Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Роден да бъде вечен!
Свий
X
-
До: Роден да бъде вечен!
В интерес на истината бях малко афектиран от цялата ситуация и мнението ми е малко крайно.
Причината за проблема ми(много твърд педал и същевременно заяждащ) идваше най-вече от механизма на карбуратора, който предава движението от лостовата система. Нещо заяждаше, не лагеруваше хубаво и пр., наложи се да му се сложи по силна пружина, това втвърди допълнително "лъжичката", щангата взе да се усуква, да се разбиват втулки и т.н.
Ако всичко е наред и лостовата система ще върши работа
Но жилото е една идея по-цивилизовано и по-приятно решение
п.п. абе щом и на Ники му хареса джипа
Коментар
-
Преди да си направя на мойта жило само бях виждал и никое не ми харесваше като изпълненение и бях си създал много отрицателна хагласа и мнение за жилото.
ЗА новия двигател се наложи да се прави жило щото ако трябваше да правя лостова система щях да се вкарам в много голямо приключение.Е направих го и то така както на мен ми харесва. Много съм доволен,педала е дота лек и чувствителен и въпреки скептицизъма ми системата работи и се справя отлично.Луд умора нема,само се поти!!!
Коментар
-
Навремето и аз се поколебах дали да не опитам с жило, но в крайна сметка оставих лостовата система. Както и да е.
Тия дни реших да проверя регулировката на лостовата система и забелязах едно напразно движение (луфт) при завъртане на механизма на карбуратора (151) преди да започне да отваря клапите. Обрах този луфт, но се зачудих защо съм го оставил навремето и дали при други с такива карбуратори го има?
БИО пчелен мед и пчелни продукти
0888 66 59 73
Коментар
-
Колега и на мен ми предстой такава операция,ще можеш ли да направиш 2-3 снимки как е станало.Моята лостова система е пред разпад и шта-нешта трябва да я преработвам.Благодаря предварителноИзхвърлих всички щанги, рейки, лостчета и пр. глупости по газта
С жилото прераждането вече е 100 процентово
С много малко усилие 36 милиметровия дросел е отворен до край
ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!
Коментар
-
Принципно при мен ситуацията беше по-лесна, защото механизма на карба за жилото си го имаше от предишната кола, също и обтегача, който е захванат оригинално на капака на клапаните с едно уше(долу на снимките се вижда)... А и жилото си беше от предишната кола и пасваше на всякъде, единствено бе леко скъсен кожуха.Първоначално публикуван от steev69.bg Преглед на мнениеКолега и на мен ми предстой такава операция,ще можеш ли да направиш 2-3 снимки как е станало.
Реално преправката беше при педала...
Беше разпробита една дупка под кормилния прът, на педала заварена една планка за опъване и майстор Ники финишира успешно и резултатно.
Единствено е че ми се счупиха и двата водача на жилото, където излиза от кожуха(и на обтегача, и на ламарината където пробихме купето)
Дано намеря такива по магазините...
Коментар
-
Благодарско колега!Май добих представа за какво става въпрос!ПоздравиПървоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеПринципно при мен ситуацията беше по-лесна, защото механизма на карба за жилото си го имаше от предишната кола, също и обтегача, който е захванат оригинално на капака на клапаните с едно уше(долу на снимките се вижда)... А и жилото си беше от предишната кола и пасваше на всякъде, единствено бе леко скъсен кожуха.
Реално преправката беше при педала...
Беше разпробита една дупка под кормилния прът, на педала заварена една планка за опъване и майстор Ники финишира успешно и резултатно.
Последно редактирано от Жоро Донечки; 04-01-10, 12:48.ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!
Коментар
-
От: Роден да бъде вечен!
Здравейте приятели,
Много време мина и рекох да поотупам прахта на тази тема
По джипа не са се променили кой знае колко неща от изминалата година и половина...
Но зарадвах машината и себеси с един нов комплект гуми и джанти.
Гуми тракторни, 9.00х16" на "Вида" и джанти оригинални руски 16" обърнати.
Реших да го обуя директно и с вътрешни гуми, че трудно може да се разчита на българска тракторна гума при безкамерен монтаж, при положение, че се карат на 1.0 бар, а зимата ги спускам още по-ниско. Честото разбортиране е гарантирано и реших да си го спестя.
Ще кача малко снимки на резултата

Предстои изрязване на калниците, повдигане на окачването с по-дълги "обеци" на ресьорите, подмяна на задните амортисьори с такива от ГАЗ 53, монтаж на хидравлика на волана, по-силен 100 амперов алтернатор, и втора охлаждаща перка пред радиатора за авариини ситуации.
Това всичко до края на октомври трябва да е налице, очаквайте снимков материал.
Поздрави,
Коментар
-
Жоро да те питам, тези гуми упират ли в купето та искаш да изрязваш калниците и да слагаш по-дълги обици?
Каква им е цената ако не е тайна, понеже и аз се оглеждам за нови гуми?
Поздрави."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
В купето не знам, но опират във веждите, понеже и джантите са ми по-изнесени от стандартните.Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнениеЖоро да те питам, тези гуми упират ли в купето та искаш да изрязваш калниците и да слагаш по-дълги обици?
Каква им е цената ако не е тайна, понеже и аз се оглеждам за нови гуми?
Поздрави.
Обеци ще слагам, защото искам да го вдигна малко по принцип.
Цената им е 160лв във фирмения магазин във Видин.
Имало ги и при Голди, но дали сега има налични и на каква цена не знам.
Вътрешните са някакви полски по 23лв. бройката.
Ще се постарая да направя снимки на всяко едно от подобренията, които съм описал по-горе.Първоначално публикуван от hah Преглед на мнениеА аз може ли да помоля за снимков материал от правенето на обиците, ако няма да е проблем?
Поздрави,
Коментар
-
Кога пък отиде в Азия бе човек?Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнениеЕми браво! Успех Жоре!
Поздрави от Азия!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар