако си на финансов, разбира се не ползваш такъв, но гаранцията ти важи в цяла европа, имаш денонощен телефон за съпорт и т.н.
                    ЕДинствения ти проблем е да имаш батерия в телефона, за да се обадиш.

Коментар

Даже в новите коли и за тела са ти помислили да не остава без батерия.

Коментар

Почвам да се чудя вече сериозно. Като човек имащ стари коли от миналия век съм наясно с тях (погледнете никнейма ми). Но да ми се обяснява колко са били велики няма нужда. Имам си старо желязо пак от миналия век ( снимката на ник-а ми) което се подържа безкомпромисно, да малко съм луд но това е друга тема. Но въпреки перфектното реставрирано състояние пак на дълъг път си карам пластмасов кошник гъчкан с електроника от този век. И нямам един багажник части даже като се замисля нямам и отвертка даже. Не го бутвам прави се в сервиз за разлика от другите ми ретро фетиши, които си ги ремонтирам сам защото ми харесва.

Ако сега се налага да тръгна за на майната си в Европа познайте с кое ще тръгна.

Не знам защо има хора които отказват да се наслаждават на живота а само се чудят как да се борят срещу него и новите неща. Всъщност защо имате нови телефони а не карате със добрите стари слушалки с държащи по две седмици батерии. Защо се заглеждат е по всякаква нова техника но ако тя е в автомобил той вече е кенеф. Автомобила е като телефоните и свиквайте с това конфекция е и ще става все по голяма такава. Просто го ползвайте колкото трябва и да заминава за рециклиране. Сравнява ми се Германия но само на заплати а не на съпътстващи разходи. Да готино е немска заплата в БГ реалност но нещата не стават така. Едно време точно човек живеещ от много време в Германия ми каза, българите ще се оправим когато спрем да се сменяме крушките сами и да си боядисваме сами къщите.... Тогава не го разбрах, отне ми бая години да го разбера.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20180124-114130.jpg
Прегледи:1
Размер:41.5 КБ
ID:5779504

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                            Не знам колко от радетелите за стари коли са имали нова през последните 5 години, ама на повечето гаранцията им е европейска и ако си на оперативен лизинг си взимаш заместващ автомобил. Ако си на финансов, разбира се не ползваш такъв, но гаранцията ти важи в цяла европа, имаш денонощен телефон за съпорт и т.н.
                            ЕДинствения ти проблем е да имаш батерия в телефона, за да се обадиш.
                            В допълнение пълното автокаско включва и асистънс, демек безплатно те репатрират до близък сервиз и това важи на територията на ЕС.
                            LZ1UX

Коментар

Една вметка от мен, преди около десетина години сглобявах и произвеждах компоненти за автомобили в Англия, имаше поне 3 или 4 вида качество, най-ниското качество отиваше за Турция за техните заводи а 3то пред последно най-лошо качество за Източна Европа, с други думи твърдя, че чисто нов автомобил закупен в РБ е поне три пъти по-зле сглобен и тестван, следователно три пъти по-НЕнадежден/проблемен от същия автомобил закупен в Северо-Западна Европа!
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
                                ...

Не знам защо има хора които отказват да се наслаждават на живота а само се чудят как да се борят срещу него и новите неща. Всъщност защо имате нови телефони а не карате със добрите стари слушалки с държащи по две седмици батерии. Защо се заглеждат е по всякаква нова техника но ако тя е в автомобил той вече е кенеф. Автомобила е като телефоните и свиквайте с това конфекция е и ще става все по голяма такава. Просто го ползвайте колкото трябва и да заминава за рециклиране. Сравнява ми се Германия но само на заплати а не на съпътстващи разходи. Да готино е немска заплата в БГ реалност но нещата не стават така. Едно време точно човек живеещ от много време в Германия ми каза, българите ще се оправим когато спрем да се сменяме крушките сами и да си боядисваме сами къщите.... Тогава не го разбрах, отне ми бая години да го разбера.
                                Случайно да ви минава през главите, че различните хора може да имат различни от вашите представи за това как да се "наслаждават на живота". Все едно няма един куп пръдльовци (дето искали да пърдят на нова седалка), които са се набълбукали с кредити за нова кола, нов телефон (ама от най-новите, дето имали нам си к'ви звънчета и камбанки в повече от предишния модел) и т.н., и се перчат колко са им големи пишлетата, а като отидат на бензиностанцията - сипват нафта за по 2-30 лв, щото нема кинти за друго, след като си обслужат задълженията и неизбежните разходи по издръжката. Е*ем ти такова наслаждаване!

Същото и за "оправянето". На тебе може идеал да са ти задръстеняци, които ще стоят на тъмно, докато не дойде "лицензиран" специалист да им смени крушката в хола, ама това си е твоя работа. Разни хора - разни идеали.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X