Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Здравейте. Може би темата не е много за тук, но изискванията и въпросите които имам е най-вероятно да срещнат компетентен отговор сред вас.

В момента съм карам МБ 190D, който според мен е една изключителна машина, но като всяко нещо, след дадена възраст трябва да се смени. По принцип не разбирам много от коли, затова и изискванията ми са малко по-различни от "нормалното". В 190ката ми харесва следното:
    - За 20те си години е влизала в сервиз само веднъж за смяна на четки на стартера.
    - Никога не ми е минавало през ума да я жаля - черен път, камъни, коловози, кал, дупки - когато седна да карам нечия чужда кола и не гледам дупките, през които минавам виждам позеленялата физиономия на собственика и ми е адски странно и неестествено - в крайна сметка колата трябва да служи на шофьора, а не той- на нея.
    - Изключителна маневреност и лекота на управление.
    - Задното предаване е нещо, което много хора намират за недостатък особено зимно време, но според мен това е шофьорски навик и skill отколкото проблем или предимство. За мен лично е предимство.
    Не ми харесва:
    - Липсата на всякакви системи за сигурност - възглавници, абс, тракшън контрол и т.н.
    - Остарял външен вид - все пак - по дрехите посрещат, въпреки, че не ми е приоритет това.
    - Много муден, слаб двигател и 4 скорости. Минусите са ясни - тромави изпреварвания, висок разход при натоварване, невъзможност да се качваш по наклон натоварен и т.н.

Аз лично съм планинар човек и "пътешественик", затова ми трябва нещо, което ще му бъдат навъртени много километри, вкл. в лоши пътища и липса на такива. Не говорим за пресечен терен, но определено мисля, че всякакви нежни/спортни окачвания няма да ми свършат работа. Ето какво очаквам общо взето:
    - Да ми е всекидневна кола в града - т.е. да не е ламя и да е сравнително компактна. В този род на мисли джиповете отпадат по разход и размери.
    - Да е удобна, надеждна и икономична на дълъг път вкл. в чужбина, където не е препоръчително за джоба да опираш до пътна помощ.
    - Да не я мисля като принцеска когато пътя е кофти, или такъв просто няма. Това предполагам означава да е със сравнително меко и много здраво окачване, висок клирънс и добре защитена долна страна на колата.
    - Да не изпадам в ситуация да ме смъкват от планината защото например лампичката на сензорчето за еди коя си джуджавка не светела, и компютъра решил, че това е критичен проблем и колата отказва да запали. Имам познат, чиято кола отказваше да запали защото датчика на колана на шофьора се беше повредил.
    - Естествено, да е сигурна откъм опазване на пътниците при евентуална катастрофа.

Това, което съм свикнал със 190ката, може би за днешните стандарти е леко разглезване - да седна, да завъртя ключа без да се замислям "ще запали ли, студено ли е, ще мине ли оттук, ще се счупи ли ако опра някой камък отдолу", да запаля и да отида от А до Б и търся по-нова алтернатива на тази моя кола.

Бюджета ми е около 8000 лв, като предпочитам да става дума за коли след 2003, най-много 2000. За съжаление текущата ми кола откъм надеждност, проходимост и кеф от каране, бие дори повечето съвременни "паркетни джипове", а не искам да извадя от джоба си 8 хилядарки, за които да ми се налага да свиквам с компромиси, китайски пластмаси, Error500, 200, 243214 електроники и т.н....

Re: Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Толкова здрави коли като тези от генерацията на 190-ката трудно се намират, особено пък след 2000г...

Пробвай Хонда CRV, само дето харчи повечко от лека кола. Здрава е, лесна за каране, а като дължина и широчина мисля не е много по-голяма от 190-ката.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Моята е близо до такива изисквания, ама не я продавам.
      Давам пробни кръгчета.

Коментар

След 190-то,ще останеш разочарован във времето от каквото и друго да вземеш!Някои ще ме(те) убеждават,че не е така,ама живот и здраве ще си говорим след време!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Давам пробни кръгчета.

Верен на своето.....мислех че ще пропуснеш
          Не казвам че е лош избор.....!напротив!
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

И аз бях като теб ,но имах Опел Омега 92... и имах същия бюджет и се спрях определено на Джипка .Разликата е огромна няма да те е страх ,че ще закачи ,че няма да мине или нещо подобно.Разглеждах доста и се спрях на Опел Фронтера 2000г 2.2 дизел. Карам я вече почти година ,здрава ходова част ,стегната возия , с хубави гуми няма проблеми зимата.Единствено на мен ми се стува леко тромава,след бензиновата 2.0,но мисля сега да и сложа и чип .Но определено съм доволен от избора си

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
              Верен на своето.....мислех че ще пропуснеш
              Не казвам че е лош избор.....!напротив!

