Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Не се познаваме и нямам нищо против теб, но с тази Кия навсякъде...
    Карам по-добри неща, но не го навирам на всеки.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Може ли по-кротко? Какво ти бъркам. Карай си скрапа.
      Грубо......
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от allyx Преглед на мнение
        ...
        - Да ми е всекидневна кола в града - т.е. да не е ламя и да е сравнително компактна. В този род на мисли джиповете отпадат по разход и размери.
        - Да е удобна, надеждна и икономична на дълъг път вкл. в чужбина, където не е препоръчително за джоба да опираш до пътна помощ.
        - Да не я мисля като принцеска когато пътя е кофти, или такъв просто няма. Това предполагам означава да е със сравнително меко и много здраво окачване, висок клирънс и добре защитена долна страна на колата.
        - Да не изпадам в ситуация да ме смъкват от планината защото например лампичката на сензорчето за еди коя си джуджавка не светела, и компютъра решил, че това е критичен проблем и колата отказва да запали. Имам познат, чиято кола отказваше да запали защото датчика на колана на шофьора се беше повредил.
        - Естествено, да е сигурна откъм опазване на пътниците при евентуална катастрофа.

Това, което съм свикнал със 190ката, може би за днешните стандарти е леко разглезване - да седна, да завъртя ключа без да се замислям "ще запали ли, студено ли е, ще мине ли оттук, ще се счупи ли ако опра някой камък отдолу", да запаля и да отида от А до Б и търся по-нова алтернатива на тази моя кола.

Бюджета ми е около 8000 лв, като предпочитам да става дума за коли след 2003, най-много 2000. За съжаление текущата ми кола откъм надеждност, проходимост и кеф от каране, бие дори повечето съвременни "паркетни джипове", а не искам да извадя от джоба си 8 хилядарки, за които да ми се налага да свиквам с компромиси, китайски пластмаси, Error500, 200, 243214 електроники и т.н....
        Вземи си паджеро 95-96 година късо, 2.5 ТДИ- с ръчни скорости. Плюсове:
        -Сравнително компактно- лесно се кара из града
        -Сравнително добър разход на гориво- при кротко каранеи с нормални гуми разхода пада под 10/100
        –Единствената електроника е часовника.
        –Елементарна поддръжка
        – Здрав и прост като бордюр
        -Сравнително добра возия за автомобил от този клас
        -Сравнително динамичен- в сравнение със 190-ката доста се ''стряска''
        –Сравнително ниски цени на консумативи.
        Е- вярно, не е 2000-2003 година, но тогава вече свестни коли няма- повечето са високотехнологични, пълни с кабели, чипове и жици курници
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Абе всички дружно скочихте срещу Пенчо, че бил "на всяка манджа мерудия" ...

Ама как няма да е така, като почти всяка нова тема в този раздел започва така:

"Искам джипка -
          да е по-нова, ама да не е скъпа,
          Да не харчи много, ама да хване цялото семейство плюс багажа
          да е проходима, ама поддръжката да не е скъпа
          да има потенциал за наджипване, ама да предлага някакъв комфорт и да не се кара като трактор ..."

Съжалявам, ама няма много други машини, които да отговарят на всичките критерии на куп. Да, във всяко едно отношение има по-добри от Кията, ама всичко на куп много рядко се среща.

То е ясно че "На тате Гоуфа е най-як, щото си е нашия", ама кажете си с ръка на сърцето, колко от вас биха дали кръгче на напълно непознат. А Пенчо го прави!

Естествено, че пълно щастие няма. В това хоби винаги се правят компромиси. Но точно това е идеята на този раздел - всеки новодошъл да се ориентира за какво става въпрос и да нарави максимално правилен избор.

П.П. Пенчо, не ми благодари за рекламата. Не го правя даром! В замяна и аз искам кръгче с Кията
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
            В замяна и аз искам кръгче с Кията
            Няма проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
              Вземи си паджеро 95-96 година късо, 2.5 ТДИ- с ръчни скорости.
              -Сравнително добър разход на гориво- при кротко каранеи с нормални гуми разхода пада под 10/100
              Това е извънградско, нали. А градското как е? Питам, че май и на мен избора се свежда до МП 2.5 дизел. Хем висок, хем здрав, хем вози по-добре, а и е дизел, т.е. разхода ще е по-малък..................а и данъка също с тези коне и тази година на производство
              SUV

Коментар

Малко са колите,които не съм пипал от вътре,но си имам една 190-ка набор 84,която собственоръчно си разглобих до последната гайка,заключение - конструктивните решения на стария немски ИНЖЕНЕР и качеството на частите и сглобките,просто е немислимо да се сравняват с днешните легота!Абе хора,4-те и амортисьора са оригиналните в отлично състояние!!!Въобще,защо трябва да говорим за нови коли - не знам!Колко много познати имам с таралясници след 2005-а,дето минават за по-скоро още нови и се чудят и смятат кви пари са наляли и наливат в тях...Аз веднъж се излъгах...по-скоро от любопитство,но бързо си поправих грешката!

