Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Ксантия II 1.9 TDI.
    Това е най-безпроблемната кола, която съм карал досега. Има си АBS, Airbag(6 бр), пълен ел.пакет, клима.
    Здрав, дуракоустойчив, икономичен двигател с лесна поддръжка. Икономичен и достатъчно пъргав за това купе (90 к.с). Разход- 7-7,5 (максимум градско. 5,6-7 извънградско. Среден около 6,5. Пиша последно най-големите стойности които съм стигал.
    Клиренса е регулируем, но в нормално положение е почти 20 см. Нищо не стърчи под колата (купето).
    Не го жаля по черен път. На вилата си ходя редовно, дори когато е леко заснежено с добри зимни гуми.
    Помпиш сфери веднъж на около 2 години.
    По ходова част, досега съм сменил само тампони на предните носачи. Карам я от 6 години.
    Втората Ксантия ми е и бих си купил и трета.

За този бюджет, ще си купиш запазена, ще си я прегледаш и постегнеш и ще ти останат.
    Не препоръчвам HDI, заради по-капризните и бъкани с електроника мотори (не че не са добри).
    Може да се намери до '99-2000г.

Поздрави и успех!

ПП: Много хора се плашат от хидро-пневматичното окачване, но мога да те уверя че е елементарно като принцип, и ако се поддържа добре, няма никакви проблеми с него.

ПП2: Моята е 99г. и няма нито точица ръжда никъде по нея.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      Според мен човека от Мерцедес ще се качи само на Мерцедес..... Демек според парите - някакво Г......
      Абе не е точно така-имах перфектна 123-на Мерцедес и перфектна 124-ка 250D 20V(които ме познават ще потвърдят) и добре, че не си купих Г-е, ами тВа добиче от аватара!И двата цедеса продадох скъпо в прекрасно здраве, като и двата се карат досега без проблеми.

По конкретното питане според поставените условия не виждам друг избор освен Голф-2 Кънтри, или Синхро-не познавам добре моделния ред на марката.
      Последно редактирано от mbenz; 10-01-12, 17:09. Причина: допълнение
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Май май ще се минава на джипка някаква - като ще е гарга - да е рошава. Почвам да чета другите теми за да не задавам дъвкани въпроси

Коментар

Първоначално публикуван от allyx Преглед на мнение
          Май май ще се минава на джипка някаква - като ще е гарга - да е рошава. Почвам да чета другите теми за да не задавам дъвкани въпроси
          Ето ти една - няма да съжаляваш! В момента е и на промоция .
          Няма какво да пипнеш по нея - гарантирам!
          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=133211

Коментар

Първоначално публикуван от allyx Преглед на мнение
            Както и да си свикнал да караш 190ката..... идея си нямаш в какво се забъркваш.......
            От тази болест 4х4 няма излекувани. Особено с подготовка от някоя здрава и нежалена лека кола.
            Какъвто и джип да вземеш - няма да ти е единствен (мое мнение).
            Сега ще избереш според парите и съветите.
            По-късно ще го смениш, защото ще разбереш, че не ти избираш джипа -ТОЙ те избира.
            Но това ти го знаеш - толкова години си имал приятел.....
            Послушай сърцето.
            Знаеш ли колко хора купуват след щателен избор и после ......ремонти, разочарование.....
            Това се получава, заради високите очаквания от дългия и прецизен избор.
            Няма най-здрав джип. Няма най-надежден.
            Има твоя джип и останалите. Намери си твоя.
            Не очаквай някой да избере вместо теб . Всеки препоръчва "неговия" джип.
            Мерцедес Г класа ти пасва, но с разхода няма да се погодиш. И годинката.
            Тойота ЛК ти пасва. И там е въпрос на компромис с годината.
            За разни "нежни" корейски ..... бързо ще ги разхлопаш с твоето шофиране. (както го описваш...).
            Успех !

Коментар

Мерцедеса си е Мерцедес, но за читава Г-ега няма да ти стигне бюджета. Предложението на колегата за Ситроен е добро.
              Киата е също добър избор и в тоя ред на мисли, възползвай се от предложенията, никой колега няма да ти откаже пробно кръгче, така ще усетиш най-добре коя е твоята кола.

Коментар

Няма как да е "без електроники", ако искаш да има системи за сигурност...
                Според мен трябва сам да си отговориш на въпроса - лек автомобил или джип.
                Ако не планираш офроуд, не те съветвам да вземаш джип - цената за придобиване и експлоатационните разходи са по-високи, а комфорта - доста по-зле...
                Ако ще ползваш по пътища и за леки разходки, но искаш да не е обикновена лека кола, мога да ти препоръчам Санта Фе 1 2001-2005г - ще се вместиш в цената, има добра возия, здраво окачване и електрониката не е досадна... Аз карах такова (дизел) 3 години /около 60 000км/ без да ми се налагат ремонти... Продадох го на 230+ хиляди км.

