Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Роден да бъде вечен!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Роден да бъде вечен!

Специално ги гледах и двата двг... Имат дупка, от там си върти малкия кръг... и като отвори термостата - хем отваря към радиатора, хем затваря малкия и пренасочва целия поток в другата посока.
    Ако го няма клапанчето ще върти и от двете страни гаранция! И ще има течност която въобще няма да минава през радиатора, зимата незнам, но лятото, особено при по-голямо натоварване това може да е сериозен проблем.
    Иначе двг който сега е на джипа си беше термостата с клапанчето, той си е и оригинален защото знам историята на двг и го познавам още от нов
    Този без клапанчето го свалих от стария 402 и вероятно е сменяван щом казваш, че е като на ГАЗката.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
      Иначе двг който сега е на джипа си беше термостата с клапанчето, той си е и оригинален защото знам историята на двг и го познавам още от нов
      Този без клапанчето го свалих от стария 402 и вероятно е сменяван щом казваш, че е като на ГАЗката.
      Е занчи има някакъв проблем щом не загрява.Незнам какъв може да е обаче не е редно така.А междодругото ония дни беше голям студ и може би и за това може ама па да ти се пуска перката хич не ми се вижда нормално.Аз като ми работи парното перката не се пуска,парното смогва на охлаждането в студа.
      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Термостата си отваря на 80 до 92 е отворил напълно...
        При изтиване на 80 затваря напълно...
        Значи джипа си загрява... Още повече че от парното духа направо врял въздух...
        Перката се включва когато работи на място и парното е изключено. В движение не се.
        Още повече и датчика знаеш къде ми е.
        Според мен уреда не ми показва вярно.
        Като начало ще сменя датчика на уреда, а после може и уреда..., ако продължава така

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
          Термостата си отваря на 80 до 92 е отворил напълно...
          При изтиване на 80 затваря напълно...
          Значи джипа си загрява... Още повече че от парното духа направо врял въздух...
          Перката се включва когато работи на място и парното е изключено. В движение не се.
          Още повече и датчика знаеш къде ми е.
          Според мен уреда не ми показва вярно.
          Като начало ще сменя датчика на уреда, а после може и уреда..., ако продължава така

Епа тогава защо съсзаваш такива теми бе човек като всичко ти е изрядно

Ушашка ни направо,измъчи ни дет се вика

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
            Ушашка ни направо,измъчи ни дет се вика
            Ти да не се изпотиш сега?

Коментар

Междодругот тък като поличух ЛС от един колега и той беше използвал израза "турски аналог" се сетих,че когато си купувах моя датчик в кутията имаше доста датчици и всиките бяха еднакви външно,но на едните пишеше произведено в Турция,а на другите в Германия,а бяха напълно еднакви

Аз си взех немски ама май му откъртих крачето на него

Коментар

Айде и още една случка Жоре разсипах ти темата ама поне оправихме Уаз-ката

Отивам е един друг магази за Западниавтомобили и седя и си чакам реда. Човека пред мен явно го беше закъсал нещо с датчика и си търсеше за колата си.Търсиха с тая продавачката по каталози,компютри,трето,пето и накрая му обажда неква сума от около 20лв. Кога го показа той датчика същия като от тия в 5лв само,че му сложили и кутийка,а не са насипно. Те това е-много е лошо човек да е найвен

Мързи ме да ходим за разглобявам доло пък и тия болтове на генерацияа са здраво запекли и за това ви разправям глупости ама след малко ще се ориентирам натам,че требе да се правят още тестове в снега

Коментар

Жорка,дай пак да питам за този двигател 402 щото не мога да се оправя с тази номерация.На моя на мястото за номера на двигатела пише.402. цифри на номера.89/предполагам год на производство/.Но отстрани на блока 4021.още цифри и това вертикално на блока под делкото,към картера.пита нето ми е колко коня е този мотор,щото го свалих ме от една Латвия.

Коментар

Това вертикалното си е отливката и на повечето са подобни

Номер на блока е 40260F Y01153128 май
                    на третата снимка http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...95&postcount=1

Което ще рече:
                    402- модела
                    6- модификация
                    0- диафрагмен притискателен
                    F- климатическото изпълнение
                    После
                    Y- година на производство (2000г)
                    01- януари месец
                    и после си е поредния номер

Това го гледах от едно ръководство дано не съм подвел някой

Румене провери камбаната дали е от подсилената на средните отвори за скоростите, щото имахме проблеми с тая и сложихме друга
                    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Днес съм нощна и утре ще проверя.Благодаря на конструкторския отдел от Лозен за информацията.

Коментар

За тебе винаги! Казвай като го започнеш щото има и други дреболии.

А междо другото тия лапи за Латвиевия мотор идват както Уазковите (с Волговите тампоните седят много под напрежение).
                        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Моя другия е 402 и е свален от Латвия, оригинален.
                          Та той си е с ниската глава и по книга е 100кс, т.е. по-силен от 24д.
                          Няма какво да се замисляш, по-добър е от 24ката, прави си го него
                          А ние всъщност от него взехме камбаната, че на 4026 не само че няма средните дупки(за уаз-овите скорости) ами и няма заложено техническо място за разпробиване, в смисъл не е усилено там

Коментар

Само да ви кажа,че ако почнете да трошите стартера е щото сте сменили камбаната. Изрично е споменато,че това не се сменява щото е отработено задно с блока или ако се сменява може да има проблеми

Коментар

Знаех го това и трудно взех решение да смениме камбаната, но е факт.
                              Дано да няма проблеми, а ако се появят такива най-много да върна старата камбана.

Коментар

няма да има проблем.Аз съм сменял камбана от един мотор на друг и нема ядове,щото руснаците не правят нищо с такава точност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X