Коментар

Първоначално публикуван от king_bg Преглед на мнение
                  Това е извънградско, нали. А градското как е? Питам, че май и на мен избора се свежда до МП 2.5 дизел. Хем висок, хем здрав, хем вози по-добре, а и е дизел, т.е. разхода ще е по-малък..................а и данъка също с тези коне и тази година на производство
                  Разхода градско е относителна величина на моето почва от 10 и може да стигне 15-16, но при "нормално" каране е към 12.
                  Между другото го продавам. Можеш да го видиш тук .
                  Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от king_bg Преглед на мнение
                    Мой приятел има такова същото и доста сме се возили с него. При кротко каране извън града - от 7.5 до към 9 / 100.
                    В градски условия- говорим за Русе- в по-големите градове е друго от 10 до 12/100.
                    Гумите са 235/15
                    Моето- това от аватара ми не го слагам за сравнение, защото след солидно ''наджипване'' горните норми са умножават по 2
                    Иначе самата джипка- сега много ще скочат ''Ама това джип ли е'', но това е друга тема е сравнително опростена като конструкция и в същото време си има достатъчно глезотийки.
                    Мен лично доста ми допада и като возия, и като разход, и като издържливост . Въпреки че е на доста години не бих я сменил за паркетници от сорта на дъстър, кашкай, форестър, и от сорта комбита с по-големи гуми.
                    Останалото е въпрос на личен избор.
                    Последно редактирано от borko_ruse; 13-01-12, 19:04.

Коментар

Като това дето го караш друго нема,трудно ще ти бъде в избора.Но все пак да те предупредя,влезеш ли групата на джиповете излизане няма,успех...

Коментар

От: Re: Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        Сайта на МВ казва друго:
                        W123-200D Kerb weight 1390 kg
                        http://et.mercedes-benz-clubs.com/me...D-Abmessung/en

W124-200D Kerb weight 1280 kg (1986)
                        http://et.mercedes-benz-clubs.com/me...D-Abmessung/en
                        Меря всичките си коли, и теглото общо-взето съвпада с техническата документация.Не признавам разни сайтове-майтове!
                        На 123-та си пазя оригиналната книжка с ТТДанните, където за 123/200Д пише 1950кг. сухо тегло(без акумулатор и празен резервоар).
                        Нека Бенцбоса от Хамерика се изкаже!
                        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от бай Матьо Преглед на мнение
                          Като това дето го караш друго нема,трудно ще ти бъде в избора.Но все пак да те предупредя,влезеш ли групата на джиповете излизане няма,успех...
                          Абсолютно подкрепям! Единствено 190 се сравнява със 124
                          Но един път стъпиш ли на кал с ''рошави гуми'' връщане назад няма-при мен се започна с една невинна ''разходка''

Коментар

Да се намеся и аз...
                            Към колегата търсещ си кола-уж не искаш електроника в колата, а търсиш такава със всякакви "системи за сигурност". А те са тясно свързани с електрониката.
                            Аз лично ако си купя кола с такива глупотевини първата работа която ще направя е да изключа въздушната възглавница. После да скапя АБС, а за стабилизиращите системи ще трябва да се иде на сервиз за да го изключат безвъзвратно.

Ако бях на твое място щях да си стегна мерцедеса, и да си го карам безметежно още 20 години...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Може би се изразих грешно за електрониката Неща като ЕКУто и контролерите за абс и подобни са едно нещо, скорошните простотии като гласово управление на климатика, безконтактни ключове, вградени GPSи и всякакви такива неща които могат да ти изтръгнат нервите - друго Това имах предвид. Не съм наясно електрониката по сигурността и управлението на колата какви проблеми може да причини

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Да се намеся и аз...

Аз лично ако си купя кола с такива глупотевини първата работа която ще направя е да изключа въздушната възглавница. После да скапя АБС, а за стабилизиращите системи ще трябва да се иде на сервиз за да го изключат безвъзвратно.
                                А аз лично няма да си купя такава кола- просто съм от друго тесто- ще грабна първия срещнат кенеф за 1500-2000 лв без излишни глезотии и ще го карам докато се разпадне, а това при такъв тип коли няма да е скоро-имам Джета '91 1.6ТД -в момента е на към 700 000 км . С дребни капиталовложения и ВЪПРЕКИ моите ''грижи'' продължава да се движи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X