Няма как! Поне трима съм зарибил вече

Коментар

Според мен човека от Мерцедес ще се качи само на Мерцедес..... Демек според парите - някакво Г......
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Субару Импреза или Легаси/ Аутбек.
                  Ще установиш че има и по хубаво от мерцедеса.
                  Поздрави!
                  VITARA, SAMURAI
                  FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                  RENAULT ESPACE QUADRA
                  ...и едно сивикче за града...

Коментар

Разгледай и Subaru Forester.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

А според мен човека трябва да продължи да си кара 190-ката. На каквото и да се качи, няма да е такова, че 20г да влезе само за четки, да има клиренс, да харчи малко, да вози удобно, да е сигурно да е до 7-8г и да е до 8000лв.
                      При тези изисквания ще бъде разочарован на каквото и да се качи.
                      LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Давам пробни кръгчета.
                        От мен +1 за пробните кръгчета . Аз така направих своя избор- Диско за нежната ми фигура . В Кия не можах да затворя вратата.

Коментар

Няма такава и не говорим за пари - и двойно да приготвиш просто вече не ги правят такива като дизела който караш.
                          Ако не те бьрка стара кола може да прегледаш 124 модела,250 чист или турбо дизел или големия 300.Има запазени екземпляри / сравнително де /за по 5-6 000 без много електроники по тях,но пак нямат много системи за сигурност ако сравняваме с новите коли.
                          Кола след 2000 без сензорчета по нея трудно ще намериш,да е здрава,да е лесна за подрьжка,да вози добре и да е сигурна.................е няма такава и никьде не говоря за пари.
                          И аз тьрсех нещо което да им стьпи на класата ма няма,а при мен и фактора пари играеше,не ми се даваха 20 000 за Ланд Круисер,а за 15-12 имаше само изгьрбени.След 6 месеца лутане си клекнах пак на мойто и взех трети брой.В БГ ми трябваше возило и почти сьщото го играх и аз - да не е пьлна с електроники,да е сигурна,да е нормални пари,да вози нормално,да има поне климатик и автомат.............и на финала след като баджо обиколи половината автокьщи теглих една майна и пьрвия 290 турбодизел който ми изпадна пред очите се отнесе на следващия ден.
                          За 5300 взех 97 210 модела Е290 петак турбодизел с автомат,климатроник,кожа,печка,подгряване на задника,АБС,люк,ксенон и там още каквото му се намира по него.Да се надявам да е здраво колкото 140 няма да стане,ще изгние на варел за 3-4 години,но не ми е мечтаната кола,а до тогава време много.
                          Не е след 2000 / нямат го нормалното окачване там /не е без електроники и спокойно може да клекне кой да е скапан сензор по нея,не е здрава като 201 или 124 или 140,но не е претенциозна като новичките ЦДИта.

За да е модерно и сигурно му трябва електроника,има ли електроника береш и ядове с нея,избираш или едното или другото,средно положение няма.

И говоря за Мерцедес,то от това трудно се слиза.За 8 няма Гега,М не го броя,че това за мен е недоразумение еле преди 2001,а и няма нормален дизел.Баварец можеш да прегледаш,имат добьр мальк дизел,но не им знам годините там и какви пари са.

Общо взето................дрьж Мечо за резерва,да ходиш с него по магазините за резервни части за новата
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Слушай Бенцбоса ,още съжалявам за 123–ката.

Коментар

И аз за моите,но като се сетя,че майка ми размаза резервната кола и ми минава.Ако беше с 123 нямаше да я намеря да се хили в болницата,караше мойта резерва 124 Е320 който го продадох за 150 долара след катастрофата.Сега кара на брата резервния 124 Е320.Моя 123 го продадох като разбрах,че жената е бременна,тя в това с корема не се е качвала,шубе ме беше,че не е сигурна кола.Слезе си от нейния и се качи на 140,сега от там слизане няма

Няма как,остаряват,а при вас там и гният.Бях загледал един 140 300 дизел 1994 за под 7000 лева,но ще иска любов и пари,с парите лесно ма любов по интернет няма как да му пратя и клекнахме на другото уж здраво,сигурно и нормално нещо на пьтя.

Аз поне сьм смел даже и скочих на автомат,но и там една смяна на масло е над 300 лева което не е голям проблем ако си им свикнал.Ако си карал 201 дизел и си дал 300 лева за за ремонти за 9 години каране ти се вижда мноооооого.Аз сьм им свикнал обаче,нека ме боли.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X