ПС: Твоята 190-ка вече си е олдтаймер... Защо не я стегнеш и да я караш още - ще имаш уникален автомобил, който вече рядка се среща по пътищата... Мисля, че може да се сложи 5-ст. скоростна кутия и малко по-мощен двигател - например 2.5Д
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

На твое място след 190, бих си намерил читава 124.
                  След МБ, разни Кии, Ксантии и т.н. са неуместни шеги.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    Според мен човека от Мерцедес ще се качи само на Мерцедес..... Демек според парите - някакво Г......
                    Я пак, че не чух! Г-е след 2000г за тоя бюджет трябва да е търкаляно през таван. Еле пък след 2003г. Тая тема е много обширна и като такава - леко безсмислена.
                    Звучи като "Какъв автомобил или джип да си купя, или да не си купувам изобщо?"

Иначе подкрепям ползването на 190-ката до пълен разпад. Отдавна вече няма такива коли.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                      ...........Мисля, че може да се сложи 5-ст. скоростна кутия и малко по-мощен двигател - например 2.5Д

Няма смисъл, нито разход, нито вървене се променят, имах удоволствието да карам и с 4 и с 5 ст. скоростна кутия-разлика няма.

А Ники е прав за 124-ката, има читави все още.

Коментар

Благодаря много за изчерпателната информация. Колегата c_gul е прав, че темата е обширна защото тепърва се опитвам да се насоча към нещо.

Това, което се замислих е, че може би ще се насоча към по-евтин и по-стар джип, като останалите пари ще вложа в поддръжка - в една друга тема прочетох мисълта, че ако се дадат 8 бона за по-лъскава количка, ще ми свиди да я търкалям по храсталаци и драки.

Единствения джип, който съм карал е Опел Фронтера дълга база, който с двете огромни метанови бутилки даваше завидно добър разход. Единственото, което не ми хареса, че с едрата шарка на гумите, по пътя Пловдив-София имах чувството, че ще ми изпадат пломбите. От това, което чета до момента здравината и поддръжката на въпросната фронтера няма да ме отрежат през коленете. Другото, което прочетох като вариант е Витара. Хонда ЦРВ и Киа Спортидж мисля, че надхвърлят бюджета ми и поне изглеждат по-нежни, така, че остава дилемата Витара/Фронтера с превес към Фронтера.

Смятам да попрочета темите за двете машини във форума, но ако все пак някой изкаже мнение специално за тези две, или пък алтернативни варианти, ще съм благодарен Главно ме интересува коя точно "версия"(съжалявам, програмистко изкривяване) на модела да търся - кой двигател е най-добър за дадената машина и т.н. Ясно е, че трябва да се чете доста и ако ме насочите и към места за желаещи да сменят вярата от асфалт на шубраци ще съм благодарен

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                          Я пак, че не чух!
                          Я ПАК да ми прочетеш мнението! Че не се сещам да съм споминавал годините на производство..... Написах НЯКАКВО Г спрямо парите.....
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

От: Re: Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            На твое място след 190, бих си намерил читава 124.
                            След МБ, разни Кии, Ксантии и т.н. са неуместни шеги.
                            За разлика от 123-та, която има сухо тегло 2 тона и перфектно разпределение на теглото м/у преден и заден мост(50/50) 124-та е трагична зимата!По-лека е с 300кг. и разпределението преден-заден мост не е като при предишния модел.Кръв ми капеше от сърцето, като я продавах, но ми писна с чисто нови зимни гуми да бера ядове, каквито не съм имал с Лада обута с летни гуменки!Около половин година имах и жипката и цедеса, но не издържах икономически.
                            много автомати-слаби резултати!

Коментар

124 94-95 4матик

Това ако го намериш запазено / да бе да / направо можеш да му скачаш.

210 модела 4матика е Щаер и по-надежден,но пьрвите години гният и не е евтинка за подрьжка като 201 / то нищо вече не е такова /.
                              Гледам една за 3500 евро,зимата проблеми нямаш,но не е оффроуд машина и това.

Има една тема - дьлго,евтино и здраво дизелче.Набиваха ми какво ми трябва 6 месеца поне и има много полезно инфо.Тьрсех дьльг,здрав,прост,надежден дизел до около 7-8 и в крайна сметка - Диско или Терано след 96 та можеш да ги прегледаш и тия.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

От: Re: Не точно въпрос за джип. С какво бихте ми препоръчали да сменя 190Д?

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                                За разлика от 123-та, която има сухо тегло 2 тона и перфектно разпределение на теглото м/у преден и заден мост(50/50) 124-та е трагична зимата!По-лека е с 300кг. и разпределението преден-заден мост не е като при предишния модел.Кръв ми капеше от сърцето, като я продавах, но ми писна с чисто нови зимни гуми да бера ядове, каквито не съм имал с Лада обута с летни гуменки!Около половин година имах и жипката и цедеса, но не издържах икономически.
                                Всеки МБ със задно е зле на хлъзгаво, което не го прави лош автомобил. Имаме служебен Е-класа, който е подчертано зле, но .... за мен 124 е най-доброто на марката. Ако някога си купя лека кола (не ми се вярва) ще е 124
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X